Hydro Fehérvár AV19?Bolzano 3-1

 

A magyar ICEHL-együttes lezárta a dél-tiroliak nyolcmeccses pontszerző sorozatát.

Bár az első kapura lövés Nilsson révén a Voláné volt, a Znojmo elleni remek kezdést nem sikerült megismételni. Sőt, egy támadó harmadban eladott koronggal Halmo iramodott meg, Tirronen szerencsére résen volt. Támadásban maradt a Fehérvár, a 3. percben Campbell lövése és a kipattanó is sokat ígért, végül nem sikerült átgyömöszölni a pakkot a gólvonalon. A másik oldalon Miceli szlalomozott keresztül a védelmen, a középre tett korongja utána csak üggyel-bajjal sikerült felszabadítani. A 7. percben Findlay bőven a sípszó után vette célba Tirronen kapuját, Atkinson azonnal ott termett és megtorolta a sportszerűtlenséget. A kisebb tömegjelent után mindkettőjüket kiküldték a játékvezetők. A 4 a 4 ellen játék nem tartott sokáig, fél perc múlva Fournier is csatlakozott hozzájuk. Háriék állták a sarat, kivédekezték az emberhátrányt. Egyenlő létszámban főként Boyle kapuja előtt folyt a játék. A 15. percben gólt hozott a fehérvári akarat: Bartalis korcsolyázott a kapu mögé, majd váratlanul a rövidnél helyezkedő Erdélyhez passzolt, aki kapásból lőtt a hálóba (1-0). Volán-előnnyel ért véget a kevés kapura lövést hozó (6-8) első játékrész.

A középső harmad elején is fegyelmezetten védekeztek a csapatok, kevés volt a minőségi lövés, még kevesebb a komoly gólhelyzet. Nehéz volt feltörni a bolzanói védelmet, Bartalis váratlan megindulásaiban azért lehetett bízni. Elcserélték magukat a vendégek, ez kimozdította a meccset a monotonitásból. A fórt nem sikerült kihasználni, de ritmust fogott a magyar csapat, ami újabb emberelőnyt eredményezett. Szépen járt körbe a korong, végül Sarauer a jobb oldali bedobó körből pontosan helyezett a hosszúba (2-0). Próbáltak változtatni a dél-tiroliak, de ha az ő védelmüket nehéz volt feltörni, mit mondjunk Kevin Constantine legényeire, akik mindössze 5 kapura lövést engedélyeztek ellenfelüknek a második játékrészben. A taktikus hoki eredményre vezetett, sőt, Campbell a 38. percben meglőhette volna a harmadikat, ha középről pontosabban céloz. A végén Petan előtt adódott az előzőhöz hasonló helyzet, ebből sem lett gól. Nagyon senki nem bánkódott, a Hydro Fehérvár mind az eredmény, mint a játék képe alapján magabiztosan várhatta a záró felvonást.

A fegyelmezett hokira az utolsó harmadban is szükség volt. Intő jelként Catenacci egy eladott korongból kis híján gólhelyzetbe került, szerencsére a védelem javította a hibát. Ilyen baki kevés akadt ezen az estén, a remek védekezés miatt a bolzanói csatárok ritka vendégek voltak a fehérvári harmadban. Ha mégis lövéshez jutottak Tirronen minden próbálkozásukat hárította. A 48. percben eldőlt a mérkőzés: Fournier egészpályás indítását Terbócs az alapvonal mögött utolérte, visszapasszolt az érkező Sarauerhez, aki másodjára a kapuba helyezett (3-0). A tiroliak az utolsó 5-6 percre találták meg a játékukat, tüzeltek is becsülettel. A jó blokkok és a remek kapusteljesítmény miatt ennél többre nem jutottak. A hajrában időt kértek a vendégek, Boyle is lekorcsolyázott. 20 másodperccel a dudaszó előtt Findlay egy beleérős góllal szépített (3-1). Tirronen shutoutja odalett, viszont a 3 pont Fehérváron maradt. A Volán a Znojmo elleni gála után ezúttal munkás mérkőzésen győzött, és fellépett a tabella második helyére.

avshcb-220128

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum