Titánok–FTC-Telekom 0-6

   

A ferencvárosiak kapott gól nélküli sikerrel vágtak vissza a fehérvári fiataloknak a novemberi vereségért.

Lendületesebb hokival kezdődött a nyitó harmad, mint egy nappal korábban a Titánok Brassó elleni mérkőzésén. A 6. percben jött az első gól: Pavuk és McFadden összjátéka után utóbbi szerzett vezetést övéinek (0-1). Az első kiállítás is a ferencvárosiaké volt, Tóth Gergő volt túl agresszív, felborította a korongot birtokló Belomojevet. A kezdeti bizonytalanság után felálltak a Titánok, Keceli-Mészáros kapu elé belőtt korongjára Nagy Ákos érkezett, de a kapuson nem jutott túl. A Titánok 7-ese távolról is megkínálta névrokonát, Nagy Kristóf ezt is hárította. A harmad derekán a vendégek is emberfórba kerültek és több kecsegtető helyzetet is kialakítottak. Az elsőnél szép korongjáratás után Nagy Gergő lövése besült, másodjára Bohunicky próbálkozását fogta Belomojev. Öt az ötben lelassult a játék, sok volt a pontatlan passz. A hajrára aztán felpörgött a mérkőzés, az előrelopakodó Reiter egyenlíthetett volna, majd az FTC növelhette volna előnyét, de kimaradtak a helyzetek.

A 25. percben a hazai kapu előtti tűzijátéknál, két Titánok-játékos a jégen feküdt, mégis kimaradt a helyzet. A kontrából Dudkin tört kapura, ezt Nagy Kristóf hárította. Jó ritmusba kerültek a fehérvári fiatalok, bátor támadásokkal veszélyeztették a kaput. A mérkőzés derekán fordult a kocka, felpörögtek a budapestiek és beszorították ellenfelüket. Belomojev a 31. percig tartotta csapatát, ekkor Tóth Gergő ütemtelenül ellőtt korongja utat talált a rövidbe (0-2). A zöld-fehérek fölénye immár gólokban is megmutatkozott. A 37. percben Kulmala hagyta ott a korongot Nagy Gergőnek, aki befelé húzott, majd kilőtte a rövid felsőt (0-3). Néhány másodperccel később Somogyi tanárian vette észre a kapu előtt üresen hagyott Bohunickyt, akinek könnyű dolga volt (0-4). Bő egy perccel a harmad vége előtt Nagy Gergő ismét betalált, ezúttal emberelőnyben (0-5). A ferencvárosiak 8 perc alatt négy gólt ütve eldöntötték az összecsapást.

A záró harmadra már csak a különbség nagysága maradt kérdéses. Nem lassított a bajnok, veszélyes akciójuk után a fehérvári gólvonal előtt csúszott keresztbe a korong. A hatodikat Fowlie ütötte Tamminen passzából a 45. percben (0-6). Tíz perccel a vége előtt össztűz zúdult Belomojev kapujára, aki több bravúrt is bemutatott. Mindkét csapat elkönyvelte az eredményt, lassan csordogált tovább a mérkőzés. Nem sok említésre méltó dolog történt, a hajráig csak a Dobmayerrel szemben szabálytalankodó Pavuk kiállítását jegyezhettük fel. A Titánok ebből a fórból sem tudtak szépíteni, Nagy Kristóf shutoutja tette teljessé az FTC-Telekom sikerét.

A ferencvárosiak a győzelmükkel továbbra is versenyben vannak a második kiemelésért.

TITFTC_SAE_3548

fotó: Soós Attila/Titánok

Macska-egér játék volt, frusztrálttá váltunk

   

Edzői értékelések a Titánok és az FTC meccse után.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Ahogyan hétfőn, úgy most is frissen kezdtünk. A játékunkkal strukturálisan nem volt probléma. Volt pár lehetőségünk, de nem jött a gólt. A második harmad vége előtt két és fél perccel volt a fordulópont. Onnantól macska-egér játék volt, és frusztrálttá váltunk. A legrosszabb része az volt, hogy sokszor olyan volt, mintha a szezon elején lennénk megint. Sem a struktúra, sem a játékosok összjátéka nem működött. Néhány egyéni teljesítmény nem elég ebbe a ligába. Nagyon csalódást keltő volt ez a meccs, sokkal többet vártunk.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Úgy jöttünk ide, hogy fontos pontokat kell szereznünk és tudtuk jól, hogy keményen fel kell készülni a Titánok ellen. Szervezett, fiatal csapatról van szó, és saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy ha nem kellően készülünk, megüthetjük a bokánkat. Sikerült 60 percig azt nyújtani, ami kell a győzelemhez. A srácok végig dolgozták a mérkőzést és tartották magukat az elképzeltekhez. Nagyon örülünk a fontos pontoknak.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 296 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Dorner, Muzsik.
Belomojev: 86,7% (Szeles)
K
Nagy K.: 100% (Arany)
Dolinar, Mingazov, Lundin, Ambrus G., Krasnican
1
McFadden, Boros, Pavuk, Nagy G., Kulmala
Dobmayer, Reiter, Ambrus Cs., Keceli-Mészáros, Fekete
2
Karmeniemi, Seregély, Fowlie, Tóth A., Tamminen
Kóger B. L., Farkas B., Nagy A., Alapi, Dudkin
3
Hegyi, Bohunicky, Hajós, Kóger D., Somogyi
Nochta, Molnár, Győrffy, Csiszer, Parragi
4
Galántai, Sarcia, Farkas L. S., Roczanov, Tóth G.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:53 FTC McFadden Pavuk Kulmala
0-2 30:24 FTC Tóth G. Hegyi
0-3 36:12 FTC Nagy G. Kulmala Pavuk
0-4 36:36 FTC Bohunicky Somogyi Kóger D.
0-5 38:51 FTC PP Nagy G. Tamminen McFadden
0-6 44:37 FTC Tamminen Fowlie Seregély
18 Kapura lövések száma 45
4 Kiállításpercek 4

Tamminen jól érkezett a centerezésre

 

A Titánok–FTC-Telekom mérkőzés hat vendég gólja három és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum