UTE–Titánok 4-2

   

Az újpestiek a harmadik harmadban fordítva legyőzték a mumusukat.

A lila-fehérekhez visszatért Pokornyi – csak a csapatkapitány Benk és Robichaud hiányzott –, a fehérvári farmcsapat pedig három sorral érkezett a Megyeri útra. Az UTE már az első perctől fogva rá akarta erőltetni akaratát ellenfelére, nem akart úgy járni, mint a felek székesfehérvári összecsapásain. Az első nagyobb helyzet Coatta előtt adódott, majd a 4. percben Szeles védett fejvédővel. A 8. minutumban megszerezte vezetést a házigazda, Varga Arnold szlalomozott végig a Titánok védői között, Suterhez passzolt, aki egy állítást követően a hálóba lőtt, 1-0. Támadásban maradt az UTE, a Titánok többször is percekre beragadtak a védő harmadba, de derekasan állták a sarat. A játékrész vége felé elcseréltek magukat a vendégek, de nem változott az állás.

A második harmad újpesti kiállítással indult – Varga vezette bele Ambrus Csongort a kapuvasba, a fiatal vendég csatár folytatni tudta a találkozót –, de jól dolgozott a hazai emberhátrányos egység, csakúgy mint fél perccel később a Titánoké is. A 32. percben Dézsi kapuvasa mutatta, hogy a Titánok komoly gondolják a pontszerzést. 3 perccel később elszaladtak a vendégek egy kontrával, Nagy Ákos lövését még védte Rajna, a kipattanót Csiszer Ádám tette be, 1-1. Feljebb kapcsolt az UTE, Kovács Alexék alaposan megmozgatták Szelest, de nem jött az újabb hazai gól. Mikor már mindenki elkönyvelte, hogy döntetlen állással mennek pihenőre a felek, a dudaszó pillanatában Krasnican eresztett el egy középtávoli lövést, ami utat talált Rajna kapujába, 1-2.

A lila-fehérek hajtottak az egyenlítésért az utolsó játékrészben, a Titánok remekül védekeztek, a folyamatos játék miatt a hátralévő idő pedig rohamosan csökkent. Az 52. percben aztán összejött az egyenlítés az UTE-nak, Németh kanyarodott föl középre, távoli lövéséből sokat nem láthatott Szeles, 2-2. Három perccel később már vezettek is a lilák, emberelőnyben lőtt Coatta nagy gólt Just remek keresztpasszát követően, 3-2. A hajrában Németh kiállítása nyomán két percig emberelőnyben támadhattak a Titánok, de nem éltek vele. Az összecsapást a duplázó Coatta döntötte el, aki az utolsó percben elrakta Szeles mellett a Kovács Alextől kapott korongot.

Az UTE a harmadik harmadban fordítva 4-2-re legyőzte a Titánokat, így versenyben maradt az alapszakasz második helyéért folyó harcban: sikerével 3 pontra meglépett a Gyergyói HK-tól, valamint előnye 2 pont maradt az FTC-Telekommal szemben.

utetit_MI_0379

fotó: Jani Martin/UTE

Megharcoltunk minden centiért a jégen

   

Mestermérleg az UTE és a Titánok meccse után.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „Nagyon szerettünk volna három pontot szerezni, és ez kicsit görcsössé tette a srácokat. Egyébként minden a terv szerint alakult, csak a középső harmadban felesleges kockázatokat vállaltunk fel támadásban, és nem figyeltünk eléggé hátul, így több létszámfölényes megugrása volt a Titánoknak, amiből gólt, gólokat kaptunk. Az biztos, hogy karaktert mutattunk, az utolsó harmad előtt átbeszéltük, hogy a második játékrészben miket rontottunk el, és a hibákat egyből sikerült kijavítanunk. Nagyszerű, hogy ilyen gyorsan tudtunk váltani, és a fiúk vevők voltak arra, hogy betartsák a megbeszélteket.”

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Nehéz meccs volt, mindkét csapat jól játszott. Sajnos rövid volt a padunk, de megharcoltunk minden centiért a jégen. Sokat fejlődött a csapatunk az őszi, Újpest elleni Magyar Kupa-meccs óta, akkor mintha nem is ugyanabban a ligában játszottunk volna. A mostani mérkőzésen a vége nem úgy sikerült, ahogy terveztük, egy balszerencsés kiállítás miatt, egy olyan jó csapat pedig, mint az UTE, kihasználja az ilyen lehetőségeket. Az eredmény frusztráló, mert egy pontot megérdemeltünk volna, de elégedett vagyok a fiúkkal.”

Erste Liga, Megyeri út, 435 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Molnár, Pálkövi.
Rajna: 90,0% (Márkus)
K
Szeles: 92,2% (Horváth D. Cs.)
Pokornyi, Stadel, Németh A., Suter, Kiss Patrik
1
Mingazov, Gribkov, Lundin, Ambrus Cs., Krasnican
Kiss Phil, Jago, Kovács A., Coatta, Just
2
Kóger, Reiter, Keceli-Mészáros, Fekete, Dudkin
Varga, Kiss D., Nemes, Kovács S., Balogh
3
Dolinar, Farkas, Nagy, Dézsi, Csiszer
Zsigmond, Csergő
4
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:43 UTE Suter Kiss Patrik Varga
1-1 34:27 FHA Csiszer Dézsi Nagy
1-2 39:59 FHA Krasnican Dézsi Gribkov
2-2 51:19 UTE Németh A. Kiss Patrik Suter
3-2 54:42 UTE PP Coatta Just Rajna
4-2 59:07 UTE Coatta Kovács A. Varga
51 Kapura lövések száma 20
4 Kiállításpercek 8

Krasnican a dudaszó pillanatában talált be

 

Az UTE–Titánok meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum