Hydro Fehérvár AV19?Klagenfurt 2-1

 

A székesfehérváriak Bartalis István büntetőjével legyőzték a címvédő karintiaiakat.

A héten egyre erősebb ellenfelek ellen kellett helytállni a Hydro Fehérvárnak. A Znojmo és a Bolzano legyőzése után a bajnoki címvédő Klagenfurt érkezett a Raktár utcába. A siker kulcsa ezúttal is a fegyelmezett játék volt. A 7. percben Erdély a szélről szép csel után befelé húzott, a téli olimpiára utazó Sebastian Dahmot helyettesítő Usnik bravúrral védett, akárcsak pár pillanat múlva Hári ismétlésénél. Erdély volt a legaktívabb, előbb a kapu előterében kapirgált veszélyesen, eltüntették a bekkek, majd egy kontránál adott tökéletes passzt, de a korongátvételbe hiba csúszott, így odalett a helyzet. Nem tűnt fáradtnak a Volán, lendületes támadások követték egymást. Hárié volt a következő helyzet, középről leadott lövése Usnik kesztyűjén felperdült, a védők üggyel-bajjal felszabadítottak. A meccs első kiállítását a 14. percben Fraser gyűjtötte be. Az emberelőnyt nem sikerült kihasználni, sőt, Ganahl több lövéssel is riogatta Tirronent. Öt az ötben Shawé volt a következő ziccer, elhúzta a korongot a fekvő Usnik mellett, de a kapus vetődve odaért az emelésre. A nyitó harmadban hiába volt jobb a magyar csapat, 0-0-t mutatott az eredményjelző.

A középső játékrész nem indult jól. A kapura törő Shaw ellen szabálytalankodtak, mégis a palánknál ütköző Kuraltot küldték ki a játékvezetők. A védelem kifogástalan volt, felállni se nagyon tudtak a karintiaik. Aktívabb volt a vendégcsapat, a 24. percben Tirronen kapuja előtt alakult ki tömegjelenet, nehezen sikerült felszabadítani. Atkinson bepancsolt egyet ellenfelének egy kisbüntetésért cserébe. Ezt a csatát is a fehérvári speciális egység nyerte. A mérkőzése derekán fordult a kocka. Két fehérvári is gyanús körülmények között nagyot esett, Vallant mehetett a büntetőpadra. Usnik is szabálytalankodott Erdéllyel szemben, 1:11-ig kettős emberelőnyben támadhattak Bartalisék. A túlságosan körülményes fórjáték miatt kihasználatlanul maradt az 5 a 3. Maradtak a jégen a speciális egységek, Campbell is kiült két percre. Nem bírtak egymással a csapatok, továbbra sem született gól. A hajrá a Voláné volt: előbb Atkinson egész pályás átadásával Kuralt szólózhatott, Usnik védett, majd pár másodperccel később Hári passzolta meg a 92-est, ez a ziccer is odalett. A végén Shaw kiharcolt egy kiállítást, hazai emberelőnnyel kezdődhetett a záró felvonás.

Az első negyven percben jobb volt a Fehérvár, a harmadik harmad elején ezt sikerült gólra váltani. A 41. percben Atkinson beszáguldott a harmadba, Kuralthoz játszott, akinek erős lövését az addig hibátlanul teljesítő Usnik bevédte (1-0). Azonnal ritmust váltott a rekordbajnok, a sokkal agresszívebb harcmodoruk hamar eredményre vezetett. A 44. percben nem sikerült kiütni a korongot a harmadból, Ticar köszönte szépen és pontos lövésével reptette Tirronen kulacsát (1-1). Kezdődhetett minden elölről. Terbócsot orrba vágták a kapu előtt, ez újabb emberfórt ért. Jól tolódott a klagenfurti négyszög, nem sikerült visszavenni a vezetést. Öldöklő csata folyt a döntő gólért, a támadó harmadban Bartalis és Fournier összeütköztek és hatalmasat estek, szerencsére tudták folytatni a játékot. 5 perccel a vége előtt Strongot is kiállították, ebből sem sikerült betalálni. A hajrában Bartalis is belőhette volna a győzelmet érő gólt, Usnik ezt is hárította. A rájátszás-stílusú és színvonalú összecsapás a rendes játékidőben döntetlennel ért véget. Következett a hosszabbítás, de a 3 a 3 elleni ráadásban sem találtak fogást egymáson a felek. Büntetők döntöttek a bónuszpont sorsáról.

Az első két körben mindkét KAC-kisérlet kimaradt, Bartalis megtörte a jeget, szépen helyezett a hálóba (2-1). A harmadik körben Tirronen Fraser lövését is kifogta, ő lett a hős. A Hydro Fehérvár AV19 először győzte le a szezonban a Klagenfurtot, az utolsó hét hazai meccséből a hatodik győzelmét aratta, amivel megerősítette második helyét a tabellán.

avskac_sae_220130

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum