Berta Ákos: Fel kell vállalni a felelősséget

 

A DEAC az EXIM Magyar Kupa megnyerése után pénteken már az Erste Ligában bizonyíthat, a Brassót fogadják a debreceniek. Berta Ákos csapatkapitányt a kupasikerről és a György József kinevezése utáni sikeres szériáról kérdeztük.

Teljesen más előjelekkel és körülmények közepette készülhetett fel a kupa négyes döntőjére a DEAC idén, mint tavaly. Többen is koronavírus-fertőzés után tértek vissza a csapathoz, amely kényszerpihenőre is vonult a vírus miatt, nem sokkal a kupahétvége előtt. Nem tűnt tehát természetesnek a címvédés, sőt. De milyen gondolatokkal indult útnak a DEAC egy hete? ?Volt bennünk egyfajta magabiztosság, hiszen címvédőként utaztunk a négyes döntőre. Ugyanakkor tudtuk, hogy a papírformát kétszer borítani nem lesz sétagalopp, mégis úgy voltunk vele, miért is ne sikerülhetne. Az első mérkőzésre koncentráltunk a megerősödött Miskolc ellen, nem is volt könnyű mérkőzés? ? mondta Berta Ákos, a DEAC csapatkapitánya.

?A döntőben aztán valószínű mindenki a hazai csapatra tett volna, ezért nyilván váratlan volt a siker, nem mi voltunk az esélyesek. Ezzel tisztában voltunk, épp ezért tudtunk felszabadultabban játszani. A tavalyinál annyiban érdekesebb ez a mostani siker, hogy idegenben tudtunk nyerni, ráadásul nézők előtt, ami teljesen más hangulatot adott a hétvégének? ? fogalmazott a debreceni ?C?, akit György Józsefről és a székely szakember módszereiről is kérdeztünk.

?Józsi teljesen más stílust képvisel, számomra nem volt meglepő, ahogyan vezeti a csapatot és a módszerei sem. Felrázta a társaságot egy kicsit az állóvízből és a rossz szezonkezdés adta letargiából. Kellett idő, amíg megszokta az egész csapat az új dolgokat, hogy azok automatikussá váljanak, úgy a jégen, mint azon kívül. Nyitott volt a társaság. Jó a hangulat, nyilván ez a részsikerekből adódik, hiszünk az elképzelésben és mindenki odateszi a saját részét. Talán ez a hétvége még egy kis pluszt adott a szezon további részéhez. A neheze még csak most jön, hiszen a hajrában vagyunk, minden pont nagyon fontos. Jön a rájátszás, a szezon legfontosabb része. Nem tartozunk a fő esélyesek közé, de benne van a csapatban, hogy nem csak egy-két meccsen tudunk felülkerekedni papíron erősebb riválisokkal szemben.?

debeto_berta024DEAC-Győr1

Kíváncsiak voltunk, csapatkapitányként milyen feladatokat érez magában Berta Ákos, és hogyan kezelte a szezon elején bekövetkezett sikertelenséget. ?Nyilván sokat kellett beszélgetni a többiekkel, mire hogyan reagál a csapat, hogyan tudunk egy-egy gödörből közösen kijönni. Összességében nem jutottunk másra, mint arra, hogy edzésen és meccsen mindenkinek oda kell tennie magát, és akkor jönni fog az eredmény is. A legfontosabb, hogy mindenki egy irányba húzza a csapat szekerét, és mindig legyenek olyanok, akik felvállalják a felelősséget, ha az adott meccsen rájuk kerül a sor. Ne várjunk másra, ahogyan tettük a szezon elején.?

A DEAC pénteken folytatja a bajnoki szereplést. ?Megpróbáljuk tartani azt a szintet, amit a hétvégén produkáltunk. A Brassó erős csapat, előttünk állnak a tabellán, és van pár kiváló játékosuk, akik képesek eldönteni a mérkőzéseket. Ha tudjuk a saját játékunkat játszani és kevés esélyt adni nekik, akkor itthon tudjuk tartani a három pontot. Biztosan nehéz lesz, de ez a célunk.?

berta2

fotók: DEAC

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum