Ambrus Csongor a hét Erste Liga-játékosa

 

Összesen négy pontot szerzett a Titánok két győztes meccsén a 18 éves csatár.

A fehérvári fiatalok mindkét meccsüket megnyerték az Erste Liga előző játékhetén, ezzel nagy lépést tettek a rájátszás-kvalifikációt jelentő tizedik hely megszerzése felé. A Titánok 6-4-re győztek a MAC HKB Újbuda, majd 4-0-ra a közvetlen rivális Dunaújvárosi Acélbikák ellen. A két találkozón kulcsszerepet vállalt Ambrus Csongor két góljával és két asszisztjával, így ő lett a hét legjobbja a magyar bázisú jégkorongligában.

?Korábban kétszer kikaptunk a Dunaújvárostól, és most úgy mentünk ki a jégre, hogy meg kell mutatnunk: mi vagyunk a jobbak. Fiatalabbak vagyunk, de túldolgozzuk őket, ennek érdekében mindenki beleadott mindent? ? mondta a 18 éves csatár a ligahonlapon megjelent interjúban. Úgy érzi, a fegyelmezett játék volt a DAB elleni siker kulcsa. Elismerte, hogy a meccset jobban kezdte az ellenfél, de az első góltól megnyugodtak, majd a helyes úton maradtak. A MAC HKB elleni győzelemhez viszont a jó nyitó harmad kellett. ?Még nem volt ilyen meccsünk, amikor négy gólt szereztünk az első 20 percben. A másodikban már nem voltunk annyira élesek, de a harmadikra újra összeszedtük magunkat, ez sikerre vezetett.?

A korosztályos válogatott játékos szerint a szezon eleje óta érezhető a fejlődés az együttes játékán, ami többször bravúrokat is eredményezett, hiszen korábban az FTC-t és az UTE-t is legyőzték. Amikor a vereségek jöttek, akkor sem adták fel. ?Ha betartottuk a taktikai utasításokat, és mindenki a helyén volt, akkor sikerült jó meccset játszani, bárki is volt az ellenfél.?

ambrus_csongor1

A csatár szerint még a hátralévő hét meccsen is pontokat kell szerezniük, hiszen nem garantált a tizedik hely. ?Ez tényleg egy mini playoff, minden meccsre úgy megyünk ki, hogy pontokat kell gyűjtenünk, és megteszünk mindent ennek érdekében, hiszen még nem biztos, hogy mi leszünk a tizedikek.? Csütörtöktől az erdélyi csapatok ellen játszanak a Titánok.

Ambrus Csongor 13 góllal és 14 assziszttal áll első felnőttszezonjában, és úgy érzi, ez azt mutatja, hogy a kemény munka kifizetődik. ?A nyári felkészülést nagyon megnyomtam, sokat edzettem pluszban a társakkal is. Abban hiszek, ha dolgozom keményen, akkor annak meglesz az eredménye.?

Beszélt a decemberi U20-as vb-ről, arról, hogy mennyit tanul a légiósoktól és a rutinosabb társaktól, valamint az ICEHL-es együttesről is.

7jatekosa_21_22_17_Ambrus Csongor_blogkep

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum