Titánok–Dunaújvárosi Acélbikák 3-1

   

A székesfehérváriak behúzták a hazai meccsüket a két idegenben elvesztett Fejér megyei rangadó után.

A megyei rangadó harmadik ütközetének elején főként a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 3. percben aztán Alapi legyorsulta védőjét, kapura tört, Krajcovic eszén nem tudott túljárni. Ezzel jó időre ellőtték a puskaporukat a fehérváriak, a folytatásban a vendégek uralták az összecsapást. A dunaújvárosi fölény a 7. percben érett góllá: egy mellévágódó korong Pinczés elé került, aki az alapvonal mögül kapura fordult és másodjára a gólvonal mögé tuszkolta a pakkot (0-1). Kezdeményezőbbé váltak a Titánok, de a nagyobb helyzetek továbbra is az Acélbikák előtt adódtak. Előbb Lőczi lövését védte, majd Németh közelijét is hatástalanította Horváth Dominik. A hazai akciókban kevés volt az elképzelés, már a semleges harmadban jól szűrt a vendégvédelem. A 12. percben Gribkov egyéni akciója kis híján egyenlítést ért. Lassan átvette az irányítást a Bogdanov-csapat: Fekete húzott középre a bedobókörből, lövése a blokkról vágódott a védőhálóba. A Titánok-fölény emberelőnyt kamatozott, de egyenlítést nem, a legnagyobb helyzeteket is elpuskázták Ambrusék. A hajrában villantak az újvárosiak is, Horváthnak köszönhetően maradt a 0-1.

A középső harmad vontatottan indult, sok volt a játékmegszakítás és a ki nem kényszerített hiba. A 24. percben másodszor is emberfórba kerültek a hazaiak. Úgy tűnt, ebből sem lesz egyenlítés, mígnem Krasnican passzából Mingazov egy lövőcsel után a hálóba zúdított (1-1). A 27. percben kis híján fordítottak a hazaiak: Dobmayer kék vonalról eleresztett lövésébe Lundin tette bele az ütőjét, a korong a hálóba került. A játékvezetők videóztak, majd magas bottal való játék miatt érvénytelenítették a találatot. A félidőre felpörgött a mérkőzés. Elcserélték magukat a dunaújvárosiak, harmadszorra is emberelőnybe került a Fehérvár, de egy mellévágódó Dobmayer bombán kívül többre nem jutottak. A 35. percben Horváth Dominik védését követően Kóger és Ribcsik kakaskodtak, bunyó nem lett a dologból. A 38. percben egy támadó harmadban eladott korong után kettő a semmire jöhettek az újvárosi csatárok, Horváth ezt is hárította. A másik oldalon Fekete maradt szemben Krajcoviccsal, itt is a kapus került ki győztesen a párbajból. Élénk hajrát követően sem találtak fogást egymáson a csapatok, negyven perc után döntetlenre állt a derbi.

A záró harmad óvatos hokival kezdődött, egymás hibáiból éltek a csapatok. A 44. percben Lundin veszélyesen belőtt korongja jelezte, jobban csipkedik magukat a játékosok. Egy kapu előtti kavarodás után Dolinar maradt lent, szerencsére a saját lábán hagyta el a jeget és később visszatért a meccsbe. Gebei és Reiter páros kiállítása után 4 a 4 ellen folytatódott a csata. Ez jót tett a meccsnek, mindkét kapu veszélybe került. Hiába, az utolsó tíz perchez érve még mindig 1-1 virított az eredményjelzőn. Az 55. percben már szabályos góllal fordítottak a Titánok: Lundin besült lövése után Farkas megpasszolta Németh Kristófot, aki közelről nem hibázott (2-1). Nagy erőket mozgósított az egyenlítésért a Dunaújváros, és ez lett a vesztük. Az utolsó percben Lundin átadását Dolinar vágta a kapuba, végleg eldöntve a pontok sorsát (3-1). Győzelmével a Titánok a szezonban először legyőzte és 2 pontra megközelítette megyei riválisát.

titdab_SAE_3379

fotó: Soós Attila/Titánok

Kiérdemeltük a szerencsénket

 

Így látták az edzők a Titánok és az Acélbikák meccsét.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Természetesen minden meccs teljes koncentrációt, munkát és kapusteljesítményt igényel. Ma minden elem kedvezett számunkra. Azt gondolom, hogy nagyon szoros volt a találkozó, mindkét együttes akarta a pontot és persze szüksége is volt rájuk. Ledolgoztuk az ellenfelet és kiérdemeltük a szerencsénket. Sajnos szegény Lundin gólját visszafújták, de ennek ellenére is elégedett vagyok a fiúkkal. Szép karácsonyi ajándékot szereztek maguknak és a csapatnak is.”

Leo Gudas vezetőedző, Dunaújváros: „Egyáltalán nem játszottunk jól. Sok helyzetet hagytunk az ellenfélnek, aki élt is a lehetőséggel. Voltak helyzeteink nekünk is, de nem mentek be, ez volt a különbség. Nem koncentráltunk eléggé az első harmadban, amikor előnyt szerezhettünk volna.”

Titánok

3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Dunaújvárosi Acélbikák

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 2021. dec. 23., csütörtök.
Horváth D. Cs.: 96,9% (Szeles)
K
Krajcovic: 93,0% (Kovács)
Reiter, Dobmayer, Krasnican, Lundin, Németh K.
1
Pozsár, Bubnov, Szappanos, Kabatajev, Török
Gribkov, Mingazov, Ambrus Cs., Fekete, Rétfalvi
2
Benke, Bobcek, Németh P., Szűcs, Ribcsik
Dolinar, Farkas, Nagy, Alapi, Keceli-Mészáros
3
Szécsi, Erdély, Horváth Á., Lőczi, Németh Á.
Kóger, Nochta, Mayer, Parragi, Rózsahegyi
4
Druja, Tamás, Marosi, Gebei, Pinczés O.
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 07 DAB Pinczés O.
1-1 24 FHA Mingazov
2-1 55 FHA Németh K.
3-1 60 FHA Dolinar
43 Kapura lövések száma 32
- Kiállításpercek -

Dolinar egy pontos lövéssel zárta le a meccset

 

A Titánok–DAB találkozó videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum