FTC-Telekom–DAB 9-0

   

A ferencvárosiak magabiztos sikernek örülhettek az utolsó előtti alapszakasz-mérkőzésükön, Nagy Kristóf shutouttal zárt.

Az FTC-Telekom ugyanazokat a játékosokat küldte jégre, mint a legutóbbi mérkőzésén, ellenben a kapuban Nagy Kristóf kezdett. A DAB egyedül Kovács Dávidot nevezte kapusként, valamint 17 mezőnyjátékossal állt fel, közülük például az egyébként csatárként játszó Marosi Máté és Németh Árpád most hátvédként kapott szerepet. A dunaújvárosiak legutóbbi meccséhez képest nem volt ott Benke, Bobcek, Pozsár, Ribcsik, Szécsi, Druja és Szűcs, de visszatért Somogyi Nátán, Jadlószki, Gebei Gergely, Piszmann, Stuchlik, Bubnov és Kabatajev. A 2. percben Somogyi Balázs vezetéshez juttatta a hazaiakat, aztán pár perccel később Tóth Gergő és Tkacsenko ledobták a kesztyűket. A folytatásban az Acélbikák közel két percen át támadhattak kettős emberelőnyben, de nem tudtak egyenlíteni. A nyitó harmad végén Fowlie emberfórban megduplázta a zöld-fehérek előnyét. A második játékrész 16. másodpercében Kulmala megkezdte a gólgyártást, aztán a folytatásban Kóger, Seregély, Somogyi, McFadden és Nagy Gergő volt eredményes. A záró felvonásra így 8-0-s hazai előnnyel érkeztek ki a felek, ahol sokkal kevesebb találat esett: a végeredményt Roczanov állította be. Nagy Kristóf hibátlan kapusteljesítménynek örülhetett.

Az FTC-Telekom 9-0-ra nyert, szombaton a Gyergyói HK ellen vív nagyon fontos rangadót az utolsó alapszakasz-mérkőzésén. A DAB a DVTK Jegesmedvéket fogadja zárásként.

ftcdab_NBA_9824

fotó: FTC-Telekom

A második harmadban a Fradi megnyomta a gázpedált

   

Vezetőedzői értékelések az FTC és a DAB meccséről.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Megmutattuk, hogy nem lehet kétség afelől, melyik a jobb csapat. Van a papírforma, amit mutat a játékkeretek erőssége és a tabella állása, de ezzel mindig tudni kell élni a jégen is, ezt pedig a srácok maradéktalanul végre is hajtották. Azt is megmutattuk, nem lehet kétség afelől sem, hogy jogos a tabellán elfoglalt helyünk. Ezúton is köszönöm a srácoknak a szép szülinapi ajándékot! Most már jöhet a Gyergyó elleni ki-ki meccs, nagyon várjuk. Jó, hogy van egy alapszakasz, ami 40 meccsből áll, és az utolsó meccsnek is van tétje, bár el tudtam volna képzelni azt is, hogy úgy álljunk, hogy már ne legyen tétje, de a liga szempontjából ez mindenképpen jó. Meg kell tudnunk felelni ennek a kihívásnak is. Meglátjuk, mi lesz, az biztos, hogy jó meccs lesz, és hogy a Ferencváros a szívét-lelkét ki fogja azon a mérkőzésen is tenni a jégre.”

Azari Zsolt vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: „Reggel még azon aggódtam, hogy ki tudunk-e állni, úgy nézett ki a helyzet, hogy nem lesz egyetlen hadra fogható kapusunk sem. Szerencsére Dávidot sikerült összeszedni, és félig betegen beállt a kapuba. Minden elismerésem az övé, hogy hatvan percig állta a Fradi rohamait. Attól függetlenül, hogy az egész múlt heti edzőtáborunkban eltervezett dolgok mentek a kukába, miután tíz játékos kiesett azok közül, akiknek játszaniuk kellett volna, sikerült összeszednünk mindenkit, aki egészséges. Sok junior játékos is lehetőséget kapott, akik értékes tapasztalatokat gyűjtöttek, ahogy én magam is sok értékes tapasztalattal leszek gazdagabb minden egyes meccsel, amin a padon állok. Az első és a harmadik harmadban a srácok szuperül mentek. Megtettek mindent mindhárom játékrészben, de a második harmadban a Fradi azért megnyomta a gázpedált, ledomináltak minket. Ezen kívül elégedett vagyok a srácokkal, meg kell köszönnöm nekik azt, hogy tényleg megtettek mindent. A tisztes helytállás megvolt, meg voltam elégedve a játékosok hozzáállásával.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 471 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Muzsik, Pálkövi.
Nagy K.: 100% (Arany)
K
Kovács: 85,9%
McFadden, Boros, Tamminen, Nagy G., Kulmala
1
Bubnov, Marosi, Kabatajev, Németh P., Somogyi N.
Karmeniemi, Seregély, Fowlie, Tóth A., Pavuk
2
Tkacsenko, Németh Á., Horváth, Tamás, Szappanos
Hegyi, Bohunicky, Hajós, Kóger, Somogyi B.
3
Lescovs, Jadlószki, Lőczi, Gebei, Stuchlik
Galántai, Sarcia, Farkas, Roczanov, Tóth G.
4
Pinczés O., Piszmann
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Azari Zsolt, Gudas Leo
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:41 FTC Somogyi B. Hajós Bohunicky
2-0 18:15 FTC PP Fowlie Kulmala Nagy G.
3-0 20:16 FTC Kulmala Tamminen Karmeniemi
4-0 22:19 FTC Kóger Seregély Hajós
5-0 25:45 FTC Seregély Hegyi Farkas
6-0 28:15 FTC Somogyi B.
7-0 38:24 FTC McFadden Farkas Sarcia
8-0 39:25 FTC PP Nagy G. Fowlie McFadden
9-0 57:50 FTC Roczanov Tóth A. McFadden
64 Kapura lövések száma 16
11 Kiállításpercek 15

Így ajándékozta meg az FTC 9 góllal Fodor Szabolcsot

 

A ferencvárosiak vezetőedzőjének születésnapján esett találatok videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum