MAC HKB Újbuda–UTE 2-3

   

Coatta mesterhármasával az újpestiek mindhárom pontot elvitték a Tüskecsarnokból.

Az Újpestből továbbra is hiányzott Jago, Csergő, Zsigmond és Benk, a MAC a két nappal korábbival megegyező összeállításban lépett jégre a Tüskecsarnokban. A tapogatózást követően az első harmad felénél beindultak az események. A 11. percben Izacky passza után Galoha lövése találta meg a lyukat Rajna lábai között, a lett légiós második Erste Liga-meccsén második gólját jegyezte. A változatlanul háromsorozó lila-fehérek rögtön a következő támadásból válaszolni tudtak a házi pontkirály Coatta révén: egy nagyon szerencsésen pattanó korong tréfálta meg Bálizst, aki maga sem tudta, hol ment be végül a pakk. Újabb egy perccel később egy kékről visszalőtt korongba Ádám nyúlt bele gólt érően, ezzel a vendégfölény dacára megint vezettek az újbudaiak. A szünet előtt 21 másodperccel azonban ismét egyenlítettek a vendégek, újfent Coatta végzett zavarórepülést Bálizs előtt, a remek formában lévő Kovács Alex lövése irányt változtatott rajta, az amerikainak írták jóvá a találatot. Coattának végül pontosan 33 perc kellett a mesterhármashoz: a középső harmadban jókor, jó helyen érkezett meg Kiss Dániel kipattanójára, és türelmesen kivárva vágta be Bálizs mellett 33:00-nál. A záró periódusban, nyolc perccel a vége előtt Izackynál ereszkedett le a vörös köd, egy ítéletet hiányolva odacsapott a játékvezetőnek, egyből végleges kiállítást kapott. Az újbudaiak az ötperces hátrányt kivédekezték – Varga egy óriási blokkal szinte biztosan góltól mentette meg csapatát –, ám az UTE így is behúzta a végére paprikássá váló összecsapást, ezzel az idényben négyből negyedszer is legyőzte fővárosi riválisát, s megerősítette második helyét a tabellán.

macute

 

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

Vért kellett izzadnunk ezért a 3 pontért

 

Így látták az edzők a MAC HKB és az UTE csatáját.

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: „Az öltözőben is azt mondtam, hogy mindig minden győzelemnek megvan az ára, és azt meg kell fizetni. Ezt az árat nem mi határozzuk meg, hanem mindig az adott pillanat. Igen, mi akartuk ezt, mi ezt ki akartuk fizetni, csak a végén nem volt annyi pénz a zsebünkben. Ezt a mai pontvesztést magunknak köszönhetjük, teljes mértékben. Akár a fegyelmünket, helyzetkihasználásunkat, azt, hogy 2 gólt tudtunk megint csak lőni, az emberelőny a végén. Minden ott volt a kezünkben, minden adott volt hozzá. Szerintem az Újpest se volt olyan friss és gyors, mint szokott. Úgyhogy ezt csak saját magunknak köszönhetjük.”

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „Az első harmad nehezen kezdődött számunkra, nem vagyok elégedett a védekező harmadbeli munkánkkal, nem ez volt eddig jellemző ránk. De csak az első harmadban kaptunk gólt, tehát utána sikerült rendeznünk a sorokat az első harmad végén, úgyhogy a második és a harmadik harmaddal kimondottan elégedettek lehetünk. Hamarabb le tudtuk volna zárni a végén, az 5 perces előnynél volt pár olyan korongunk, ami beakadhatott volna. Vért kellett izzadnunk ezért a három pontért, nem volt egy egyszerű történet, de karaktert mutattunk és keményen megküzdöttünk, hogy megérdemeljük.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 497 néző. Játékvezetők: Mach, Mach, Balla, Muzsik.
Bálizs: 92,7% (Farkas)
K
Rajna: 94,4% (Márkus)
Pozsgai, Tóth G., Izacky, Galoha, Molnár B.
1
Pokornyi, Stadel, Németh, Suter, Kiss Patrik
Garát, Tóth P. N., Dansereau, Schlekmann, Ritter
2
Kiss D., Kiss Phil, Kovács A., Coatta, Just
Varga K. J., Csollák, Stevens, Kreisz, Djumic
3
Horváth A., Varga A., Kovács S., Robichaud, Balogh
Weidemann, Ádám, Pápa
4
Marton Tibor
E
Virág Csaba, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:42 BJA Galoha Izacky Molnár B.
1-1 11:01 UTE Coatta Just
2-1 12:05 BJA Ádám Varga K. J. Weidemann
2-2 19:39 UTE Coatta Kovács A. Kiss Phil
2-3 33:00 UTE Coatta Kiss D.
36 Kapura lövések száma 41
31 Kiállításpercek 8

Coatta háromszor csapta be Bálizst

 

Videón a fővárosi rangadó góljai.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum