Titánok–UNI Győr ETO HC 4-3

   

A székesfehérvári fiatalok megszerezték a szezonbeli első sikerüket a győriekkel szemben.

Tapogatózó kezdés után egy győri emberelőny volt az első említésre érdemes történés. Dudkin szabálytalanságát végül nem tudták kihasználni, pedig Páterka lövését már többen is bent látták. A folytatásban is jobbak voltak a vendégek, szerzett korongokból több helyzetet is kialakítottak Horváth Dominik ketrece előtt. Lendületüket megakasztotta a harmad derekán Czakó kiállítása. Fekete köszönte szépen, gyönyörű csellel elküldte védőjét, majd négy győri között lőtt a hálóba (1-0). A kihasznált emberelőny jót tett az addig fásultan mozgó fehérváriaknak, gyors passzokkal szemre is tetszetős támadásokat vezettek. A 13. percben egy Ambrus, Dolinar, Lundin háromszögelés után utóbbi megduplázta az előnyt (2-0). A változatos játékot hozó harmad után a hazaiak vezettek.

Kétgólos hátrányban igyekvő ETO tért vissza a szünetről. Erőfeszítésük emberelőnyt kamatozott, amiből 7 másodperc alatt megszerezték a szépítő gólt: Kmec lőtt a kapuba a 24. percben (1-0). A játék képe a nyitó harmad első felére hajazott, a győri letámadás csírájában elfojtotta a hazai akciókat. A 27. percben Dudkin változtatott ezen, megindult, ziccerig cselezett, de Ságit nem tudta becsapni. Dobmayer magas botja 2+2 percet ért, újra győri támadások következtek. A fehérvári fiatalok az emberhátrány első felét még kivédekezték, a másodikat nem tudták. A 30. percben egy kipattanóra Turbucz ért oda a leghamarabb (2-2). A gól után feljavult a farmcsapat: Keceli visszavehette volna az előnyt övéinek, majd Krasnican láb közötti passza után is helyzetbe kerültek, ez is kimaradt. Élvezetessé vált az összecsapás, a 36. percben kis híján fordított a Győr: Madácsi lövése a kapuvasról kifelé pattant.

A záró harmadot Vas áthúzódó kiállítása miatt emberelőnyben kezdhették a hazaiak, de nem tudtak élni az eséllyel. Tíz percig eredménytelenül nyüstölték egymást a csapatok, ekkor Titánok-emberelőny következett. Mingazov lövése a kapu mögüli palánkról a jól helyezkedő Reiter elé vágódott, aki közelről nem hibázott (3-2). Pár másodperccel később öt az ötben is betalált a házigazda: egy kontrából Keceli előbb bemutatta a passzt, majd a hálóba lőtt (4-2). A két gyors gól nem fogta meg a Ladányi-csapatot. Az 52. percben a második hullámban érkező Schmál kapott tökéletes ütemű átadást és kilőtte a felsősarkot (4-3). Az élvezetes mérkőzésen páros kiállítás fokozta az izgalmakat. A 4 a 4 elleni játék nem hozott újabb gólt. A véghajrában az időkérés és a kapuslehozatal sem segített a vendégeken. A Fehérvári Titánok megőrizték előnyüket és a szezonban először legyőzték a győrieket, amivel nagy lépést tettek a playoff-kvalifikáció elérése felé: ha a DAB este nem szerez pontot a MAC HKB otthonában, biztosan a székesfehérváriak lesznek ott a 7-10. helyezettek csatájában.

titeto_SAE_3842

fotó: Soós Attila/Titánok

Hiányzott a tűz a játékunkból

   

Vezetőedzői értékelések a Titánok–ETO után.

Anatoli Bogadnov vezetőedző, Titánok: „A három pont mindig jól jön és ad némi magabiztosságot a tavaszi mérkőzésekre. Az utóbbi két meccsen voltak jó pillanataink, de végül elengedtük a mérkőzést. Ma is jól mentünk, és mivel rövid volt a padunk, fejben jobban ott kellett lennünk. Két szép gólt szereztünk az első harmadban. A másodikban passzívvá váltunk, kicsit elengedtük a meccset és a két frusztráló kiállítás után máris 2-2 volt. A harmadik harmad a karakterről szólt, a mi csapatunk pedig megmutatta a magáét. Megvoltak a helyzeteink, amivel éltünk is és azt gondolom megérdemeltük a győzelmet.”

Ladányi Balázs vezetőedző, UNI Győr ETO: „Hiányzott a tűz a játékunkból. Tudom a miértjét, de megérteni nem tudom. Az a csapat nyert, amelyik több energiát tette bele és jobban akart. Gratulálok a Fehérvárnak.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 156 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Fényi, Dorner.
Horváth: 92,9% (Szeles)
K
Sági: 84,0% (Tóth)
Dolinar, Mingazov, Lundin, Ambrus Cs., Krasnican
1
Kmec, Tornyai, Dézsi Bence, Schmál, Turbucz
Dobmayer, Reiter, Keceli-Mészáros, Fekete, Dudkin
2
Vas, Bukor, Szlama, Bödök, Czakó
Kóger, Gribkov, Nagy A., Dézsi Barnabás, Csiszer
3
Léránt, Lendák, Szalma, Páterka, Madácsi
Farkas, Molnár
4
Mesterházy, Kováts, Odnoga, Majoross, Nagy M.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:47 FHA PP Fekete Krasnican Mingazov
2-0 12:49 FHA Lundin Dolinar Ambrus Cs.
2-1 23:47 ETO PP Kmec Dézsi Bence Nagy M.
2-2 29:43 ETO PP Turbucz Szalma Kmec
3-2 49:39 FHA PP Reiter Mingazov Krasnican
4-2 50:03 FHA Keceli-Mészáros Dudkin
4-3 51:49 ETO Schmál Lendák Turbucz
25 Kapura lövések száma 42
12 Kiállításpercek 12

Fekete Alex szép csel után volt eredményes

 

A Titánok–UNI Győr ETO HC videó-összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum