Hydro Fehérvár AV19?Vienna Capitals 3-2

   
Izgalmas mérkőzésen két és fél perccel a vége előtt szerezte meg a győzelmet a Volán a visszatérő Nilsson két asszisztjával.

Elszántan kezdett a Volán, az első percekben beszorította ellenfelét. Jól zárt a bécsi retesz, a fölény ellenére kevés minőségi lövőhelyzetet sikerült kialakítani. A 4. percben egy Bartalis-Kuralt összjáték már gólt ígért. Öt az ötben többször is felállt a Fehérvár. Dodero unta meg a cicázást, előbb ütközött Mihállyal, majd egy ütést is bevitt a csatárnak, tettéért kisbüntetést kapott. Az emberelőnyt nem sikerült gólra váltani, de továbbra is maradtak a hazai rohamok: Szabó Dániel veszélyes lövése után Terbócs próbált gólt lövetni Bartalissal, aki csak kevéssel maradt le a passzról. Magosi kiugrott, szorongatták, nem tudott lőni. A harmad derekára kijöttek a szorításból az osztrákok, áttevődött a játék Kornakker kapuja elé. A 15. percben Moncada ziccerben hatalmas luftot ütött. Fokozódott a nyomás a fehérvári kapun, Kornakkernek egyre több dolga akadt. A hajrá újra a magyar csapaté volt: Hári passza után Kuralt lövése kívülről csípte a hálót, majd egy kapu mögüli visszafordulás után a gólvonal mögé csúszott a pakk, de az elmozduló kapu miatt a játékvezetők korábban már lefújták az akciót. A gól nélküli első harmadot Atkinson lövése és Starkbaum védése zárta.

A középső játékrész elejére jobban odafigyelt a Bécs, nem akartak korán beszorulni. A 23. perc elején Kuralt mégis ziccerbe került, Starkbaum bravúrral megóvta kapuját a góltól. Jól pörögtek a fehérvári lábak, és ami még fontosabb, a védekezésre is odafigyeltek Campbellék. A letámadás remekül működött, egy támadó harmadbeli korongszerzés után ismét csak az osztrák kapuson múlt, hogy nem lett meg a vezetés. A 26. percben már nem volt pardon: Nilsson lőtt kapura, Hári jól érkezett és a hálóba pöccintette a pakkot (1-0). A gól után Erdély szállt ki két percre, a speciális egység tette a dolgát, nem tudott egyenlíteni a Capitals. A meccs felénél Shaw is a büntetőpadon találta magát, ezt is sikerült kibekkelni. Fordult a kocka, hazai emberfór jött a sorban. A 34. percben éppen visszajött a kiállított, amikor Shaw belőtt korongját Jacobs tette a helyére (2-0). Két gól után sem lassítottak Bartalisék, önbizalomtól duzzadó, közönségszórakoztató játékkal dominálták ellenfelüket: Fournier láb közötti korongátvétel után lövésig vitt egy akciót. A hajrára ismét a speciális egységek kerültek előtérbe, az eredmény nem változott.

Magosi áthúzódó kiállítása miatt emberhátrányos védekezéssel kezdtük a záró felvonást. A védekezés hatékonysága nem csökkent, a kiegészüléskor továbbra is 2-0-s előnyt mutatott az eredményjelző. Sarauer és Mihály 2 az 1 ellen kiléptek, Starkbaum a helyén volt. Már kezdtünk volna megnyugodni, amikor a 43. percben a kék vonalról Antal Patrik hatalmas góllal szépített (2-1). Fournier akasztotta a kilépő bécsi csatárt, zsinórban a harmadik emberhátrányt is kivédekezték Sarauerék. Nagyon jött, mindent megtett az egyenlítésért a Capitals. Az utolsó 10 percen belül Erdélyt is kiszórták a játékvezetők. Nem lehetett bírni a nyomást, az 52.percben Meyer távolról egyenlített (2-2). A játékvezetők videóztak, majd érvényesnek ítélték a találatot. A hajrában végre egyenlő létszámban küzdhettek a csapatok, vissza is tért a mérkőzés a korábbi kerékvágásba. Az 58. percben fehérvári támadások követték egymást, szépen eldugtuk a korongot, végül Petan passzára Sarauer érkezett a hosszún. Újra megvolt a vezetés (3-2). Az utolsó másodpercekben időt kértek a vendégek, Starkbaum is lekorcsolyázott, ez sem segített, fergeteges szurkolás közepette megtartotta előnyét a Volán, és a meccs összképét tekintve megérdemelt győzelmet aratott.

avsvic

fotók: Soós Attila/Hydro Fehérvár AV19

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum