KHL-es védelemmel olimpiáznak a csehek

 

A kapusok és a hátvédek közül Tomás Kundrátek az egyetlen, aki nem az orosz bázisú ligából kapott meghívót.

A cseh válogatott stábja megnevezte azokat a jégkorongozókat, akik a 2022-es olimpián a naganói aranyérmes együttest képviselhetik. A keretben mindhárom kapus a KHL-ből kapott meghívót, közülük Patrik Bartosák ott volt Pjongcsangban, de a jelenleg már NHL-es Pavel Francouz mellett nem kapott lehetőséget. A hét hátvédből hatan az orosz bázisú ligából kaptak meghívót, egyedül Tomás Kundrátek az, aki a cseh Extraligát képviselheti majd. A tizennégy csatár esetében már sokszínűbben válogattak Petr Nedvedék: négy svájci, három-három svéd és KHL-es, valamint egy finnországi légiós mellett három otthon játszó támadó léphet majd jégre Pekingben. A csapat legrutinosabb tagja Roman Cervenka lesz, a Rapperswil-Jona 36 éves csatára sorozatban a negyedik olimpiáján vehet részt, de a harmadik ötkarikás eseményére készülő David Krejci is említést érdemel. A stáb még szabadon hagyott egy helyet, a 25. kerettagot később nevezik meg.

Csehország a legutóbbi olimpián a 4. helyen végzett, a pekingi csoportkörben Dániával, Oroszországgal és Svájccal játszanak.

A cseh válogatott kerete a pekingi olimpiára:

Kapusok: Simon Hrubec (Avangard, KHL), Roman Will (Traktor, KHL), Patrik Bartosák (Amur, KHL)

Hátvédek: Jakub Jerábek (Szpartak, KHL), Ronald Knot (Nyeftyehimik, KHL), David Sklenicka (Jokerit, KHL), Vojtech Mozík (Admiral, KHL), Lukás Klok (Nyeftyehimik, KHL), Tomás Kundrátek (HC Ocelári Trinec), Libor Sulák (Admiral, KHL)

Csatárok: Roman Cervenka (Rapperswil-Jona Lakers, SUI), Jan Kovár (EV Zug, SUI), Vladimír Sobotka (HC Sparta Praha), Hynek Zohorna (IK Oskarshamn, SWE), Radan Lenc (Amur, KHL), Michal Repík (HC Sparta Praha), Tomás Hyka (Traktor, KHL), Matej Stránsky (HC Davos, SUI), Lukás Sedlák (Traktor, KHL), Michael Spacek (Frölunda HC, SWE), David Krejcí (HC Olomouc), Jirí Smejkal (Pelicans Lahti, FIN), Michael Frolík (HC Lausanne, SUI), Tomás Zohorna (IK Oskarshamn, SWE)

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum