Villach?Hydro Fehérvár AV19 5-3

 

A székesfehérváriak hiába vezettek 3-1-re, a VSV otthonában lezárult a ötmeccses győzelmi sorozatuk.

A remek formában lévő élcsapatok rangadója előtt Kevin Constantine aggódott, hogy a hosszú buszút milyen hatással lesz játékosai teljesítményére, mint kiderült, nem volt rá oka, a kezdő korongbedobástól jól pörögtek a fehérvári lábak. A Villach sem hagyta magát, ebből aztán jó iramú oda-vissza hoki kerekedett. A 9. perben Erdély Csanád szabálytalankodott a támadó harmadban, a fórt gólra váltották a hazaiak. Az elhozott buli után Fraser passzolt Kosmachukhoz, aki korcsolyával igazított egyet a korongon, majd a kék vonalról a hálóba lőtt (1-0). Három percig volt előnyben a VSV, ekkor Sarauer szerzett korongjával Petan iramodott meg a szélen, majd Erdély közreműködésével újra az 55-öshöz került, aki közelről egyenlített (1-1). Petan és Erdély kettő az egy elleni kontrája következett, Schmidt kapus a helyén volt. A 17. percben már nem segíthetett: Kuralt beszáguldott a harmadba, egy jó csel után az érkező Campbellhez játszott, aki kapásgóllal fordított (1-2). A gyors fehérvári csatárok rendre összezavarták az osztrákok védelmét, 36 másodperccel a második gól után Szabó Dániel passzolt a kapu előtt üresen hagyott Petanhoz, aki kettőre növelte a vendégelőnyt (1-3).

A középső játékrész elején sem lassított a magyar csapat, Hári lövése vágódott mellé, majd Atkinson próbálkozott éles szögből. Jobbára fehérvári ütőkön táncolt a korong és a villachi harmadban folyt a játék. A várt hazai rohamoknak nyoma sem volt. A 25. percben a semmiből mégis összejött a szépítés: Kosmachuk kapott jó passzt, majd lendületből köténygólt lőtt Tirronennek, megszerezve maga és csapata második találatát (2-3). A folytatásban sem csökkent az iram, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Tirronen és Schmidt sem unatkozott, volt dolguk bőven. A 34. percben Kuralt lőhetett kecsegtető helyzetből, kettétört az ütője, majd egy levágódó korongot Shaw húzott kis híján a kapuba, az utolsó pillanatban jött a blokk. A másik oldalon Hughes kapirgált veszélyesen a kapunál, majd Oleksuk előtt centiméterekkel csúszott el a pakk, mindkettő komoly lehetőség volt. A hajrában is a Volán volt az aktívabb, óriási hiba kellett a hazai egyenlítéshez. Kuralt a semleges harmadban senkitől sem zavartatva könnyelműen passzolt, Hughes lecsapott a korongra és gólig vitte a szólót (3-3).

A záró harmad döntött a pontok sorsáról. Nem könnyítette meg a Fehérvár helyzetét, hogy a 43. percben emberhátrányba került. A gyors hazai korongjáratásba sok hiba csúszott, többször sikerült kiütni a korongot. Ebben a játékrészben már óvatosabbak voltak a csapatok, kevesebb volt a kockázatos passz és a csatároknak sem volt annyi helye, mint korábban. Az 53. percben újabb fehérvári emberhátrány következett, érdekesség, hogy a VSV egyetlen kisbüntetést sem gyűjtött be a mérkőzésen. A fórból betalált és fordított az osztrák csapat: Flemming távolijába Richter kotort bele a kapu előtt (4-3). Vészesen fogyott az idő, a sokáig jól kinéző meccsen futhattak az eredmény után Háriék. Három perccel a vége előtt Tirronen is lekorcsolyázott, de egyenlíteni így sem sikerült. Sőt, a 60. percben Kosmachuk a félpályáról emelt az üres kapuba, mesterhármasával pedig végleg lezárta a mérkőzést (5-3). A Hydro Fehérvár ötmeccses győzelmi sorozata véget ért, hétfőn Znojmóban lehet kezdeni a következőt.

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum