Nagy Ákos örül, hogy összetarthatja a Titánokat

 

Először szerzett mesterhármast a felnőttmezőnyben Nagy Ákos, a Titánok játékosa, aki a DVTK Jegesmedvék elleni bajnokin talált be háromszor. Ez alkalomból beszélgettünk vele.

A vizsgaidőszak kellős közepén kell a jégen is bizonyítaniuk azoknak, akik tanulnak a sport mellett, és Nagy Ákos bírja a kettős terhelést. Hétfőn épp az egyik vizsga előtt értük el, természetesen megvártuk, míg beszámol a tudásáról. „Szerintem meglesz, nem volt annyira nehéz” – jósolta a vizsga után. A Titánok játékosa a Testnevelési Egyetem edzői szakán utolsó éves, hasonlóan két fehérvári klubtársához, Mihály Ákoshoz és Horváth Milánhoz, hétfőn például együtt jöttek fel Budapestre az egyetemre.

„Egyelőre nem tudom, elkezdem-e a majd szakedzőit, lehet, hogy inkább a média felé indulok el. Mindenképpen tanulni akartam a sport mellett, szerintem jól ment az elmúlt években, remélem, a vége is jól alakul” – mondta a 22 éves játékos, aki a kényszerpihenője alatt az Erste Liga TV-n állt rendelkezésre szakkommentátorként a Titánok meccsei alatt. „Nagyon élveztem, és azóta is sokat gondolkodom, mennyire állna jól ez nekem, de nagyon izgalmasnak gondolom” – utalt a kommentátorkodásra.

Ami a (másik) szakmát illeti: a DVTK végül 8-4-re nyerte a vasárnapi bajnokit, Nagy Ákoson nyilván ambivalens érzések lettek úrrá a mérkőzés után. „Nem ez volt a legjobb meccsünk, az elején és a második harmadban is elaludtunk, nem voltunk elég élesek. Nekem végre sikerült elérnem a három gólt, de jobb lett volna, ha ezt győztes meccsen viszem véghez. Felnőttben ez az első mesterhármasom, utánpótlásban talán U18-ban fordult elő, de hogy ki ellen, arra már nem emlékszem.”

nagy_akos1

Amit a Titánokat illeti, Ákos szerint sokat lépett előre a csapat az elmúlt időszakban. „Sokat fejlődtünk, a csapat háromnegyedének ez az első felnőttszezonja, és mindenki megállja a helyét, ráadásul egyre jobban teljesítünk, még akkor is, ha becsúsznak néha csúnyának tűnő vereségek is. Elkaptunk már nagycsapatokat is, meg tudtuk lepni a Fradit vagy az Újpestet, szóval látható jelei vannak az előrelépésünknek.”

Mennyiben köszönhető ez a vezetőedző, Anatoli Bogdanov személyének? „Sokban, arra fókuszál, hogy mindenki a legtöbbet hozza ki magából. Minden nap mindenki a maximumon pörög, amit ő el is vár, nincs lazsálás a csapatban.” 22 évesen már rutinos játékosnak számít tehát Nagy Ákos a Titánokban, ezt a csapatkapitányi szerepe is jelzi.

Mennyire volt egyértelmű, hogy viselheti a „C”-t? „Amikor Reiter Ati felkerült az ICEHL-csapatba, én kaptam meg a csapatkapitányi feladatot. A szezon előtt a csapat választotta ki, ki legyen a cséká, most az edzők jelölték ki. Nagyon jól esett, és örültem a bizalomnak, nem számítottam egyébként rá. De nagy lökést adott a folytatásra.”

nagy_akos

Mikor jó egy csapatkapitány – kérdeztük a Titánok játékosát, akinél arra is kerestük a választ, mennyire hallgatnak rá a többiek? „Egy ilyen fiatal csapatnál még fontosabb, hogy mindenki tudja, mi a feladata, és hogy az öltözőben és azon kívül is össze legyen fogva a társaság. Fontos, hogy senki se kerülje ki a munkát. A jégen és azon kívül is példát kell mutatnom a fiataloknak. Úgy gondolom, mivel én eltöltöttem már egy-két évet felnőttben, tudnak tőlem tanulni, és élvezem ezt a szerepet. Eddig azt vettem észre, hogy mindenki hallgat rám, amit előzőleg nem gondoltam volna. De mindenki beleállt a munkába és csinálja, amit kell. Nagyon örülök, hogy így összetartunk, nem veszik rossz néven a fiatalabbak, ha van egy megjegyzésem, elfogadják és megpróbálnak annak alapján továbbmenni.”

A Titánok legközelebb kedden, ismét a DVTK ellen játszanak, ismét otthon. Nagy Ákos szerint kulcskérdés lesz, hogy ezúttal jobban kezdjék a meccset. „Megint meg szeretnénk szorongatni a miskolciakat. Az edzők újra elmondták, hogy nekünk már elkezdődött a playoff, hiszen szeretnénk bekerülni az alapszakaszban a legjobb 10 közé. Mindenkitől elvárás, hogy odategye magát, és mutassunk olyan játékot, mint négy napja az UTE ellen.”

nagy_akos2

Fotók: Soós Attila / Titánok

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 18., kedd
ICEHL 18:30 G99AVS TÖRÖLVE
EL 19:00 ETODAB 2-0VÉGE
január 21., péntek
EL 16:00 TITMAC 6-4VÉGE
EL 17:30 GYEBRA 4-0VÉGE
január 22., szombat
MK 14:05 DEBMIS 5-3VÉGE
    • M4 SPORT+
MK 17:15 AVSFTC 5-0VÉGE
    • M4 SPORT+
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0ÉLŐ
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 
Partnerünk
Archívum