Titánok–SC Csíkszereda 5-4

   

A székesfehérvári fiatalok kétgólos hátrányból felállva legyőzték az Erste Liga címvédőjét.

Nyílt sisakos hokival indult a mérkőzés, amiből a Titánok jöttek ki jobban: a 2. perc elején Dudkin szép lövésével megszerezték a vezetést (1-0). A gól után időbe telt, míg belelendültek az erdélyiek. A 8. percben Sofron szerzett korongot a támadó harmadban, Stach tűzte rá, Horváth Dominik hárította az addig legnagyobb helyzetet. A harmad derekán Lundiné volt az első kisbüntetés, a hazai speciális egység jól vizsgázott, megőrizte az előnyt. Krasnican kiharcolta az első Titánok-fórt, majd kis híján a második gólt is megszerezte. A hajrára felpörögtek az események. A 18. percben Kuljas egyenlített (1-1), egy perccel később Péter Balázs tette bele az ütőjét Gecse távolijába, amivel már a vendégek vezettek (1-2). A slusszpoén a farmcsapaté volt: 17 másodperccel a dudaszó előtt Krasnican középről lőtt a hálóba, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok (2-2).

Mingazov veszélyes lövésével indult a középső játékrész, majd szeredai helyzetek következtek, ott folytatták a csapatok, ahol előzőleg abbahagyták. Horváth Dominiknek jóval több dolga volt kollégájánál, de újabb gól nem esett. A 29. percben Kuljas szabálytalankodott, nem sokáig tartott a hazai emberelőny, egy rossz csere kiegyenlítette a létszámot. Nyomott a Csíkszereda, Horváth állta a sarat, féltávnál is 2-2-t mutatott az eredményjelző. A 33. percben Gecse a kék vonalról pontosan célzott és visszavette a vezetést övéinek (2-3). A gól után Sofron lépett volna ki, csak szabálytalanul tudták megállítani. Az emberfórból tovább növelték előnyüket a székelyek. A 37. percben Stach balról közelebb lopta magát, majd pontos lövést küldött a hosszúba (2-4). A középső harmad egyértelmű vendégfölényt hozott, ami gólokban is megmutatkozott.

A záró harmad elején főleg a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Ezt Ambrus Csongor unta meg, helyzetét Szamankov hárította. A rutinosabb Csíkszereda annyit adott ki magából, amennyi az előny megtartásához kellett. A Titánok sokáig nem tudtak újítani, aztán a 48. percben Ambrus Csongor és Krasnican gólhelyzetig passzolgattak, bár betalálniuk nem sikerült, kiharcoltak egy emberelőnyt. Hamarosan Milam is követte társát a büntetőpadra, 1 perc 20 másodpercig 5 a 3 ellen támadhattak a fehérváriak. Kettős fórban Mayer alapvonali átadását a tisztán maradt Fekete vágta a hálóba (3-4). Stach nehezen viselte a történteket, addig protestált a játékvezetőknél, míg őt is kiküldték. Ezt a kettős előnyt is kihasználták a Titánok: szép korongjáratás után Dudkin egyenlített (4-4). Tíz perccel a vége előtt újra nyílttá vált az összecsapás. Fordult a kocka, csíkszeredai emberelőny következett, amit kivédekezték Reiterék. Kitámadtak a vendégek, kontrázott a Fehérvár: 5 perccel a vége előtt Reiter tanári passza Ambrus Csongort találta üresen, aki gólig vitte a szólót (5-4). Sofron kapott kisbüntetést a Mingazov elleni szabálytalanságért, értékes perceket veszített ezzel a Sportklub. A Csíkszeredán a kapuslehozatal sem segített, a Titánok önfeláldozóan védekezve megőrizték előnyüket és a szezon egyik legnagyobb meglepetését okozva legyőzték esélyesebb ellenfelüket.

A Titánok az 5-4-es sikerükkel újabb lépést tett a playoff-kvalifikáció elérése felé, hétfőn a brassóiakat látják vendégül. A Sportklub tízmeccses győzelmi sorozata véget ért, pénteken a MAC HKB otthonában kezdhet építeni újabb szériát.

titscc_SAE_1476

fotó: Soós Attila/Titánok

A játékosok harcosok voltak, nem utasok

 

Nyilatkozatok a Titánok és a Sportklub találkozója után.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Sokkal többet értünk el, mint vártunk és reméltünk. A srácok nagyon jól játszottak. Frissen kezdtünk, meg is szereztük a vezetést és talán egy kicsit passzívvá váltunk. Ha megnézzük az ellenfél keretét, kiváló együttesről van szó, erősebb ligában is megállnák a helyüket. A legjobbunkat adtuk és jól védekeztünk, nagyon jól kerültük el az előző meccsen elszenvedett sok emberhátrányt. A harmadik harmadra egy edző sok mindent mondhat az öltözőben, de a játékosokon múlik, hogy utasok lesznek csak, vagy harcosok. Ők most a harcosok voltak, visszajöttünk a remekül kihasznált előnyöknek köszönhetően. A győztes gólunknál hidegvérű támadást vezettünk. Annyit tudtam mondani a játékosoknak a végén, hogy nincsenek szavaim. Az élet megy tovább, pénteken megérdemelt szabadnapunk lesz, aztán pedig folytatjuk a felkészülést a következő kihívásra.”

Rico Rossi vezetőedző, Csíkszereda: „Az első és második harmadban jól teljesítettünk, majd fegyelmezetlen hibák miatt elveszítettük a meccset.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 352 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Vincze, Szabó.
Horváth: 90,2% (Belomojev)
K
Szamankov: 75,0% (Adorján)
Gribkov, Mingazov, Lundin, Ambrus Cs., Krasnican
1
Salló, Kuljas, Sofron, Stach, Szkacskov
Reiter, Kóger, Keceli-Mészáros, Fekete, Dudkin
2
O'Connor, Milam, Casaneanu, Taratuhin, Lapenkov
Farkas B., Szabó P., Csiszer, Mayer, Alapi
3
Láday, Gecse, Részegh, Rokaly Sz., Péter B.
Nochta, Győrffy, Parragi, Dézsi
4
Kubát, Papp, Reisz, Rokaly N., Fodor Cs.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Rossi Enrico, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:09 FHA Dudkin Kóger
1-1 17:08 SCC Kuljas Stach Sofron
1-2 18:16 SCC Péter B. Gecse Láday
2-2 19:43 FHA Krasnican
2-3 32:38 SCC Gecse Péter B. Részegh
2-4 36:55 SCC PP Stach Szkacskov Kuljas
3-4 48:50 FHA PP2 Fekete Mayer Lundin
4-4 49:31 FHA PP2 Dudkin Ambrus Cs.
5-4 55:00 FHA Ambrus Cs. Reiter
20 Kapura lövések száma 41
8 Kiállításpercek 12

Így fordítottak 2-4-ről a Titánok

 

A Titánok–SC Csíkszereda mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum