UNI Győr ETO HC–UTE 1-3

   

Hiába Lendák első győri gólja, az Újpest jó – s némileg szerencsés – harmadik harmadának köszönhetően begyűjtötte a pontokat.

A mérkőzés első felében a jóval több újpesti lövés ellenére is inkább a Sági Mátéval a kapujukban felálló hazaiaknak voltak nagyobb helyzeteik, a másik oldalon Rajnának többször is bravúrt kellett bemutatnia, hogy őrizze 0-0-t. A jég végül a mérkőzés felénél tört meg: a friss igazolás Martin Lendák máris megszerezte első győri gólját. A záró harmadban azonban fordult a kocka és beérett az újpesti nyomás. Előbb öt perccel a korongbedobás után Csergő előtt maradt ott a korong középen, a győri kapu előtt, a csatár takarásból lőve egyenlített. Hat minutummal a vége előtt pedig már a vendégeknél volt az előny Kiss Dániel nagyon furcsa találatával. Az újpesti bekk a kékről emelte vissza a korongot nagy ívben, Sági lekapta volna a levegőből, ám a pakk a lepkés mellett behullott a kapuba – vélhetőleg az egyik győri védőn éppen annyira változtatott irányt, hogy az megtréfálja a kapust. Az összecsapás végén Ladányi Balázs időt kért és kapusát is lehozta, ám a rutinos Benk András az utolsó percben korongot csent a semleges harmadban és maga fejezte be az akciót. A későn ébredő újpestiek így elsősorban jó harmadik harmaduknak köszönhetően mindhárom pontot hazavihették végül, a győriek pedig elszenvedték zsinórban 13. vereségüket is.

etoute

fotó: UNI Győr ETO HC

Ez nagyon értékes 3 pont, megdolgoztunk érte

   

Vezetőedzői értékelések az Újpest győri győzelme után.

Ladányi Balázs vezetőedző, Győr: „Nagyon sokat tettünk azért, hogy nyerjünk. Nagyon sokáig nulla gólon tartottuk a top 3-hoz tartozó ellenfelünket. Valahogy nem tudjuk átlépni azt a küszöböt, ami kell ahhoz, hogy meccset nyerjünk, de úgy érzem, hogy jó úton vagyunk, annak ellenére, hogy ez pontokban nem látszik. Igazából egy szavam nem lehet arra, amit a fiúktól láttam ma, mindent megtettek azért, hogy győztesen hagyjuk el a jeget, majd a végén kaptunk egy ilyen „hulló falevelet“, ami igazából a mi oldalunknak peches, de ettől függetlenül ki kell emelnem a kapusunkat, Sági Mátét, mert jól fogott és tartotta a csapatot.”

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „Ezen a meccsen nagyon sokat szenvedtünk, igazából 60 percen keresztül végig. A Győr nagyon jól játszott, kevés teret és időt hagyott nekünk arra, hogy megjátsszuk a korongot. Jól védték a kapu előterét, hiába voltunk ott és sok helyzetet dolgoztunk ki, azért a harmadik harmadig nem sikerült betalálni, és már egy kicsit kezdtünk frusztráltak lenni. De végig pozitívak voltunk a padon és az öltözőben is, hittünk abban, hogy gólt tudunk szerezni és örülünk a győzelemnek, ez nagyon értékes 3 pont a számunkra, megdolgoztunk érte.”

UNI Győr ETO HC

1-3 (0-0, 1-0, 0-3)

UTE

Erste Liga, Győr, 2021. dec. 28., kedd.
Sági: 95,5% (Tóth)
K
Rajna: 96,4% (Márkus)
Vas, Lendák, Dézsi, Léránt, Nagy
1
Stadel, Pokornyi, Németh, Suter, Kiss Patrik
Bukor, Kováts, Sipák, Czakó, Turbucz
2
Jago, Kiss D., Coatta, Benk, Just
Tornyai, Bugár, Szalma, Páterka, Madácsi
3
Varga, Kiss Phil, Zsigmond, Robichaud, Csergő
Szlama, Mesterházy, Majoross
4
Nemes, Kovács S., Balogh
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 20:03 ETO PP2 Lendák Szalma Páterka
1-1 45:01 UTE Csergő Robichaud Kiss D.
1-2 53:29 UTE Kiss D. Benk
1-3 58:56 UTE EN Benk
29 Kapura lövések száma 44
4 Kiállításpercek 4

Meglepte Ságit a hulló falevél

 

Így fordított az UTE Győrben.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum