FTC-Telekom–Gyergyói HK 4-2

   

A ferencvárosiak legyőzték a gyergyószentmiklósiakat, aminek köszönhetően egy pontra megközelítették a dobogós együttest.

Az FTC-Telekom a legutóbbi bajnoki mérkőzésen csak három sorral tudott felállni, de most ugyanúgy négy teljes sort tudott nevezni, mint a Gyergyói HK. A ferencvárosiak a meccs elején kibekkeltek egy emberhátrányt, majd a nyitó játékrész közepén McFadden lövése talán irányt váltott valakin Rinne előtt, mindenesetre a hazaiak megszerezték a vezetést. A harmad második felében is a ferencvárosiak próbálkoztak többet, de Rinne tartotta csapata egygólos hátrányát. A 33. percben Tóth Gergő egy pontos lövéssel megduplázta a zöld-fehérek előnyét, ám nem sokra rá Sylvestre szép cselek után szépített. A második szünetre 3-1-es állással vonultak a csapatok, miután 46 másodperccel a dudaszó előtt Kóger éles szögből meglepte Rinnét. Az 54. percben Tóth Gergő lövésébe Roczanov talán beleért, Rinne tehetetlen volt. A gyergyóiak emberelőnyben válaszoltak, Haaranen nagy gólt lőtt. A végjátékban a vendégek lehozták a kapusukat, hiába.

A ferencvárosiak 4-2-re nyertek, szombaton az UTE otthonában vívnak rangadót. A GYHK ugyanazon a játéknapon Dunaújvárosban játszik.

ftcgye_NBA_2928

fotó: FTC-Telekom

Próbáltunk 19-re lapot húzni

   

Mestermérleg az FTC és a GYHK rangadója után.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „A kupa bronzmeccsén úgy győztünk, hogy sok a sérültünk,a  betegünk, sokan sérülésből, betegségből jöttek vissza, ez nagyon fontos volt és tovább tudtuk vinni ezt a lendületet erre a találkozóra. Nagyon örülünk ennek, de itt nem szeretnénk megállni, nagyon fontos hat meccs van még hátra, és mindig a következő a legfontosabb, pláne úgy, hogy az Újpest ellen játszunk. Szóval erre koncentrálunk, és szeretnénk ezt a győzelmi sorozatot tovább vinni, nagyon fontos pontok fognak múlni azon a meccsen.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyó: „Komoly tempójú meccs volt. Ha a közönség jól szórakozott, akkor szerintem annak mindenki örül, jó reklám a hokinak. Kétségtelen, hogy a meccsnek a koreográfiája az volt, hogy amikor kicsit közelebb jöttünk, akkor a Fradi tudott lőni még egy gólt. Nem ez volt a probléma, inkább az, hogy az első harmadban a Ferencváros nagyon jól ránk jött, nagyon élesek voltak, sok korongot tettek a kapunkra, jól ugrottak a kipattanókra. Az offenzív zónában mi ebben voltunk vékonyabbak. A második harmadban sokat voltunk ott, megvoltak a lehetőségeink, mégis többet kellett volna használni a magas embereinket, akik a távoli átlövéseket kellett volna, hogy kapura tegyék és a kipattanó korongokon dolgozni. Három góljuk is megpattanó volt, de ez azért történhetett, mert nagyon jó forgalmat csináltak Rinne előtt. Ebben volt a Ferencváros jobb, ezért megérdemelten nyert, de azt gondolom, hogy nagyon komolyan dolgoztunk, nem adtuk fel egy másodpercig sem, és próbáltunk minden eszközzel közelebb jönni. A végén is próbáltunk kettős emberhátrányban lapot húzni a 19-re, küldtük ki a csatárokat, hogy hátha még közelebb jövünk. Kicsit a képességeinkre hagyatkoztunk és arra, hogy majd megint szép gólokat lövünk. Vannak olyan mérkőzések, amikor a munkás gólokra van szükség, és ezen a területen a Ferencváros többet tett, mint mi.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 497 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Balla, Dorner.
Arany: 93,9% (Nagy K.)
K
Rinne: 92,0% (Demeter)
McFadden, Boros, Nagy G., Kulmala, Pavuk
1
Kozma, Haaranen, Tranca, Orban, Bodó
Karmeniemi, Seregély, Fowlie, Tóth A., Tamminen
2
Saari, Fejes, Szabó, Szigeti, Császár
Bohunicky, Hegyi, Farkas, Kóger, Somogyi
3
Imre, Ferencz Csibi, Sárpátki, Vincze P., Sylvestre
Hajós, Sarcia, Galántai, Roczanov, Tóth G.
4
Todor, Györfy, Silló, Sándor-Székely, Vincze G.
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:17 FTC McFadden Nagy G. Pavuk
2-0 32:29 FTC Tóth G. Karmeniemi Farkas
2-1 34:12 GYE Sylvestre Vincze P. Kozma
3-1 39:14 FTC Kóger Hajós McFadden
4-1 53:52 FTC Tóth G. Farkas
4-2 55:27 GYE PP Haaranen Orban Sylvestre
50 Kapura lövések száma 33
8 Kiállításpercek 8

Sylvestre szép cselek után szépített

 

Az FTC-Telekom–Gyergyói HK találkozó négy percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum