Klagenfurt?Hydro Fehérvár AV19 0-7

   

A székesfehérváriak a 2+2 pontot jegyző Erdély Csanád vezetésével hétgólos diadalt arattak a KAC otthonában.

Nem óvatoskodtok, pörgős hokival indítottak a csapatok. Az iramra később sem lehetett panasz, a korongszerzéseket villámgyors támadások követték. A harmad első felében többet volt a pakk a hazaiaknál, de a dinamikus fehérvári letámadás és védekezés miatt lövésig csak elvétve jutottak. A 12. percben kontrából szerzett vezetést a Volán: a saját harmadában Kuralt szerzett korongot, Erdélyt indította, aki a középen üresen érkező Hárihoz játszott, a kapitány pedig könyörtelenül beverte a ziccert (0-1). A gól jót tett a magyar csapatnak, áttevődött a játék Usnik kapuja elé. Shaw ütközött hatalmasat, szabályosan, ellenfele csak nehezen találta a kispadra vezető utat. Nőtt a feszültség a jégen, egyre keményebb ütközések színezték a játékot. A hajrában feljebb kapcsoltak a klagenfurtiak, Ganahl közelijét Tirronen csak másodszorra tudta hárítani. Az első játékrész viszonylag kevés lövést hozott, ebben 7-6-ra a hazaiak voltak jobbak, de így is izgalmas és eseménydús volt.

A középső felvonás még jobban alakult. Az első védés ugyan Tirronené volt, aki mamuttal ártalmatlanított egy veszélyes KAC-kontrát, utána a fehérváriak pillanatai következtek. A 24. percben Petan harcossága hozott gólt. A kapura törő 91-est eltakarították a bekkek, ő azonnal felpattant a jégről, előbb visszaadta a kölcsönt, majd az alapvonal mögül Bartalishoz passzolt, aki a hálóba vágta a pakkot (0-2). A második sor a folytatásban is nagyon élt, ők hozták össze a harmadik, szépségdíjas találatot is a 29. percben. Ezúttal Bartalis volt az kulcsember, remek hosszú passzal találta meg Petant, akinek centerezését Erdély lőtte a hálóba (0-3). A hazai védelem csak szemmel követte a villámgyors és pontos Volán-támadást. Jót tett az egy hét pihenő Kevin Constantine együttesének, visszaköltözött a korábbi dinamizmus a játékba. Emellett a fegyelemre sem lehetett panasz, egyedül Campbell gyűjtött be egy kisbüntetést, de Tirronen vezérletével ezt is kivédekezte a csapat.

A záró harmad elején végleg eldőlt a mérkőzés: Bartalis lekészítését Petan bombázta a kapuba (0-4). A kanadai-olasz játékos igazi energiabombaként cikázott a jégen, megérdemelte, hogy betaláljon. Az örömhoki azonban még messze nem ért véget. A 45. percben Atkinson villámgyors testcsellel lerázta őrzőjét, középre tett korongja a blokkról Kuralt elé került, aki kapásból bevágta az ötödiket (0-5). Usnik kapus szemrehányóan nézett védőire, akik nem takarították el időben a fehérvárit. Egy percre rá viszont csak magát okolhatta: Campbell életerős lövése a kesztyűjén felpattant, az érkező Erdély pedig besodorta a pakkot (0-6). A hajrához közeledve megvillantak a fiatalok is. Hosszú ideig sikerült benntartani a korongot a klagenfurti harmadban, végül Rétfalvi alapvonal mögül passzolt Németh Kristófhoz, aki közelről nem hibázott (0-7). A Volán sikerét Rasmus Tirronen shutoutja tette teljessé. A Hydro Fehérvár AV19 domináns játékkal gálává változtatta a rangadónak induló Klagenfurt elleni összecsapást és egyértelműen jelezte, ott a helye a biztos rájátszásba jutó legjobb hat csapat között.

A Hydro Fehérvár AV19 7-0-ra átgázolt a karintiaiakon, vasárnap a Salzburgot fogadja.

avskac_sae_220130

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19 (archív)

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum