Olaszország visszajutott a divízió 1/B-be

 

Az olaszok U20-as válogatottja már az utolsó játéknap előtt bebiztosította aranyérmét a brassói tornán.

A a hörsholmi divízió 1/A-s juniortorna zárónapján a bent maradásról döntő Dánia?Magyarország mérkőzés előtt kiderül, melyik csapat jut fel az A csoportba. Fehéroroszország 12, Norvégia 9 ponttal várja a mérkőzést, ami azt jelenti, hogy a kelet-európai együttesnek a pontszerzés is elég ahhoz, hogy feljusson a legjobb 10 válogatott közé. A legutóbb még A csoportos, jelenleg 6 pontos Kazahsztán biztosan a divízió 1/A-ban ragad, ők a 9 ponttal bíró Lettország ellen egy 2-4. helyeken kialakuló hármas körbeverés kiharcolásáért lépnek jégre, de ehhez kell egy rendes játékidős fehérorosz siker is; ám halvány esélye még lehet a letteknek is a feljutásra a kora délutáni eredmények alakulásának függvényében.

Az észtországi dívizió 1/B-s világbajnokságon a 12 pontos Szlovénia a 10 ponttal álló Franciaországgal vív kvázi döntőt; és akárcsak Hörsholmban, úgy Tallinnban is elég a pontszerzés a tabella élén álló csapatnak a feljutáshoz. A kiesés kérdése még nem dőlt el, ám előnyben a házigazda van: pénteken Észtország hosszabbításban győzött, így 2 ponttal várja a Japán elleni mérkőzést, míg az 1 pontos Lengyelországnak Ukrajna ellen kell mindent megtennie a sikerért.

Már az utolsó játéknap előtt eldőlt, melyik válogatott nyeri a brassói divízió 2/A-s eseményt. Olaszország százszázalékos teljesítménnyel, 19-2-es gólaránnyal áll a tabella élén, míg mögötte körbeverések alakultak ki. Matematikailag még három csapatnak van esélye kiesni: Spanyolország 4, Litvánia és a házigazda Románia 3-3 ponttal várja az utolsó meccset. A trióból a spanyolok és a hazaiak egymással csapnak össze, míg a litvánokra a torna meglepetéscsapata, az éremért küzdő újonc, Dél-Korea vár.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum