Graz?Hydro Fehérvár AV19 4-1

 

A székesfehérváriak a csütörtöki vereség után pénteken is alulmaradtak a 99ers otthonában.

A csütörtöki meccs után pénteken is Grazban próbálta gyarapítani pontjait a Hydro Fehérvár. Váratlan három pontot már szereztek Háriék: a koronavírusos megbetegedések miatt megtizedelt Bolzano arról tájékoztatta a ligát, hogy nem utazik el a vasárnapi mérkőzésre, így a pontokat 5-0-s gólkülönbséggel a magyar csapat kapja. A 99ers elleni meccs nem indult jól. Oda-vissza hoki után már a 2. perc elején megszerezték a vezetést a hazaiak: Kernberger átadását Grafenthin középről kapura küldte, a korong egy fehérvári ütőn megpattanva a hálóban kötött ki (1-0). A folytatás sem alakult fényesen, Horváth majd Bartalis is összeszedett egy-egy kiállítást, 1:30-ig 5 a 3-ban támadhattak az osztrákok. Nem lehetett bírni a nyomást, Gordon keresztpasszát Hjalmarsson közelről küldte a kapuba, a 6. percben már kettő volt oda. A harmad derekán komoly esélyt kapott a Volán, Boivin a rá kirontó Magosit ütővel letarolta. A játékvezetők sem látták vétlennek a mozdulatot, 2+2 percet kapott a Fehérváron is megfordult hátvéd. Jöttek a lövések, Engstrand mindent hárított, nem sikerült közelebb kerülni. A hajrában Boivin még egy kisbüntetést összeszedett, ebből sem lett gól.

A középső játékrész elején sem tudtuk feltörni a házigazda védelmét. Magosi másodszor is a földre került, ez nem ért kiállítást, nem úgy a másik oldalon Fournier bottal akasztása. Ezt az emberhátrányt kivédekezték Háriék. Fordult a kocka, negyedik emberelőnyét is megkapta a Constantine-csapat. Petanék próbálkoztak becsülettel, jól blokkoltak a hazaiak és Engstrand is ihletett formában védett. A grazi fórjáték eredményesebb volt: a 33. percben Magosi ült ki, Boivin távolijába Latta tette bele az ütőjét (3-0). Kísértetiesen hasonlított a meccs az egy nappal korábbihoz. Egyre idegesebbek lettek a felek, Tirronen ketrece előtt alakult ki tömegjelent, a játékvezetők gyorsan odaértek és elejét vették a bunyónak. Jacobs csak nehezen nyugodott, Blood kihúzta nála a gyufát. A Fehérvár játéka továbbra is egy sebességi fokozattal lassabb volt a megszokotthoz képest. Három perccel a szünet előtt Jacobs került helyzetbe, fejbe találta Engstrandot, a kapus kicsit bele is szédült a lövésbe. A végén Terbócs is összeszedett egy kisbüntetést, emberhátrányban indult a záró harmad.

Az utolsó felvonás elején Atkinson is kiállt, a grazi fórjáték ezúttal is működött: a 43. percben Schiechl első lökete lejött a blokkról, az ismétlés már utat talált a kapuba (4-0). Négy hazai gólból három emberelőnyből született. A mérkőzés eldőlt, ezúttal is a becsületgólért küzdhettek Bartalisék. Ez a 49. percben megszületett: emberelőnyben Atkinson lepattanó lövését Sarauer küldte a helyére (4-1). Ennél közelebb már nem sikerült kerülni az osztrákokhoz. Kevin Constantine csapata legközelebb egy hét múlva lép jégre Klagenfurtban. A pihenő kincset érhet a fáradt Hydro Fehérvárnak, nagyon sűrű a mezőny, sokan pályáznak a biztos rájátszást érő 1-6 hely valamelyikére. Háriéknak öt meccsük lesz arra, hogy bebiztosítsák felsőházi tagságukat, ehhez viszont vissza kell térniük a korábbi eredményes játékukhoz.

g99avs

fotó: 99ers.at

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum