FTC-Telekom–MAC HKB Újbuda 2-4

   

Küzdelmes mérkőzésen Bálizs-bravúrokkal és Schlekmann-duplával szerezte meg a három pontot a MAC.

A ferencvárosiaktól hiányzott a házi pontkirály Kulmala, míg a MAC oldaláról Csollák, Stevens és Strenk Olivér. Rögtön az első sorban kezdett viszont a friss újbudai igazolás, Lukás Klíma, akin meglátszott a meccshiány: 12 másodperccel a kezdő korongbedobás után már ült is ki a büntetőpadra. Viszonylag eseménytelenül csordogált le a nyitó harmad. Fowlie szép kapuvasa volt a legnagyobb helyzet, nem sokkal később ismét az ő ziccerét fogta Bálizs a lepkéssel, másodpercekkel a szünet előtt pedig Arany is védett egyet. A középső játékrész felénél újbudai előnyben Klíma újabb rossz keresztpassza után emberhátrányban is az FTC veszélyeztetett, ám a vezetést végül mégis a MAC szerezte meg egy szerencsés találattal. Boros korcsolyájáról pattant Aranyra a pakk, róla pedig éppen Djumics elé, akinek a flipper után már nem volt nehéz dolga. A 34. percben a zöld-fehérek is megpróbálkozhattak egy előnnyel, de előbb Pavuk törte el a korongot, majd Tóth Adrián kísérletét fogta Bálizs. Felélénkült végre a meccs, de sem az utolsó három perc ferencvárosi tűzijátékából, sem a MAC veszélyes kontráiból nem született újabb találat. Áthúzódó kettős Fradi-fórral indult a záró periódus, de Bálizs továbbra is állt a lábán. A játékrész derekán elcserélte magát a MAC, a létszámfölényes helyzetben a sors visszaadta a kölcsönt az FTC-nek és Fowlie-nak: ezúttal a kanadai csatár elé szédelgett a korong, ő pedig a 49. percben meg is szerezte megérdemelt egyenlítő gólját. Négy perccel később visszavette a vezetést a MAC HKB. Schlekmann volt erőszakos a kapu mögött, a szerzett korongot leadta, majd középre korcsolyázva visszakapta és nagy gólt ragasztott. Három perccel a vége előtt úgy tűnt, eldől a meccs, Tóth Gergely távoli lövése a kapunak háttal álló Kärmeniemi korijáról vágódott a hálóba. A következő támadásból a Tamminentől parádés keresztpasszt kapó Bohunicky nagy góllal még visszahozta a ferencvárosi reményeket, ám az utolsó percben egy kettő a semmire lerohanást a duplázó Schlekmann fejezett be, a MAC így 4-2-re megnyerte a „lakótársak” csatáját, ezzel a nevető harmadik Újpest éjszakázhat a tabella élén.

ftcmac

fotó: Németh Andrea/FTC-Telekom

Azt kaptuk, amit beleraktunk

   

Így látták az edzők a rangadót a Tüskecsarnokban.

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Fejben nem sikerült a két nappal ezelőtti meccs után hozni azt, ami kellett volna ahhoz, hogy nyerjünk és nem azt a játékot játszottuk, amit szoktunk. Ez a Fradi nem az a Fradi, amelyik meccseket nyer. A jégkorong igazságos sport, most meg sem érdemeltük volna a győzelmet, azt kaptuk, amit beleraktunk. Ez a hoki nem a Fradi-hoki, és ez nem az, ami győzelemre elég bármelyik csapat ellen a ligában.”

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: „Összességében azt kell mondani, hogy minden volt, csak jó meccs nem. De pár dolgot azért sikerült csinálni, ilyen a góllövés vagy az emberelőny, valami történt, ami egy picit elmozdított minket. Nyilván teljesen kiélezett meccs volt, bármi lehetett volna, akár fordítva is, nem kell tagadni, de valamit azért tettünk azért, hogy jobb csapat legyünk.”

FTC-Telekom

2-4 (0-0, 0-1, 2-3)

MAC HKB Újbuda

Erste Liga, Tüskecsarnok, 2022. jan. 4., kedd.
Arany: 90,0% (Nagy K.)
K
Bálizs: 95,7% (Farkas R.)
Karmeniemi, Boros, Pavuk, Nagy G., Somogyi
1
Pozsgai, Varga, Izacky, Klíma, Tóth R.
Seregély, McFadden, Fowlie, Tóth Gergő, Tóth A.
2
Garát, Dóczi, Dansereau, Schlekmann, Ritter
Hegyi, Bohunicky, Kóger, Komáromy, Tamminen
3
Tóth Gergely, Macaulay, Molnár, Weidemann, Pápa
Sarcia, Bán, Galántai, Farkas L. S., Roczanov
4
Tóth P. N., Kreisz, Ádám, Djumic
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 27:58 BJA PP Djumic Dansereau Schlekmann
1-1 47:50 FTC PP Fowlie Tamminen Nagy G.
1-2 51:57 BJA Schlekmann Dansereau
1-3 55:54 BJA Tóth R. Tóth Gergely
2-3 56:10 FTC Bohunicky Tamminen
2-4 59:05 BJA Schlekmann Dansereau
46 Kapura lövések száma 40
12 Kiállításpercek 12

Djumic szemfüles találatot szerzett

 

Az FTC-Telekom–MAC HKB Újbuda rangadó közel öt percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum