Titánok–UTE 4-3

   

A székesfehérvári farmcsapat az októberi, büntetőkkel elért sikere után most rendes játékidőben verte az újpestieket.

Jobban kezdett az UTE, a mérkőzés elején több helyzete volt. A 8. percben a Titánok saját kapujuk előtt eladták a korongot, Just lecsapott rá, elfektette a kapust, majd ajtó-ablak helyzetben fölé emelt. A másik oldalon Krasnican kapáslövéssel válaszolt, ő sem célzott pontosan. A Titánok első sora nagyon élt, korongszerzés után Lundin és Krasnican lövőhelyzetig kényszerítőztek, Rajna védett. Az egyre jobban belelendülő fehérváriak harcolták ki az első emberelőny. Jó volt a fórjáték, megvoltak a helyzetek, de az eredmény nem változott. A 15. percben egyenlő létszámban már nem volt pardon: Jábor visszatett korongját Dobmayer a kék vonalról bombázta a kapuba (1-0). A gól után még inkább lendületbe jöttek a hazaiak, közel jártak a másodikhoz, egy hiba után mégis az újpestiek egyenlítettek. Egy újabb védő harmadbeli eladott korongra Just csapott le és kihagyhatatlan helyzetbe hozta Kovács Alexet, aki közvetlen közelről csúsztatott a gólvonal mögé (1-1). A hajrára egy vendég emberelőny maradt, újabb gól nem esett.

A középső játékrészt a hazaiak kezdték jobban, Ambrus Gergő megkerülte a kaput, de Rajnát nem tudta meglepni. Támadásban maradtak a Titánok, kontrázott az UTE. A 25. percben Zsigmond száguldott be a harmadba a baloldalon, hiába szorongatták, lövése megpattant és kapuban kötött ki (1-2). A gól után főként a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a komolyabb helyzetek a lila-fehérek előtt adódtak. Belomojev több bravúrt is bemutatott ekkor. Kimaradt újpesti emberelőny vezette fel a meccs második felét, majd a 35. percben egyenlítettek a Titánok: Dudkin érkezett leggyorsabban egy kipattanóra és a kapuba tuszkolta a pakkot (2-2). A hajrá ezúttal is újpesti emberelőnyt hozott. Coatta volt a legaktívabb, több lövéssel is próbálkozott, de nem ért célt, kitartott a Titánok-védelem. Az utolsó másodpercekben a hazaiak is emberfórba kerültek, ebből sem lett gól. Negyven perc játék után 2-2 állt a táblán, a döntés a záró felvonásra maradt.

Kiss Dániel kiállításából egy perc áthúzódott a harmadik harmadra, ezt pedig kihasználta a Fehérvár. Ambrus Gergő vette vissza az előnyt övéinek (3-2). A 43. percben Pokornyi is kisbüntetést kapott, nagy esély volt ez, de nem tudtak élni vele Lundinék. Az utolsó tíz percen belül a Titánoktól Kóger, az UTE-ból Suter állt ki. Négy a négy ellen fokozódott a tempó, több volt a helyzet, a kapusok nem engedtek gólt. A záró öt percen belül Jago szabálytalanul leütközte Krasnicant, kisbüntetésért cserébe. A fórt másodpercek alatt gólra váltották a hazaiak. Az 56. percben Nagy Ákos növelte kétgólosra csapata előnyét (4-2). Az 58. percben egy fehérvári kiállítás jelentette a vendégek utolsó esélyét. Az időkérés után Jago gyorsan visszahozta a meccsbe övéit (4-3). Izgalmas utolsó két perc következett, Rajna is lekorcsolyázott. 6 az 5 ellen dominált az Újpest, óriási volt a nyomás a fehérvári kapun. Rengeteg önfeláldozó blokkal és Belomojev bravúrjaival a Titánok megőrizték előnyüket, és akárcsak tavaly októberben, ismét 4-3-ra legyőzték az UTE-t, ezúttal a rendes játékidőben.

titute_SAE_5974

fotó: Soós Attila/Titánok

A játéktervünket kifogástalanul végrehajtottuk

   

Mestermérleg a Titánok UTE elleni sikere után.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „A kulcs a győzelemhez a kapusunk volt, lenyűgöző teljesítmény nyújtott. Mindemellett a játéktervünket is kifogástalanul végrehajtottuk. Most kezdődik számunkra a nagy menetelés, mivel szeretnénk a liga tíz legjobb csapata közé kerülni. Nekünk most kezdődik a rájátszás, és most egy nagy lépéssel kerültünk közelebb a célunkhoz. Beszéltünk erről és a srácok remekül reagáltak rá. Az első hazai Újpest elleni meccsen szerencsénk volt, de a mait teljesen megérdemeltük. Ma kemények voltunk, a teljes hatvan percben egymásért játszottunk, blokkoltunk és párharcokat nyertünk. Minden tiszteletem az Újpesté, nagyon jó csapatuk van, de úgy gondolom, hogy ma megérdemeltük ezt a három pontot.”

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „Nem tehetjük meg senki ellen, hogy csak helyenként játszunk jól. Mindenki ellen maximumot kell nyújtani. Nem mondanám, hogy nem voltunk itt fejben, inkább valami mindig hiányzott a végén. Keveset lőttünk kapura, azokat is mellé vagy fölé. Sok jó dolog nem születik abból, ha nem találjuk el a kaput. Nem úgy jöttünk ki a harmadik harmadra, ahogyan terveztük, addig jól ment a hátrányos védekezés, akkor viszont befuccsolt teljesen. A végén feltettünk mindent egy lapra, és közel voltunk ahhoz, hogy visszajöjjünk a mérkőzésbe, de nem sikerült. Azt kaptuk, amit megérdemeltünk.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 346 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Kövesi, Pálkövi.
Belomojev: 90,9% (Horváth D. Cs.)
K
Rajna: 89,2% (Márkus)
Dolinar, Mingazov, Krasnican, Lundin, Ambrus G.
1
Kiss Phil, Stadel, Németh A., Suter, Kiss Patrik
Dobmayer, Farkas, Ambrus Cs., Nagy, Dudkin
2
Horváth A., Jago, Kovács A., Coatta, Just
Kóger, Molnár G., Alapi, Jábor, Mayer
3
Pokornyi, Kiss D., Zsigmond, Robichaud, Csergő
Nochta, Csölle, Győrffy
4
Kovács S., Balogh
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:04 FHA Dobmayer Jábor Nagy
1-1 17:06 UTE Kovács A. Just
1-2 24:09 UTE Zsigmond
2-2 34:44 FHA Dudkin Dolinar Nagy
3-2 40:57 FHA PP Ambrus G. Lundin Krasnican
4-2 55:25 FHA PP Nagy Ambrus Cs. Dolinar
4-3 57:30 UTE PP Jago Coatta Suter
37 Kapura lövések száma 33
10 Kiállításpercek 10

Így győzték le a Titánok az UTE-t

 

A székesfehérváriak pénteki sikerének összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum