Az IIHF-elnök megvédte a törlésről szóló döntést

 

Luc Tardiff szerint nem kezelik másként a női jégkorongot, mint a férfit.

Sok kritikát kapott a nemzetközi szövetség a januári tornák, főleg a női U18-as világbajnokság törlése miatt. Több felnőtt amerikai és kanadai válogatott játékos is azt rótta fel, miért egyből arról döntöttek, hogy egyáltalán nem rendezik meg a tornát, ahelyett, hogy megpróbáltak volna új időpontot és helyszínt találni. Mivel már második évben marad el a vb, egy korosztály bukja el a lehetőséget, hogy ilyen rangos tornán szerepeljen. Az A csoportos vb-nek Svédország adott volna otthont, ám a rendező városokban későbbi időpontban nem állnak rendelkezésre a csarnokok. Petíció indult a vb megtartásáért, helyszínnek bejelentkezett Ontario, valamint az amerikai szövetség is érdeklődését fejezte ki.

A kritikákra Luc Tardiff, az IIHF elnöke reagált. Azt közölte, hogy nem nemi kérdésről van szó, hanem járványügyi kérdésről, vagyis nem éri semmilyen hátrányos megkülönböztetés a női vb-ket.

?Azt kérdezném, hogy mennyire igazságos mindig csak elhalasztani a top divízió eseményeit, és törölni az alsóbb osztályokat? A mostani döntések hat tornát érintettek, nem csak egyet, két férfi U20-as vb-t is, és ezt a kritizálók elfelejtik. Egy normális szezonban nem törölnénk semmilyen eseményt. Az IIHF nem a versenyek lemondásával foglalkozik, azért vagyunk, hogy játsszunk. De olyan körülményekkel küzdünk, amelyek kívül esnek az irányításunkon, és őszintén, gondolni kell a jövőre is. Van gazdasági ösztönző arra, hogy minden évben megrendezzük a férfi világbajnokságot és a junior világbajnokságot, bármi is történjen? Igen. De az emberek félreértik, hogy ez azért van így, mert a férfi jégkorongot előnyben részesítjük a nőivel szemben, ez teljesen valótlan. Az ebből a két eseményből származó bevétel lehetővé teszi, hogy szövetségünk fennmaradjon, és támogassa az összes többi világbajnokság lebonyolítását. Tehát ha minden erőfeszítést meg kell tennem egy adott tornának a rendezéséért, hogy biztosítsam más versenyek fennmaradását, akkor én, azIIHF-elnök felelőssége ezt megtenni? ? nyilatkozta a 2021 őszén megválasztott új elnök.

Tardiff kiemelte azt is, hogy az IIHF elkötelezett a női jégkorong felé, hisz benne és a jövőben is támogatja a szakágat. ?Együttérzünk a játékosokkal és a szurkolókkal, és alig várjuk, hogy visszatérhessünk a teljes programhoz.?

Az IIHF döntése az A csoport mellett az alsóbb osztályokat is érintette, így nem rendezik meg a győri Divízió I/A vb-t sem, egymás után második évben.

A nyilatkozat megjelenése után nem sokkal derült ki, hogy a Kanadában zajló, férfi junior-világbajnokságot félbeszakítják a megnövekedett koronavírusos esetszámok miatt.

(Fotó: IIHF)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 22., hétfő
VB 15:20 CANNOR 2-3 BVÉGE
VB 15:20 DENSWE 1-4VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 AUTHUN 4-3 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 KAZSLO 4-3VÉGE
május 23., kedd
VB 11:20 GERFRA 5-0VÉGE
  • SPORT 2
VB 11:20 SVKNOR 4-1VÉGE
VB 15:20 CANCZE 3-1VÉGE
VB 15:20 SWEUSA 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 FINDEN 7-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SUILAT 3-4 HVÉGE
május 25., csütörtök
VB 15:20 SUIGER 1-3VÉGE
  • SPORT 2
VB 15:20 USACZE 3-0VÉGE
  • SPORT 1
VB 19:20 CANFIN 4-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:20 SWELAT 1-3VÉGE
május 27., szombat
VB 13:20 CANLAT 4-2VÉGE
  • SPORT 2
VB 17:20 USAGER 3-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 28., vasárnap
VB 14:20 USALAT 3-4 HVÉGE
VB 19:20 CANGER 5-2VÉGE
  • SPORT 2
Partnerünk
Archívum