Szívesen visszatérne Kanadába Metzler Regina

   

A női válogatott és a Vasas csatára most itthon kamatoztatja a kanadai akadémián tanultakat. Beszélt az elmaradó U18-as vb-ről is.

November közepétől egy hónapig a kanadai Hockey Training Institue akadémiáján készülhetett a magyar felnőttválogatott tagja, a 16 éves Metzler Regina. ?A Vasasból az edzőm, Hoffmann Attila beszélte meg az ottani edzővel, hogy kimehetek Kanadába. Tovább is maradhattam volna, de az iskola miatt nem tudtam ezt megoldani. Összességében nagyon jól éreztem magam, mindenki nagyon kedves volt, és vártak engem, ami jólesett. Az edzések nehezek, de nagyon élveztem őket. Leginkább a száraz edzés erősebb, megterhelőbb? ? mondta a csatár a lehetőségről.

A HTI ? itt játszik Mayer Fruzsina is ? nem bajnokságban, hanem lekötött meccseken vesz részt. Az akadémián az észak-amerikai lányok mellett sok európai is szerepel. A játékosok együtt laktak, ez is segített az összekovácsolódásban. Metzler Regina hat találkozón szerepelt, és úgy érzi, jól ment neki a játék. ?Folyamatosan utaztunk, mindig máshol játszottunk, ezt nagyon élveztem. Megnézhettünk egyetemi csapatokat is. A meccseken jól ment a játék, sok pontot szereztem, jól össze tudunk játszani a sortársakkal.?

A 16 éves csatár arról számolt be, hogy az edzéseken sok részletet átvesznek, eddig nem feltétlenül figyelembe vett technikai elemet gyakoroltak. ?Amikor valami jót csináltunk, megdicsért az edző, de utána egyből elmondott még több opciót is, amire legközelebb oda kell figyelnünk. Sok videómegbeszélést tartottunk, és ezeken is felhívták a figyelmet a lehetőségekre, amikre magunktól nem is gondoltunk volna.?

Metzler Regina szeretne majd visszatérni a kanadai akadémiára, de ez még sok tényezőtől függ. ?Ha lehet, akkor kimennék újra szívesen, mert óriási élmény volt, amit máshol nem tudnék megtapasztalni.?

A héten rendezték volna a győri U18-as divízió 1/A világbajnokságot, ám ezt a nemzetközi szövetség karácsonykor lemondta a járvány miatt. ?Először nagyon megdöbbentem, nem vártam, hogy pont karácsonykor jelentik be. Nem esett jól. Persze nekem lesz még egy évem ebben a korosztályban, és játszhatok még U18-as vb-n, de a 2004-esekkel nőttem fel, és sajnálom, hogy nem tudjuk együtt lezárni ezt az utat. Ekkor nagyon sokat beszéltünk a csajokkal a szomorú hírről, de megpróbáltuk túltenni magunkat rajta.?

A kanadai A csoportos vb-n is játszó csatár így most a Vasas U16-os fiúcsapatával szeretne minél jobb eredmény elérni. ?A legjobb négy a célunk. Nem indulunk jó helyzetből, össze kell szedni magunkat ahhoz, hogy meglegyen a kitűzött cél. Szeretnék a KMH női csapatával is minél több meccsre eljutni, amikor lehet, és ott is száz százalékot nyújtani? ? mondta a következő időszak feladatairól.

metzler_regi

Fotó: Vörös Dávid / MJSZ

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum