Átadták a Mátyásföldi Jégcsarnokot

 

A Sportországi Cápák új otthonra leltek, még több gyermeket csábítanának a hoki világába.

Másfél évvel az építkezés megkezdését és egy évvel az alapkő letételét követően átadták a Mátyásföldi Jégcsarnokot. A XVI. kerületi jégpályát 2020 közepén vállalkozói tőkéből és TAO-forrásból kezdték el építeni. Az ősz elején már korcsolyázni lehetett a jégen. A helyi klub, a Sportországi Cápák játékosai elfoglalták az öltözőiket, utánpótlás mérkőzéseket is játszanak a jégpályán.

A klub a múlt hét folyamán hivatalos csarnokbejárást tartott az impozáns létesítményben. A modern jégcsarnok minden igényt kielégít. Tizenkét öltöző áll rendelkezésére, a különböző korosztályok már belakták saját helyiségeiket, a vendégcsapatok és a közönség is külön öltözőket használhatnak. A közösségi helyiségek, illetve a büfé lehetőséget biztosít a gyerekek számára szabadidejük hasznos felhasználására, iskolai kötelezettségeik teljesítésére, de ugyanakkor a szülők és a közönség is jól érezheti magát.

Modern, környezettudatos hűtési-fűtési rendszerének köszönhetően a jég az egész évben biztosított. A tervezett napelemek és földhőenergia biztosítja majd hosszú távon az épület elégséges és környezettudatos energiaellátást, amelynek falain egyetlen radiátor sem található. A fűtést a falakon keresztül futó fűtőcsövek látják el. A komplexum, a területrendezéssel együtt várhatóan 2022. június 30-ig fogja elnyerni végleges formáját.

matyasfoldi_jegcs

A Sportországi Cápákról bővebben tavaly nyáron írtunk, amikor is meglepetésre a 2019/20-as idény U14-es bajnokság döntőjébe jutottak, ám azt végül a koronavírus első hulláma miatt nem tudták lejátszani a MAC-cal. A klub szakmai vezetőjét, Szajbert Krisztiánt később az év utánpótlás edzőjének választották. Az akkori csapat egy része már Finnországban vagy Svédországban próbál szerencsét, néhányan az akadémiai rendszerbe kerültek, de a klub edzői továbbra is több mint 150 gyerekkel foglalkoznak. Idén nyáron Gröschl Tamás is csatlakozott a stábhoz, így 6 edző képezi a játékosokat U8-tól egészen U18-ig. A Sportországi Cápák korábban nem rendelkeztek saját jégfelülettel, Újpesten, Óbudán és a Pólus Centerben voltak albérletben.

Új otthonuknak köszönhetően tovább erősítik ovikori és hokisuli programjaikat: a környező óvodáknak és iskoláknak szerveznek és tartanak jeges edzéseket. A klub bízik benne, hogy a helyi gyerekek megismerik a csapatot, megszeretik a hoki világát és még többen kezdenek el jégkorongozni. A jégpályát hétvégeken a helyi lakosok is igénybe vehetik, minden vasárnap közönségkorcsolyára várják a sportolni vágyókat.

matyasfoldi_jegcs1

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum