Graz?Hydro Fehérvár AV19 3-1

 

Sorozatban harmadik idegenbeli mérkőzésén is alulmaradt a magyar ICEHL-csapat.

Kornakker Dániel betegség miatt el sem utazott a társaival Grazba, így ezúttal is Rasmus Tirronen védte a Volán kapuját, tartalékja Szeles Martin volt. Kornakker mellett Atkinson sem lépett jégre a két csapat első mérkőzésén, melyen jól kezdtek a fehérváriak, az első percekben Engstrand ketrece előtt folyt a játék. A vezetést nem sikerült megszerezni, a 99ers hamarosan átvette a játék irányítását. Öldöklő iramról nem beszélhettünk, küzdelmes volt az összecsapás, mintsem szép. Tirronennek egyre több dolga akadt. Háriék fásultnak tűntek, ami nem is csoda az erőltetett menetben. A hajráig eredménytelenül nyüstölték egymást a felek, a hazaiaknak egy meg nem adott gólra futotta. Ez felpaprikázta őket és a 19. percben Szabó Dániel kiállításából már érvényes találatot szereztek: a pontos passzokkal mattra kijátszott akció végén Zalewski lőtt a hálóba (1-0).

Nem derülhetett ki, Kevin Constantine milyen utasításokkal küldte vissza fiait a középső harmadra, Kuralt 9 másodperc alatt begyűjtött egy kisbüntetést, így ismét a speciális egységeké lett a főszerep. Ezt az emberhátrányt ugyan sikerült kivédekezni, de egyenlő létszámnál már betaláltak az osztrákok: a 26. percben kikerült a korong a fehérvári harmadból, Blood villámgyorsan visszalőtte, Grafenthin a középen üresen maradt Zalewskihez passzolt, aki meglőtte maga és csapata második gólját (2-0). A meccs derekán egy kapu előtti kavarodás utáni szabálytalanság miatt vendég emberelőny következett, sajnos ebből sem sikerült ritmust fogni, továbbra is vérszegény volt a játék. A 37. percben eldőlni látszott a mérkőzés: Schiechl kapu mögül visszatett korongjára Alagic ért oda elsőként (3-0). A magyar csapat két harmad alatt mindössze 13-szor lőtt kapura.

Úgy tűnt, a záró harmadra nem sok nyitott kérdés maradt, mégis szorossá válhatott volna a találkozó. A 42. percben Zalewski ült ki két percre, a várt szépítő gól nem született meg. Nem sokkal később kettős emberelőnybe kerültek Háriék, sajnos nem sok fantázia volt a fórjátékban. A legnagyobb helyzet Boivin előtt adódott, aki egy szerzett koronggal egyedül tört kapura, Tirronen szerencsére a helyén volt. A folytatásban sem sokat játszottak öt az öt ellen a csapatok, ez az osztrákoknak kedvezett, esély sem volt felzárkózni. Az utolsó tíz percen belül Kuralt és Ackered rövid bunyója vitt némi színt a lassan csordogáló mérkőzésbe. Az 52. percben emberelőnyből jött a becsületgól: Campbell lekészítését Hári bombázta a hálóba (3-1). Kevin Constantine mindent elkövetett, szokatlanul korán 4 és fél perccel a vége előtt lehozta Tirronent, ez sem segített. A fáradt Hydro Fehérvár zsinórban harmadik vereségét szenvedte el. Péntek este ismét megmérkőznek a csapatok, gyorsan lehet javítani.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum