Matt Grzelcyk 5 pontot szerzett

   

Ebben a szezonban ő az első hátvéd, aki 5 pontig jutott, és a Boston történetében is csak az ötödik.

Két ellentétes formában lévő csapat találkozott az amerikai fővárosban, ahol a zsinórban három vereséget begyűjtő Washington az utolsó öt meccséből négyet behúzó Bostont fogadta. A fővárosiak jól kezdtek és Conor Sheary duplájának köszönhetően 13 perc után már 2-0-ra vezettek. A Bruins a második hazai gól után után alaposan felpörgette a meccset: még a játékrész befejezése előtt egyenlített két emberelőnyös találattal, majd a második harmad első felében lőtt további négyet, így kevesebb mint egy negyed óra alatt hatot pakolt be a Capitals kapujába. 6-2 után még volt egy gólváltás a felek között, de ez érdemben már nem befolyásolta a mérkőzés kimenetelét. A Boston 7-3-ra nyert az egyaránt duplázó David Pastrnak, Brad Marchand páros, valamint az egy gólt szerző és négyet előkészítő Matt Grzelcyk vezetésével. Glen Wesley, Bobby Orr, Pat Egan és Ray Bourque után Grzelcyk a Boston történetének ötödik hátvédje, aki öt pontot szerzett. A fekete-sárgák között legutóbb Bourque-nek sikerült ez a bravúr még 1994. január 2-án, amikor a Boston ugyanúgy a Washington ellen játszott, és győzött 8-2-re.

A Colorado kétgólos hátrányból fordítva nyert a Seattle ellen, ezzel 12 mérkőzésre nyújtotta a hazai győztes sorozatát, ami az idei szezon legjobb szériája. A Kraken remekül játszott és a két pontot szerző Jared McCann vezetésével féltávnál 3-1-re vezetett. Az összecsapás második felében az újonc azonban nem bírta a rá nehezedő nyomást és összeesett az Avalanche presszingje alatt. A hazaiak Nicolas Aubel-Kubel második találatával még szépítettek a második szünet előtt, majd a harmadik játékrész derekán két és fél perc alatt megfordították a meccset.

A Los Angeles a Rangers legyőzésével szerezte meg a negyedik sikerét a legutóbbi öt találkozóján. A Kings végig jobban akarta a győzelmet, többet is tett érte, amiről a 39-23-as lőlap is árulkodik. A Kings nyomása a második játékrész elején érett gólokká, amikor szűk három perc alatt kétszer mattolták Georgijevet. A vendégek kapuját ezt követően nem tudták bevenni, Georgijev remek védésekkel tartotta meccsben a csapatát. Nyolc perccel a befejezés előtt Zibanejad találatával ismét nyílt lett a meccs, Adrian Kempe azonban egy üres kapuba lőtt góllal bebiztosította a Los Angeles győzelmét.

NHL, 2022. január 10.:

Washington?Boston 3-7
G: Sheary (2), Oshie ill. Pastrnak (2), Marchand (2), Grzelcyk, Smith, Haula

Colorado?Seattle 4-3
G: Aube-Kubel (2), Toews, Kadri ill. Johansson, McCann, Blackwell

Los Angeles?NY Rangers 3-1
G: Danault, Lizotte, Kempe ill. Zibanejad

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum