Jön a szezon harmadik UTE?Fradi meccse

 

A csapatok egyszer a kupa, egyszer pedig a bajnokság keretein belül találkoztak az Újpesti Jégcsarnokban, mindkétszer szoros csatát vívtak.

Szombaton az M4 Sport+ kamerái előtt játszik egymással az UTE és az FTC-Telekom. A rangadó komoly téttel is bír, ugyanis a lila-fehérek jelenleg a tabella második helyén állnak 72 ponttal, míg a ferencvárosiak lemaradása két pont a negyedik pozícióban. A csapatok hullámzó teljesítményt nyújtottak az elmúlt hetekben. Az UTE a legutóbbi öt mérkőzéséből hármat megnyert, ám a jelenleg sereghajtó DAB-ot csak túlórában bírták legyűrni, míg a szintén alsóházi Titánok és az ETO ellen vereséget szenvedtek. A Fradi a DVTK Jegesmedvék legyőzése után erdélyi túrán járt, ahonnan pont nélkül tért haza, aztán sokáig szorossá tette a Magyar Kupa-elődöntőt a Hydro Fehérvár AV19 ellen, majd a bronzmeccset 4-3-ra behúzta a miskolciak ellen, míg csütörtökön 4-2-re verte a Gyergyói HK-t. A csapatok eddig négyszer mérték össze erejüket a jelenlegi szezonban. Szeptember végén 4-1-re nyertek otthon a zöld-fehérek, aztán novemberben 3-2-re győztek idegenben a Magyar Kupa keretein belül ? a visszavágóra nem tudtak kiállni az újpestiek ?, majd a decemberi és a januári bajnokikat a lilák nyerték, a másodikkal elhódították a Vígh Balázs-vándorkupát.

A játéknap másik találkozóján a Dunaújvárosi Acélbikák a Gyergyói HK-t fogadják. A tabella utolsó helyére visszacsúszott csapat 14 mérkőzés óta nyeretlen. A hétfői, székesfehérvári vereségüket követően nagyon nehéz helyzetbe kerültek, hátrányuk már nyolc pont a playoff-kvalifikációt érő tizedik helyhez képest. A DAB Győrben és Székesfehérváron is lőtt gól nélkül maradt, a 2022-es évben a támadójátékkal van a legnagyobb gondja a csapatnak. A GYHK csütörtökig még veretlen volt a naptári évben, de az FTC-Telekom véget vetett a diadalmenetnek. A gyergyóiak jó helyzetben vannak a második helyért zajló harcban, a Ferencvároshoz képest eggyel, az újpestiekhez képest kettővel több meccsük van hátra.

uteftc

fotó: Jani Martin/UTE

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum