Kovács Alexnek sokat jelentett a derbin szerzett gól

 

Székesfehérvárról került a nyáron Újpestre az Ifj. Ocskay Gábor Akadémia saját nevelésű, divízió 1/B-s junior világbajnok játékosa, és úgy tűnik, nagyon jól döntött: fut a lilák szekere, Kovács Alexnek is köszönhetően.

A 21 éves Kovács Alex először hagyta el anyaegyesületét és szülővárosát a nyáron, pár hónappal később pedig az újpesti tábor ünnepelte a budapesti derbin, midőn gólt szerzett az FTC-Telekom ellen. Egyébként is egyre jobb formában van, meg is kapja a bizalmat a szakmai stábtól. ?Igen, én is úgy látom, hogy mostanában ? hála az égnek ? visszanyertem a korábbi formám, és szerencsére jól sikerülnek a meccseim. Ahogyan a csapatnak is. Jók az edzéseink, a felkészülésünk, és hát keményen dolgozunk, ennek köszönhető a jó szereplés.? Vajon mitől igazán jó egy edzés? ?Sokszínű, változatos és nagyon nagy a pörgés. Mindenki odateszi magát, tényleg lendületben vagyunk. Sokat szoktuk gyakorolni a védekezést, hiszen arra építjük a játékunkat. Nagyon élvezem, hogy itt játszhatok, jó választás volt, a csapategység is megvan, gyorsan kialakult, ez azért nagyon sokat számít a mindennapokban. Volt egy rosszabb időszakunk a bajnokságban, ami minden csapatnál előfordul, de épp azért tudtunk rajta átlendülni, mert mindenki beleállt a munkába? ? mondta Alex, aki azt is elárulta, kivel ápolja a legjobb kapcsolatot. ?Szerintem mindenkivel jó viszonyt ápolok, de lakótársammal, Balogh Bencével különösen jó barátságban vagyok, ahogy Kiss Patrikkal, Kovács Sebestyénnel, akit a válogatottból ismerek. De Kiss Danival is sokat ugratjuk egymást.?

Kovács Alex eddig 5 gólt és 7 gólpasszt jegyez az Erste Liga idei szezonjában, utoljára az FTC-Telekom elleni derbin talált be. ?A Fradi elleni, emberelőnyből szerzett gólomra emlékszem vissza a legszívesebben, nagyon sokat jelent nekem, hogy a derbin be tudtam találni. De az előző derbi is nagy élmény volt a Megyeri úton. Szerencsére a sortársaimmal elég jól érezzük egymást, így a támadójátékban fejlődhettem, a védekezésen kell még jobban csiszolódnom, hogy többet tudjak hátrafelé segíteni. Szoktam magamnak is felállítani célokat, első körben a playoffba kerülést jelöltem meg, aztán pedig azt, hogy minél több ponttal segítsem a csapatot. Ennél előrébb nem szoktam gondolkodni.?

Átigazolásával és Budapestre költözésével elszakadt otthonától Alex, most először, így kíváncsiak voltunk, hogyan megy az önállóság. ?Az elején nagyon furcsa volt, sokkal több mindent kellett megcsinálni, mint korábban, amikor a szülők elvégezték ezeket a dolgokat. De bele lehet jönni, meg is lehet szokni, és kellett is már egy kis önállóság, megtapasztalni, milyenek így a mindennapok. Vannak jó és rossz oldalai is, de így szép. A szüleim szoktak feljárni, én karácsonykor mentem csak haza.? Ki takarít az albérletben? ? jöttünk elő egy keresztkérdéssel. ?Közösen szoktunk Bencével, és azért néha a barátnők is segítenek? ? jött a diplomatikus válasz. Az UTE legközelebb pénteken játszik bajnokit, a Titánokkal, mondani sem kell, hogy ez a párosítás különleges Alex számára. ?Igen, nagyon furcsa a Fehérvár ellen játszani, hiszen eddig csak ott jégkorongoztam, és mindig bennem van egy extra bizonyítási vágy. Szeretném, ha büszkék lennének rám? ? mondta Kovács Alex.

kovacsalex

fotó: Jani Martin/UTE

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR ÉLŐ
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum