Női csúcstalálkozó a Tüskesátorban

 

A hétvégén rendezik az EWHL Supercup négyes döntőjét, a KMH Budapest bombaerős mezőnyben próbálhatja megvédeni a címét.

A szezon első női klubtrófeája lesz a tét a Tüskecsarnokban. Az EWHL Supercup idén 12 csapattal indult el, három csoportban, és bár nem tudták az összes találkozót lejátszani a járvány miatt, a legjobb négy mezőnye kialakult: a címvédő KMH Budapest a német Planegg csapatával játszik a fináléba jutásért, a másik ágon pedig a svájci Neuchatel Hockey Academy a Vienna Sabresszel csap össze. Ennyire erős mezőny talán még nem volt hazai rendezésű final fourban.

A KMH három győzelemmel teljesítette a selejtezőt még szeptemberben, azóta pedig sokáig veretlen volt, ám két héttel ezelőtt az EWHL-ben a MAC Budapest 3-0-ra legyőzte. Mika Väärälä együttese utána kétszer visszavágott, a magyar bajnokságban 5-1-re, az EWHL-ben szerdán 15-2-re múlta felül legnagyobb magyar riválisát.

?A MAC személyében erős ellenféllel tudtunk játszani háromszor, ez volt a legjobb felkészülés a számunkra. A vereség kicsit kellett is, mert előtte majdnem két évig nem kaptunk ki az EWHL-ben, ez viszont egy jókor jött figyelmeztetés volt. Utána leültünk a csapattal, és átbeszéltük, hogy milyen irányba tartunk, és fontos, hogy egy oldalon álljunk, és ez hatásosnak is bizonyult. A 0-3 alkalmával nem játszottunk jól, és vannak olyan meccsek, amikor semmi sem jön össze. Legutóbb viszont minden bejött, és remélem, ezt a formát tudjuk folytatni majd? ? mondta Dabasi Réka, a KMH csapatkapitánya.

A válogatott csatár szerint a Planegg az egyik legerősebb ellenfél. Legutóbb éppen két éve, a Supercup döntőjében találkoztak a csapatok, akkor hátrányból állt fel a KMH, és végül szétlövésben nyert. Mivel tavaly nem rendezték meg a sorozatot, így a magyar alakulat a címvédő is. Azóta nem játszottak egymás ellen, de a németeknek a MAC elleni meccsét elemezve fel lehet készülni az elődöntőre ? tette hozzá Dabasi Réka, aki kiélezett találkozóra számít. Ráadásul a Tüskecsarnokban rendezett négyes döntőkről jó emlékeket őrizhetnek az újbudaiak, hiszen a már említett Supercup mellett a tavalyi EWHL-t is hazai pályán tudták megnyerni. A csapatkapitány reméli, hogy a sorozat most folytatódik.

A bajnokságot vezető Planegg keretében hat olyan német válogatott is szerepel, akik ellen az A csoportos vb-n is játszottak a mieink, közülük Kerstin Spielberger és Julia Zorn a legismertebb. Két amerikai légiósuk is van, ők korábban Universiadén szerepeltek.

A másik ágon is lesz magyar szereplő, Jókai-Szilágyi Kinga a Vienna Sabres színeiben a svájci Neuchatel Hockey Academy ellen játszik. A bécsieket jól lehet ismerni, hiszen tavaly döntőt vívtak az EWHL-ben, most a második helyen állnak, míg a Supercupot háromszor nyerték meg. A Sabres kerete tele van osztrák válogatottakkal, és a magyar csatáron kívül vannak még tengerentúli húzóembereik is, bár az egyik legjobb, Tatum Skaggs az év elején Svédországba igazolt.

?Sajnos a Neuchatelről nem tudunk túl sokat, de talán ők sem ismernek minket, így remélem, hogy meg tudjuk lepni őket. Történt egy kis változás volt a csapatunkban, de szerintem ez minden csapatnál gyakori, és nem mindig rossz egy kis változás ? meglátjuk, hogy belőlünk ezt mit fog kihozni. Ez most egy jó próba lesz arra, hogy lássuk, milyen formában vagyunk, mert minden csapat nagyon erős kerettel rendelkezik. Remélem, hogy hasonlóan jó meccseket fogunk tudni játszani, mint a csoportkörben, mert veretlenül jutottunk tovább, bízom a hasonló teljesítményben? ? mondta a várakozásokról Jókai-Szilágyi Kinga. A bécsiek légiósa hozzátette, hogy elégedett a szezon eddigi részével, mert teljesítették, amit kitűztek, bár néha előfordult egy-két hiba.

A Neuchatel még nem játszott magyar csapattal, így az erősségére csak abból lehet következtetni, hogy a harmadik helyen áll a svájci ligában ? legutóbbi két meccsét elveszítette ?, a csoportban pedig 6-3-ra verte a német Memmingent. Nem adott most játékost a svájci válogatottba, amely negyedik lett az olimpián, a tavalyi A csoportos vb-n Emma Ingold vett részt. A hazai játékosok mellett két francia válogatott, valamint egy kanadai bekk és egy gólerős kanadai csatár, Coralie Larose található a keretben. Az együttest 2013 óta Yan Gigon irányítja.

A program

Szombat, elődöntő:
15.30 KMH Budapest?Planegg
18.30 Vienna Sabres?Neuchatel Hockey Academy

Vasárnap
10.30 Bronzmérkőzés
13.30 Döntő

A meccseket a KMH közvetíti.

kmh_2022

Fotó: MAC Budapest

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum