UTE–DEAC 5-3

   

Az újpestiek szoros mérkőzésen Németh duplájával begyűjtötték a három pontot.

A hazaiaknál hiányzott Benk, Pokornyi és Robichaud, a negyedik sorban Lászlóffy kapott szerepet. György József nem számíthatott Bertára és Hárira. Sági Martin ziccerével indult a találkozó, majd Coatta nagy helyzetét védte Hetényi. A 7. percben Vokla lépett fel, lövése lejött Rajnáról, a kipattanót Turcotte lőtte be. A folytatásban átvette a kezdeményezést az UTE, ám Rajna rossz passzát követően Novotny közel járt az újabb vendég gólhoz. A 14. percben egyenlítettek a lila-fehérek, egy lecsorgó korongot Kiss Patrik készített le Némethnek, 1-1. Egy percre rá már vezethetett volna a Virág-csapat, Just közeli lövése csattant a vason.

Suter ziccerrel indult a második játékrész, majd az újpestiek először támadhattak emberelőnyben. Kimaradt, csakúgy mint azt követő két DEAC-fór is, Rajna vezetésével nagyot dolgozott az emberhátrányos egység. Vokla kiállításával már élt az UTE, egy kapu előtti kavarodást követően Kiss Dániel volt eredményes, 2-1. Bizonytalankodtak az újpesti védők, Novotny viszont nem élt a ziccerrel. Nem úgy, mint Sági Martin aki  a 37. percben egy emberelőny során lőtte ki középtávolról a felső sarkot, 2-2. A harmad hajrájában előbb Kloz ütközését látták szabálytalannak a játékvezetők, majd Klimek emelte ki a korongot a pályáról, így az UTE kettős emberelőnyben támadhatott: Jago ragasztott nagy gólt Hetényi kapujába, 3-2.

A harmadik felvonás áthúzódó újpesti előnnyel indult, de nem változott az eredmény. A DEAC feljebb kapcsolt az egyenlítés érdekében, de a hazaiak állták a sarat, sőt többször tesztelték is Hetényit. Az 55. percben Kiss Patrik lövése még a vasat találta el, de a következő támadásból Jago remekül tálalt Németh elé, aki nem hibázott, 4-2. A hajrában elszabadultak az indulatok, a megítélt DEAC-emberelőnyből Sági duplázott, 4-3. Két perccel a rendes játékidő vége előtt két debrecenit is kiállítottak a játékvezetők, Coatta két kapuvasig, Kyle Just egy gólig jutott belőle, 5-3.

Az UTE két kettős emberelőnyben lőtt góljával 5-3-ra nyert, így tartja a lépést a gyergyóiakkal az alapszakasz második helyéért folyó küzdelemben.

utedeb_MI_0440 (1)

fotó: Jani Martin/UTE

A rájátszás előtt fontosak a pozitív impulzusok

   

Nyilatkozatok az UTE és a DEAC meccse után.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „A második harmad teljesen, de a harmadik harmad is helyenként a speciális játékokról szólt, hiszen nagyon sok volt az előny-hátrány. Pozitív, hogy az előnyös játékunkkal is tudunk meccset nyerni. Ez erőt fog nekünk adni, a rájátszás előtt fontosak az ilyen pozitív impulzusok, ezekre tudunk építkezni, úgyhogy nagyon örülünk ennek a győzelemnek.”

György József vezetőedző, DEAC: „Úgy érzem, hogy végig jól játszottunk, jó dolgokat csináltunk a támadózónában, megvoltak a helyzeteink, a mérkőzést az döntötte el, hogy nem tudtuk belőni a ziccereinket. Természetesen megvoltak az újpesti kontrák is, tudtuk, hogy nagyon gyorsak az átváltásoknál. Emberhátrányban három gólt kaptunk, ebből kettőt kettős hátrányban. Nincs hiányérzetem, 60 percen keresztül jól dolgoztak a srácok.”

Erste Liga, Megyeri út, 442 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Kocsány, Kövesi.
Rajna: 93,3% (Márkus)
K
Hetényi: 90,0% (Gönczi)
Balázsi, Stadel, Németh, Suter, Kiss Patrik
1
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Dalecky
Kiss Phil, Jago, Kovács A., Coatta, Just
2
Kloz, Vokla, Turcotte, Novotny, Sági
Varga, Kiss D., Nemes, Kovács S., Balogh
3
Sándor F., Bogesic, Kozma, Molnár D., Almási
Lászlóffy, Zsigmond, Csergő
4
Jakabfy, Mazzag
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 06:47 DEB Turcotte Vokla
1-1 13:49 UTE Németh Kiss Patrik Suter
2-1 33:14 UTE PP Kiss D. Coatta Kovács A.
2-2 36:43 DEB PP Sági Kloz Klimek
3-2 39:45 UTE PP2 Jago Coatta Balogh
4-2 55:08 UTE Németh Jago Kiss Phil
4-3 55:41 DEB PP Sági Spirko Kulesov
5-3 59:30 UTE PP2 Just Coatta Suter
50 Kapura lövések száma 45
12 Kiállításpercek 16

Jago nagy gólt lőtt takarásból

 

Az UTE–DEAC meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum