Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 3-1

   

A székesfehérváriak ismét legyőzték a bécsieket, így a dobogóról várhatják az újévet és a január 2-i, znojmói folytatást.

Jól kezdtek a fehérváriak, energikus játékuknak köszönhetően már a meccs elején számos lövőhelyzetet kialakítottak. Az 5. perc elején sikerült gólra váltani a fölényt: Nilsson kényszerítőzött Shaw-val, a visszakapott korongot a bekk a hálóba zúdította (1-0). A folytatásban is főként hazai ütőkőn járt a korong. A 9. percben egy magasan felpattanó lövést a nagy kedvvel játszó Nilsson szelídített meg, kísérletét Starkbaum hárította. A 12. percben elcserélték magukat a bécsiek, az emberelőny kihasználatlan maradt. A támadások mellett a védekezés is rendben volt. Csírájában sikerült megszűrni a kissé enerváltnak tűnő vendégek akcióit, akik mindössze háromszor lőttek kapura az első játékrészben. A 19. percben óriási Östlund-hiba vezetett az egyenlítéshez. A hálóőr elkalandozott kapujából, az alapvonal mögött próbálta megjátszani a korongot, Moncada lehalászta a passzt, visszatett korongját pedig az érkező Bauer kapásból a hálóba vágta (1-1). A hátralevő időben az eredmény nem változott, döntetlennel mentek pihenni a csapatok.

A szünet után is a hazai támadások voltak veszélyesebbek. A 23. percben Németh Kristófot rálökték a kapura, ami kidőlt, szerencsére sérülés nem történt. Frissebbek voltak a fehérvári lábak, a mély letámadás sok szerzett korongot eredményezett. Az akciókat többnyire lövéssel zárták Bartalisék, Starkbaum vezérletével őrizte az ikszet a Capitals. A 27. percben Hári lökte palánkra szabálytalanul ellenfelét, a kétperces emberhátrányos védekezést megoldotta a csapat. A meccs felére fokozódott a tempó. Előbb villámgyors passzokkal sikerült eljutni a kapuig, ahol Sarauer csak centiméterekkel maradt le a kipattanóról, majd Erdély tűnt el gyanúsan a bécsiek szorításában, a síp néma maradt. A következő szabálytalanság már nem maradt megtorlatlan, de a fehérvári fór leteltekor is 1-1 virított az eredményjelzőn. A 39. percben a remek letámadás eredményezte a második Volán-gólt: Kuraltnak sikerült korongot lopnia a támadó harmadban, az ő lövése még kijött a kapuvasról, Magosi azonban kegyetlenül bevarrta a kipattanót (2-1). A slusszpoén még hátra volt: Moncada kiállítását sikerült villámgyorsan kihasználni: az elhozott buli után Hári lövése kijött Starkbaumról, Petan érkezett tökéletes ütemben és a hálóba lőtt (3-1).

A záró harmadban már csak meg kellett tartani a kétgólos előnyt, ami az előző Bécs-meccsből kiindulva korántsem ígérkezett könnyűnek. A csapat tanult a karácsony előtti mérkőzésből, fegyelmezett védekezéssel várta a Capitals rohamait. Östlund is karaktert mutatott, az első harmadbeli hibája nem törte meg, a hátralevő időben remekül védett. Az utolsó 10 perchez érve még mindig 3-1 állt a táblán, a bécsiek egyre többet protestáltak a játékvezetőknél. A hajrában egyre inkább elszabadultak az indulatok, hatalmas ütközések színesítették a játékot. Fokozódott a nyomás Östlund kapuján, a fellazuló védelmet kihasználva Terbócsék egy-egy kontrából veszélyeztettek. A végén Starkbaum is lekorcsolyázott. Sem ez, sem az időkérés nem segített a Viennán. Bár az üres kapus gól nem jött össze, ezt kevesen bánták. Fergeteges hangulatban leperegtek az utolsó másodpercek is. A Hydro Fehérvár győzelmével megelőzte a Vienna Capitalst és biztosan dobogón zárja a 2021-es esztendőt.

volan orom

fotó: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum