Két gólt lőtt a verőlegény

 

A Rangers csatára, Ryan Reaves közel 9 éve nem tudott duplázni. Véget ért Auston Matthews nagy sorozata.

Az Arizona győzött New Jerseyben, ennek köszönhetően pontosan két hónap után tudott ismét két egymást követő mérkőzést megnyerni. Az első harmad még a Devilsé volt egy góllal, a második közepén viszont a Coyotes bő hét perc alatt háromszor köszönt be, a maga javára fordítva a mérkőzést. Az első két játékrészben a kapura lövéseket 27-8-ra nyerő hazaiak az utolsó húsz percre már nem tudtak felpörögni, kilenc-kilenc lövésből csak a vendégek találtak be egyszer, amivel kialakították a 4-1-es végeredményt. Az Arizonában Karel Vejmelka 35 lövést fogott, a 11 mérkőzés után visszatérő Jakob Chychrun, pedig egy gólpasszal, két blokkal és 20 perc feletti jégidővel jelezte, hogy teljesen felépült.

A Colorado 2-0-ra nyert Anaheimben, ezzel 10 mérkőzésre növelte a pontszerző sorozatát. A Honda Centerben John Gibson és Pavel Francouz is remekül mozgott a vasak között, ennek köszönhetően csak egy gól született az 59. percig, amit Samuel Girardi szerzett a második játékrész végén. Az utolsó harmadban a Ducks mindent megtett az egyenlítésért, gólt viszont csak a vendégek tudtak szerezni: Nazem Kadri egy üres kapuba lőtt góllal biztosította be csapata sikerét. Az Avalanche kapusa, Pavel Francouz NHL-es karrierje második shutoutját szerezte. A cseh hálóőr az elsőt is az Anaheim otthonában érte el, mégpedig 2020. február 21-én, amikor a csapata 1-0-ra győzött.

A New York Rangers kétszer is kétgólos hátrányba került a Toronto ellen, ennek ellenére fordítani tudott és végül 6-3-mal behúzta a meccset. A Maple Leafs roppant erősen kezdett az Original Six-rangadón, hiszen három és fél perc után már 2-0-ra vezetett. A New York ezt követően hiába szépített, a Toronto gyorsan visszaállította a kétgólos differenciát, így 3-1-es vendégvezetés mellet mehettek az első pihenőre a csapatok. A szünet nagyon jót tett a hazaiaknak, teljesen új felfogásban jöttek ki a jégre és zsinórban öt gólt szerezve lejátszották a jégről a vendégeket. A Rangers a második húsz percben két góllal eltüntette a különbséget, a harmadikban pedig újabb három találatot szerezve eldöntötte a pontok sorsát. A New York legjobbja az egyaránt két-két gólt szerző Ryan Reaves, Adam Fox páros, valamint a 35 lövést hárító Igor Sesztyorkin voltak. Reaves legutóbb 2013. április 25-én tudott duplázni még a St. Louis tagjaként, amikor a Blues 4-1-re verte a Calgaryt. A Torontóban véget ért Auston Matthews nagy sorozata: a Leafs csatára az ezt megelőző 10 idegenbeli mérkőzésen mindig eredményes volt és mindössze egy találkozóra volt attól, hogy beállítsa Steve Yzerman és Pavel Bure NHL-rekordját.

New York Islanders v New York Rangers

NHL, 2022. január 19.:

New Jersey?Arizona 1-4
G: Hischier ill. Mayo, Crouse, Boyd, Larsson

NY Rangers?Toronto 6-3
G: Reaves (2), Fox (2), Strome, Kreider ill. Mihejev, Marner, Bunting

Anaheim?Colorado 0-2
G: ? ill. Girard, Kadri

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum