UNI Győr ETO HC–UTE 4-3

   

A hazaiak a végén egy ötperces hátrányt is kivédekezve verték szétlövésben a Hajek, Ancsin beugrópárossal és a 19 éves Monostorival a kapuban kiálló lilákat.

Az összeállításokat illetően a legszembetűnőbb változás az újpestieknél történt, méghozzá a kispadon és a kapuban. A csapat nagy része szerencsésen felépült a koronavírusból, így mezőnyben újra négy sorral mehettek, ám az edző- és a kapuspáros még pozitív tesztet produkált. Győrben így egyrészt a Hajek Márk, Ancsin János rendhagyó beugróduó irányította a lilákat a padról, másrészt Rajna és Márkus távollétében a 19 éves Monostori Tamás kezdett a kapuban, tartaléka a 2003-as születésű Papp Áron volt. Egy korai emberhátrány kivédekezése után a hazaiak szerezték meg a vezetést a 7. percben: Páterka lódult meg a palánk mellett, éles szögből kapura tette, a Monostoriról kipattanóra Szalma érkezett meg. Tíz perccel később jött az egyenlítés: egy jó váltás után Just indult meg a kapu felé a pakkal, majd takarásból tüzelt, Tóth semmit sem láthatott belőle. A középső harmad áthúzódó győri fórral kezdődött, ezt ismét a Rába-partiak két legjobbja oldotta meg. Az emberelőnyös figura során megint Páterka tette le a korongot Szalmának, aki az alapvonalról bekanyarodott a kapu elé, s még arra is maradt ideje, hogy tisztán felrakja a hosszúba. A mérkőzés felénél Lendák kiállítása után az Újpest előtt adódott lehetőség az újabb egyenlítésre, ehelyett emberhátrányban is a Győr talált be Turbucz révén. Három perccel a második szünet előtt Szalma után az újpestiek vezére, Just is duplázott: Kiss Patrik tartott bent egy korongot a harmadban, erős keresztpasszát magabiztosan értékesítette a kanadai csatár. A záró periódus hetedik percében egy létszámfölényes vendégkontránál Tóth még nagyot védett, a következő helyzetnél viszont már ő is tehetetlen volt, sakk-mattra kijátszott „tiki-taka” után Coatta egyenlített könnyedén. 3:15-tel a vége előtt Lendákra fújtak rá egy ritka ötpercest akadályozásért, a hazaiak így a rendes játékidőt öt a négy ellen fejezték be, a hosszabbítást pedig négy a háromban kezdték meg. Az újpestiek nem tudtak élni a nagy lehetőséggel, a túlórában Monostori és Tóth is fogott egy-egy nagyot, a szétlövés során pedig éppen a rendes játékidő végén kiszórt Lendák második találata döntött. Az ETO így 4-3-mal behúzta a pluszpontot, míg az UTE az egy szerzett egységgel is visszakúszott a tabella második helyére.

etoute

fotó: UNI Győr ETO HC

A büntetőlövés mindig lutri

 

Így látták az edzők a Győr–UTE meccset.

Ladányi Balázs vezetőedző, UNI Győr ETO: „Jól kezdtük a meccset, lehet azt mondani, hogy az első harmadban elég nagy dominanciát mutattunk az Újpest ellen, de nem tudtuk kihasználni úgy a helyzeteinket, ahogy kellett volna. Utána sikerült előnyt szereznünk, de sajnos elherdáltuk fegyelmezetlenségeinkből fakadóan. Felhoztuk őket, és a végén küzdenünk kellett, hogy eljussunk egyáltalán a büntetőkig. A végén kaptunk egy ötperces kiállítást, amit sikerült kivédekeznünk, onnantól kezdve talán lélektanilag mienk volt a meccs, de ez egészen addig, amíg az utolsó büntetőt nem lőttük be, nem derült ki.

Hajek Márk megbízott edző, UTE: „Nem úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, de ezt annak a számlájára is lehet írni, hogy elég sok kihagyásunk volt, elég sok időt töltöttünk karanténban. A harmadik harmadban visszataláltunk arra az útra, ahogy mi akarunk játszani, onnantól kezdve uraltuk a mérkőzést. A büntetőlövés mindig lutri, most mi így jöttünk ki ebből. Szeretnék gratulálni Monostori Tamás kapusunknak, akinek ez volt élete első Erste Liga mérkőzése, és nagyon jó teljesítményt nyújtott.”

Erste Liga, Győr, 384 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Kis-király, Pálkövi.
Tóth: 90,0% (Sági)
K
Monostori: 90,2% (Márkus)
Kmec, Tornyai, Odnoga, Majoross, Nagy
1
Pokornyi, Stadel, Benk, Suter, Kiss Patrik
Vas, Bukor, Dézsi, Schmál, Turbucz
2
Jago, Kiss Phil, Kovács A., Coatta, Just
Kováts, Lendák, Szalma, Madácsi, Páterka
3
Balázsi, Varga, Csergő, Németh, Balogh
Bödök, Léránt, Szlama, Béres, Czakó
4
Kovács S., Robichaud, Zsigmond
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Hajek Márk, Mihály Jenő
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:29 ETO Szalma Páterka Madácsi
1-1 16:42 UTE Just Jago Coatta
2-1 20:45 ETO PP Szalma Páterka Lendák
3-1 33:12 ETO SH Turbucz Majoross
3-2 37:05 UTE Just Kiss Patrik
3-3 47:25 UTE Coatta Kovács A. Monostori
4-3 65:00 ETO GWS Lendák
41 Kapura lövések száma 30
11 Kiállításpercek 6

A hatodik körben dőlt el a győri szétlövés

 

A büntetőpárbajba torkollt ETO–UTE mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum