Hydro Fehérvár AV19?Olimpija Ljubljana 5-2

 

A székesfehérváriak negyedszerre is legyőzték a szlovén ICEHL-csapatot.

Az első percekben nem találtak fogást egymáson a csapatok, helyzetek nélküli oda-vissza hoki folyt a jégen. A Ljubljana agilisan kezdett, próbálta feledtetni az egy nappal korábbi zakót. Az 5. perc elején Kapel kiállítása adhatott volna lendületet, de kifejezetten gyengére sikerült az emberelőny. Sokkal élesebbek voltak a szlovének és a harmad felénél meg is szerezték a vezetést: Maia jól tartotta meg a korongot a támadó harmadban, majd a kipattanóra is elsőként érkezett és másodjára a gólvonal mögé kotorta a pakkot (0-1). Próbált sebességet váltani a magyar csapat, össze is jött néhány lendületesebb akció. A 15. percben a cserepadról érkező Shaw kapott tökéletes indítást, szólóját Holsa hárította. Egy perccel később Erdély mehetett a büntetőpadra, a fórt gyorsan kihasználták a vendégek: Piché a kék vonalról passzolt a kapu elé érkező Simsichez, aki a hálóba pöccintette a pakkot (0-2). A hajrában sikerült szépíteni: Nilsson korcsolyázott keresztbe a kéken, nem passzolt a váltani érkező társnak, hanem a lövést választotta, Erdély takarta a kilátást Holsa elől, így a korong védhetetlenül vágódott a rövidbe (1-2).

A középső játékrész elején az egyenlítés is összejött. Sikerült benntartani a pakkot az Olimpija harmadában, végül Hári takarásból rásuhintott távolija talált utat a kapuba (2-2). 180 fokos fordulatot vett a mérkőzés, fehérvári támadások követték egymást. Ebbe csak Fournier hajmeresztő korongeladása rondított bele, Tirronen kiszúrt a bárddal és javította hátvédje hibáját. A fölény emberelőnyt hozott. Ezt a fórt össze sem lehetett hasonlítani az előző harmadbelivel, össztűz zúdult a vendégkapura. A gól ugyan nem jött össze, de csak idő kérdése volt. Egyenlő létszámban Hári szép testcsel után lőtt, a kipattanóra Shaw érkezett remek ütemben. A 27. percre sikerült fordítani (3-2). A szlovének nehezen viselték a történteket, feszültté vált az összecsapás. Egy-egy kimaradt emberelőny következett, a szlovén fórnál Tirronen több nagy védést is bemutatott. A pörgős harmad hajrájára kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A 37. percben Erdély beszáguldott a harmadba, szabálytalanul eltüntették, büntető. A 36-os a rövid sarkot vette célba, lövése a kapus mamutját csípve mellévágódott. Izgalmas záró harmadra volt kilátás.

Lendületes oda-vissza hoki jellemezte az utolsó felvonás első perceit. Fegyelmezetten sikerült elkerülni a kiállításokat egészen a 47. percig, ekkor Terbócs ült ki. Agresszív volt a fehérvári speciális egység, többször kiütötték a pakkot, Sarauer még lövésig is eljutott. Rutinosan visszazárt a Volán, kontrára éhesen várta a szlovéneket. Az utolsó tíz perchez érve még mindig 3-2-t mutatott az eredményjelző. Ekkor már jóval kevesebb volt a helyzet és a kapura lövés, küzdelmessé vált a játék. Az 54. percben eldőlt a meccs. Petan a kapu mögül felkanyarodott és gyönyörű köténygólt lőtt Holsának (4-2). Néhány pillanattal később Shaw távolijába Kuralt a kapunak háttal állva belekotort, az Olimpija hálóőre ezt sem védhette (5-2). A fehérvári örömünnepet Tirronen tette teljessé, aki a hajrában kifogta Leclerc büntetőjét. A végén Kuralt kihagyott egy szólót, de ezt senki se bánta. A Hydro Fehérvár 0-2-es hátrányból felállva fordított és remek játékkal magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott az Olimpija Ljubljana ellen. Háriék mind a négyszer legyőzték a szlovéneket az idei bajnokságban. Utolsó nyolc meccsükből hetet nyerve pedig markáns előnnyel őrzik második helyüket a tabellán.

avsoll_sae_220204

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum