Miskolcon folytatja túráját a Sportklub

 

A csíkiak Székesfehérvárról és Újbudáról is vesztesen távoztak, most ahhoz a DVTK Jegesmedvékhez utaznak, akik legutóbb pontot szereztek ellenük.

Vasárnap három helyszínen dobják be a korongot az Erste Ligában. A Dunaújvárosi Acélbikák 17 órától a hullámvölgybe került brassóiakat fogadják. A DAB szombaton csak büntetőkkel maradt alul a Gyergyói HK-val szemben, így pontot szerzett, de továbbra is nyeretlen december 4. óta. A Brassó is rossz formában van, bár hazai jégen egy kivétellel mindegyik 2022-es Erste Liga-mérkőzését behúzta, ám amikor idegenben kellett játszania, előbb Gyergyószentmiklóson maradt lőtt gól nélkül, majd csütörtökön Miskolcon, pénteken Debrecenben hagyta el vesztesen a jeget. A két csapatnak ez lesz az utolsó alapszakasz-mérkőzése, az eddigi hármon 8-1-es és 6-2-es hazai siker született Brassóban, míg az eddigi egyetlen dunaújvárosi meccsen 12-0-ra átgázoltak a kék-sárgák a hazaiakon.

A másik 17 órás találkozón a DVTK Jegesmedvék a Sportklubot látják vendégül. A miskolciaknak a szoros vereségekről szólt az elmúlt időszak, mind az erdélyi túrán, mind a kupahétvégén egy- vagy kétgólos vereségeket szenvedtek. Csütörtökön megtört a rossz széria, 5-1-re legyőzték a Brassót. A címvédő csíkszeredaiak nemrég felépítettek egy tízmeccses győzelmi sorozatot, amit az utolsó előtti helyezett Titánok három nappal ezelőtt megszakítottak. A Sportklub másnap javíthatott volna a MAC HKB Újbuda ellen, ám a Tüskecsarnokból is vesztesen távozott, 4-3-ra alulmaradt Bálizsékkal szemben. A csíkiak háromból háromszor győztek a miskolciak ellen, ám a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy mindegyik mérkőzés szorosan alakult.

A MAC HKB Újbuda és az UNI Győr ETO HC 19 órától találkozik a Tüskecsarnokban. A hazaiak hullámzó teljesítményt nyújtanak, az erdélyi túráról hazatérve előbb legyőzték aktuális ellenfelüket 4-1-re, aztán 3-2-re kikaptak az Újpesttől, majd 6-4-re a Titánoktól, míg pénteken hosszabbításban legyűrték a címvédő Sportklubot. Mindeközben a zöld-fehérek közel két hétig nem tudtak kiállni, a MAC HKB ellen tértek vissza, aztán a DEAC-tól elszenvedett egygólos vereség után lenullázták a DAB-ot és csütörtökön büntetőkkel verték a dobogós UTE-t. A két csapat január 14-ei, 4-1-es MAC HKB-sikerrel zárult meccse előtt kétszer találkoztak Győrben, ahol előbb 5-1-es, aztán 10-3-as újbudai diadal született.

misscc-211001

fotó: DVTK Jegesmedvék

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum