A Fradi 3 pontra megközelítheti a Sportklubot

 

Rendes játékidős vendégsiker esetén vesztett pontok tekintetében azonosan állna a két együttes a játéknap rangadója után.

Pénteken négy mérkőzést rendeznek az Erste Ligában. A játéknap rangadóján a ligaleső Sportklub a mögötte 6 pontos lemaradásban lévő FTC-Telekomot fogadja. A két csapat idei mérkőzései érdekes mintát mutatnak: rendre kapott gól nélküli hazai sikerek születtek, egyre növekvő különbséggel: október 3-án 4-0-ra nyert otthon a Fradi, aztán október 14-én 5-0-s csíki siker született, majd decemberben 6-0-ra diadalmaskodtak a zöld-fehérek. A csíkszeredaiak hatmeccses győzelmi sorozatban vannak, a séma alapján most 7-0-s győzelem várna rájuk, de természetesen ehhez nem szeretnének asszisztálni a hullámvölgybe került ferencvárosiak. Fodor Szabolcs együttesének 2022-es mérlege eddig egy 3-2-es túlórás vereség az UTE ellen, a MAC HKB 4-2-re verte, míg a DVTK Jegesmedvéket csak büntetőkkel gyűrte le 3-2-re. Mindezek ellenére ha az FTC-Telekom győz a Vákár Lajos Műjégpályán, 3 pontra megközelíti a ligaelsőt és vesztett pontot tekintetében egyformán fog állni a két csapat.

A Brassó a Titánokat látja vendégül. A székesfehérvári fiatalok bárkire veszélyesek tudnak lenni, ám az erdélyiek ellen nem megy nekik, ebben a szezonban még nem szereztek pontot a három határon túli csapattal szemben. Nagy Ákosék az UTE legyőzése után három nap alatt kétszer játszottak a DVTK Jegesmedvékkel, nem szereztek pontot a miskolciak ellen. A brassóiak csak egyszer léptek jégre eddig az új évben: a DEAC és az ETO elleni bajnokijuk elmaradt, január 7-én pedig 5-2-re nyertek a MAC HKB Újbuda ellen. A szezon elején a Brassó otthon 7-4-re verte a Titánokat, míg október 1-jén 8-0-ra győzött Székesfehérváron.

A harmadik erdélyi összecsapáson két piros-fehér együttes méri össze erejét: a Gyergyói HK a DVTK Jegesmedvéket várja. A gyergyószentmiklósiak az egyetlen idei Erste Liga-találkozójukon hiába vezettek 3-0-ra a MAC HKB ellen, az újbudaiak kiharcolták a hosszabbítást, így egy pontot elvittek. A miskolciak sikerélményekkel érkezhetnek Erdélybe: pontot szereztek az FTC-Telekom ellen, aztán kétszer is nyertek Székesfehérváron. A felek szoros meccseket vívnak egymással. Október 17-én a GYHK 2-1-re gyűrte le Tokaji Viktor csapatát, aztán október 28-án 3-1-es vendégsiker született Miskolcon, majd december 4-én 5-3-ra nyertek otthon a DVTK Jegesmedvék.

A játéknap egyetlen magyarországi mérkőzésén a MAC HKB Újbuda az UNI Győr ETO HC-t fogadja. Schlekmann Márkék egy fárasztó erdélyi túra után lépnek újra jégre, az újbudaiak péntektől vasárnapig három meccset vívtak, az utolsó találkozóra már elfogytak, Scott Macaulay-t is nélkülözték a Sportklub ellen. Az ETO január 2-án megtörte hosszú nyeretlenségi sorozatát, a Dunaújvárosi Acélbikákat verte, ám aztán nem utazott el Erdélybe, miután pozitív koronavírustesztet produkált néhány játékos. A legnagyobb kérdés, hogy mennyire tudtak regenerálódni a játékosok, mindenesetre a MAC HKB immár egy lett játékossal kiegészülve várja a meccset.

PZP_5449

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Cimkék: , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 18., kedd
ICEHL 18:30 G99AVS TÖRÖLVE
EL 19:00 ETODAB 2-0VÉGE
január 21., péntek
EL 16:00 TITMAC 6-4VÉGE
EL 17:30 GYEBRA 4-0VÉGE
január 22., szombat
MK 14:05 DEBMIS 5-3VÉGE
    • M4 SPORT+
MK 17:15 AVSFTC 5-0VÉGE
    • M4 SPORT+
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0ÉLŐ
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 
Partnerünk
Archívum