Titánok–Corona Brassó 3-6

   

A brassóiak mindegyik harmadot megnyerték a székesfehérvári fiatalok ellen.

Nem mondhatni, hogy a kezdésnél egymásnak rontottak volna a csapatok. A 4. percben Ambrus Csongoré volt az első kiállítás. Jól védekeztek a hazaiak, Dolinar a saját harmadából indulva szólózott is egyet, értékes másodperceket nyerve övéinek. Egyenlő létszámban a fehérvári fiatalok felvették a kesztyűt esélyesebb ellenfelükkel. Az öt nap alatt negyedik meccsét játszó Brassó fásultnak tűnt, lassú mederben csordogált a találkozó. A 13. percben öt az ötben is felálltak Gajdóék, de a befejezéseknél nem voltak elég pontosak. Fordult a kocka, szépen forgattak a Titánok, Csiszer kapukerülése után Polcnak kellett résen lenni. A 19. percben megszerezték a vezetést az erdélyiek: Huard lövése átcsorgott Horváth Dominiken, Schaber a védőket megelőzve a gólvonal mögé kotorta a pakkot (0-1). A kiegyenlített játékot hozó első harmadot Farkas Botond kiállítása zárta.

A középső játékészre áthúzódó emberelőnyét nem tudta kihasználni a Corona, de a 23. percben már összejött a gól: Boriszenko távolijába Gliga kotort bele a kapu előtt (0-2). Ez már ébresztően hatott a Titánokra: előbb Lundin kontrázott, Polc kapust nem tudta becsapni, majd Dolinar a kapu torkából óriási helyzetben emelt mellé. Jól pörögtek a hazai lábak, de az első hibából betaláltak a vendégek: Gliga megvárta a második hullámban érkező Raszulovot, akinek nem túl erős lövése a hálóban kötött ki (0-3). A 29. percben érkezett a szépítés: Alapi megküzdött a korongért, az Győrffy elé került, aki éles szögből lőtt a felsőbe (1-3). A gól után emberelőnybe kerültek a fehérváriak, de csak kapuvasig jutottak. A harmad végeredményét gyors gólváltás alakította ki. A hajrában előbb Williams passzából Andrei Vasile visszaállította a háromgólos különbséget (1-4), majd mindössze 29 másodperccel később Dudkin is betalált (2-4).

A záró harmad elején próbáltak tovább faragni hátrányukból a Titánok, rutinosan őrizte előnyét a Corona. Győrffy és Ambrus Csongor is közelebb lophatta volna övéit, nem éltek az eséllyel. A brassói támadók kihasználták fizikumukat a kapu előtt: a 46. percben a jól játszó Gajdó alapvonal mögül visszatett korongját Bors lőtte a hálóba (2-5). Az ötödik góllal érezhetően eldőlt a mérkőzés, főleg hogy az 51. percben Schaber kiállítása is kihasználatlanul maradt, miután Dudkin szabálytalansága kiegyenlítette a létszámot. 5 perccel a vége előtt sokadszor is határozottabbak voltak a vendégek a fehérvári kapu előtt: Schaber a második gólját szerezte (2-6). Egy perc sem telt el, amikor Dolinar távolija is beakadt. A játékvezetők hosszas videózás után megadták a találatot (3-6). A Fehérvári Titánok játéka nem volt olyan lendületes, mint az elmúlt meccseken, így megszakadt a hárommeccses győzelmi sorozatuk. A fáradt Brassó elérte, amiért jött, a farmcsapatot negyedszer is legyőzve mindhárom pontot elvitte a Raktár utcából.

titbra_SAE_3160

fotó: Soós Attila/Titánok

Hiányzott az energia

 

Nyilatkozatok a Titánok és a Brassó meccséről.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Jól kezdtünk, de sajnos a hibák felgyűltek egy idő után, és ez a meccsünkbe került. Hiányzott az energia és nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amit szerettünk volna. Összességében nem volt rossz, hajtottunk, küzdöttünk és voltak is lehetőségeink. Egy komoly csapattal találkoztunk és remek leckét kaptunk abból, hogyan legyünk türelmesek és éljünk a lehetőségekkel, amikor helyzet adódik. A Brassó megérdemelten nyert.”

Strenk Hunor másodedző, Brassó: „Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, hiszen a Titánok jó formát mutatnak, az edzői stáb remekül dolgozik velük. Sokat fejlődtek a szezon során, ezért felhívtuk a játékosok figyelmét, hogy még véletlenül se vegyék félvállról az összecsapást. Nem gondolom, hogy jól kezdtük a találkozót, de mondhatom, hogy a meccs második felében a rutinunkkal nyertük meg a mérkőzést, így a végére sima lett a győzelem. Örülünk, és készülünk a folytatásra.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 303 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Fényi, Árkovics.
Horváth: 82,9% (Belomojev)
K
Polc: 89,3% (Tőke)
Dolinar, Mingazov, Lundin, Ambrus Cs., Krasnican
1
MacDonald, Williams, Valchar, Gliga, Gajdó B.
Reiter, Dobmayer, Keceli-Mészáros, Fekete, Dudkin
2
Boriszenko, Raszulov, Schaber, Huard, Hunt
Farkas, Kóger, Csiszer, Ambrus G., Nagy
3
Gajdó T., Bors, Kovács, Molnár Zs., Vasile A.
Nochta, Győrffy, Parragi, Alapi
4
Ráduly, Buda G., Vasile N. R., Szőcs
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
MacQueen Dave, Strenk Hunor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 18:09 BRA Schaber Huard
0-2 22:14 BRA Gliga Boriszenko Valchar
0-3 26:29 BRA Raszulov Gliga Valchar
1-3 28:04 FHA Győrffy Parragi
1-4 35:23 BRA Vasile A. Williams Kovács
2-4 35:52 FHA Dudkin Keceli-Mészáros Farkas
2-5 45:10 BRA Bors Gajdó B. Valchar
2-6 54:01 BRA Schaber Gliga Huard
3-6 54:56 FHA Dolinar Ambrus G. Lundin
28 Kapura lövések száma 35
8 Kiállításpercek 4

Győrffy éles szögből volt eredményes

 

A Titánok–Brassó mérkőzés több mint öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum