Az IIHF-elnök megvédte a törlésről szóló döntést

 

Luc Tardiff szerint nem kezelik másként a női jégkorongot, mint a férfit.

Sok kritikát kapott a nemzetközi szövetség a januári tornák, főleg a női U18-as világbajnokság törlése miatt. Több felnőtt amerikai és kanadai válogatott játékos is azt rótta fel, miért egyből arról döntöttek, hogy egyáltalán nem rendezik meg a tornát, ahelyett, hogy megpróbáltak volna új időpontot és helyszínt találni. Mivel már második évben marad el a vb, egy korosztály bukja el a lehetőséget, hogy ilyen rangos tornán szerepeljen. Az A csoportos vb-nek Svédország adott volna otthont, ám a rendező városokban későbbi időpontban nem állnak rendelkezésre a csarnokok. Petíció indult a vb megtartásáért, helyszínnek bejelentkezett Ontario, valamint az amerikai szövetség is érdeklődését fejezte ki.

A kritikákra Luc Tardiff, az IIHF elnöke reagált. Azt közölte, hogy nem nemi kérdésről van szó, hanem járványügyi kérdésről, vagyis nem éri semmilyen hátrányos megkülönböztetés a női vb-ket.

?Azt kérdezném, hogy mennyire igazságos mindig csak elhalasztani a top divízió eseményeit, és törölni az alsóbb osztályokat? A mostani döntések hat tornát érintettek, nem csak egyet, két férfi U20-as vb-t is, és ezt a kritizálók elfelejtik. Egy normális szezonban nem törölnénk semmilyen eseményt. Az IIHF nem a versenyek lemondásával foglalkozik, azért vagyunk, hogy játsszunk. De olyan körülményekkel küzdünk, amelyek kívül esnek az irányításunkon, és őszintén, gondolni kell a jövőre is. Van gazdasági ösztönző arra, hogy minden évben megrendezzük a férfi világbajnokságot és a junior világbajnokságot, bármi is történjen? Igen. De az emberek félreértik, hogy ez azért van így, mert a férfi jégkorongot előnyben részesítjük a nőivel szemben, ez teljesen valótlan. Az ebből a két eseményből származó bevétel lehetővé teszi, hogy szövetségünk fennmaradjon, és támogassa az összes többi világbajnokság lebonyolítását. Tehát ha minden erőfeszítést meg kell tennem egy adott tornának a rendezéséért, hogy biztosítsam más versenyek fennmaradását, akkor én, azIIHF-elnök felelőssége ezt megtenni? ? nyilatkozta a 2021 őszén megválasztott új elnök.

Tardiff kiemelte azt is, hogy az IIHF elkötelezett a női jégkorong felé, hisz benne és a jövőben is támogatja a szakágat. ?Együttérzünk a játékosokkal és a szurkolókkal, és alig várjuk, hogy visszatérhessünk a teljes programhoz.?

Az IIHF döntése az A csoport mellett az alsóbb osztályokat is érintette, így nem rendezik meg a győri Divízió I/A vb-t sem, egymás után második évben.

A nyilatkozat megjelenése után nem sokkal derült ki, hogy a Kanadában zajló, férfi junior-világbajnokságot félbeszakítják a megnövekedett koronavírusos esetszámok miatt.

(Fotó: IIHF)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum