Titánok–Gyergyói HK 2-1

   

A második helyért küzdő gyergyószentmiklósiak kikaptak Székesfehérváron, így ponthátrányból várhatják az FTC-Telekom elleni mérkőzést.

A Titánok már korábban elérték céljukat, a DEAC-cal küzdhetnek a rájátszásért, így tétje csak a gyergyóiak számára volt a találkozónak, akik még versenyben vannak a második kiemelésért. A meccs első nagy helyzetére az 5. percig kellett várni. Ekkor Császár Hunor robogott Horváth ketrece felé, lövése a kapuvason csattant. A felszabadultan játszó fehérvári fiatalok egyenrangú partnerei voltak esélyesebb ellenfelüknek, akik a Bodo-Orban páros kivételével nem tűntek elég élesnek. A 11. percben a hazai kapuba került a korong, de csak a játékvezetői sípszó után. A székely csapat körülményesen szövögette támadásait, nem állították megoldhatatlan feladat elé Mingazovékat. Kóger Balázs gyűjtötte be a meccs első kiállítását, Orban ziccerben mellé emelt. A 16. percben Rétfalvi csapott le egy könnyelmű passzra és emberhátrányban is gólig vitte a szólót (1-0). Azonnal sürgősebb lett a vendégeknek, gyorsabban járatták a korongot, de betalálni nem tudtak.

Szilassy Zoltán feltüzelte övéit a szünetben, lendületesen nyitották a középső harmadot. Közben túlságosan kinyíltak hátul, a 3 az 1 elleni Titánok-kontrát csak egy rossz átadás állította meg. A 25. percben Bodo beviharzott a harmadba, megkerülte a kaput, de nem tudott egyenlíteni. Egymást követték a vendégtámadások, sok volt a pontatlanság, a meccs felénél még mindig a fehérvári fiatalok vezettek, akik ha kiszabadultak a harmadukból igyekeztek lövéssel zárni akcióikat. Fokozták a nyomást az erdélyiek, öt az ötben is felálltak és össztűz alá vették Horváth Dominik kapuját. Érett az egyenlítés, önfeláldozóan, sokat blokkolva védekezett a farmcsapat. Tranca, Fejes majd Sárpátki is gólt lőhetett volna, de a legnagyobb helyzetek is kimaradtak. Sárpátki kisbüntetése kellett, hogy Reiterék kijöjjenek a szorításból. Mingazov több lövéssel is próbálkozott, Rinne mindannyiszor védett. Óriási meglepetésre két harmad után is egy-nullás hazai előny virított az eredményjelzőn.

A záró felvonás elején sem változott a játék képe: támadott a GYHK, nagy önbizalommal védekeztek a Titánok, akik a támadójátékot sem adták fel. A 43. percben kis híján egyenlítettek a látogatók: a középre tett korong egy védőn irányt változtatva veszélyesen tartott Horváth Dominik kapuja felé, de a hálóőr résen volt. Egy perccel később megduplázta előnyét a házigazda: Ambrus Gergő passzát Rétfalvi lőtte a hálóba, megszerezve maga és csapata második találatát (2-0). A speciális egységeké lett a főszerep, egy-egy kiállítás után négy a négy ellen folytatódott a csata. Dolinar ziccerig cselezte magát, Rinne eszén nem tudott túljárni. A hajrá őrült játékot hozott. Az 58. percben Sárpátki emberelőnyből szépített (2-1). A gólt időkérés és kapuslehozatal követte, óriási volt a nyomás a hazai kapun. Az utolsó másodpercekben már mindenki feküdt, így sem tudtak egyenlíteni az erdélyiek. A végén az indulatok is elszabadultak, de az eredmény nem változott.

A Fehérvári Titánok fegyelmezetten és taktikusan játszva ismét nagy skalpot gyűjtöttek be, ezúttal a GYHK legyőzésével. A gyergyószentmiklósiaknak 81 pontjuk van, szombaton a 82 pontos FTC-Telekom otthonában nagyon fontos mérkőzést játszanak.

titgye_SAE_5193

fotó: Soós Attila/Titánok

Ami hiányzott, az a gól

   

Mestermérleg a Titánok–GYHK után.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: Amikor ilyen nehéz ellenféllel állsz szemben, soha nem gondolhatod, hogy átgyalogolsz rajtuk és viszed a pontokat. Az első harmad első 10 percében óvatosak voltunk, aztán beálltunk arra a szintre, amire ehhez a meccshez szükség volt. Az őszinte véleményem az, hogy megérdemeltük a három pontot, de persze az utolsó percek emberhátrányban melegek voltak. Kemény meccs volt, de jobbak voltunk.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyó: „Gratulálok az ellenfélnek, komoly kapusteljesítménnyel találkoztunk és önfeláldozóan játszottak. Domináltuk a mérkőzést, egy rossz szavam sem lehet a játékosaimra. Ami hiányzott, az a gól. Megvoltak a lehetőségeink és a lövéseink, de két szarvashibánkat megbosszulta az ellenfél. Talán Vince Lombardi mondta, hogy nem kikaptunk, csak elfogyott az idő. Fontos lett volna a playoff pozícióért ez a három pont, megnehezítettük a dolgunkat, hiszen a Ferencváros következik. Az eredmény nem tetszik, de a játékunkkal nem volt baj. Ami nem megfelelő, az gólok száma.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 354 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Mizsák, Szabó.
Horváth: 97,2% (Szeles)
K
Rinne: 89,5% (Demeter)
Dolinar, Mingazov, Lundin, Ambrus Cs., Krasnican
1
Kozma, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Kóger, Reiter, Rétfalvi, Ambrus G., Dudkin
2
Saari, Fejes, Sárpátki, Szigeti, Császár
Farkas, Molnár, Nagy, Keceli-Mészáros, Fekete
3
Imre, Ferencz Csibi, Silló, Vincze G., DiDiomete
Hercsel, Nochta, Csiszer, Mayer, Alapi
4
Todor, Györfy, Sándor-Székely, Szabó K., Bíró
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:32 FHA SH Rétfalvi
2-0 43:21 FHA Rétfalvi Ambrus G. Dudkin
2-1 57:49 GYE PP Sárpátki Császár Haaranen
19 Kapura lövések száma 36
8 Kiállításpercek 6

Rétfalvi góllal büntette a gyergyói hibát

 

A Titánok–Gyergyói HK mérkőzés három gólja három percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum