No, de mit csinál egy result manager?

 

Polányi Tamás látja el a result manageri feladatokat Dániában, a divízió 1/A-s junior világbajnokságon. Rövid interjút készítettünk vele Hörsholmban.

Nem most kezdte a szakmát Polányi Tamás, ez nagyjából az 50. nemzetközi eseménye, ahol közreműködik ebben a pozícióban. Örül, hogy a járvány miatti kihagyás után újra érezheti a jég illatát. A történet egészen az 1990-es évekig nyúlik vissza. “Dunaújvárosban születtem és nőttem fel, érdekes mellékszál, hogy Gebei Péter az unokatestvérem, az ő játékvezető bátyja javasolta Peti egyik ifimeccsén, végezzem elé én is a játékvezetői tanfolyamot. 1992-ben el is végeztem, és akkor vált világossá számomra, hogy hivatalos személyek nemcsak a jégen, hanem azon kívül is részesei a sportágnak, megtetszett az off ice-világ” ? emlékezik vissza, és olyannyira megfogta a feladat, hogy évekig volt Dunaújvárosban a versenybíróság vezetője.

Később az MJSZ-ben is betöltötte ezt a feladatot, majd 2006 után munkája miatt kicsit eltávolodott a hazai jégkorongtól ? de minden évben elvégzi a zsűrivizsgát ?, nem minden szezonban jut el otthoni feladatokig. 2003 óta minden évben két-három tornán tevékenykedik. ?Rengeteget kaptam a jégkorongtól, és remélem, vissza is tudok neki adni valamit belőle? ? fogalmazott az elmúlt évtizedekről, videós beszélgetésünkben pedig arról is mesél, melyek voltak a kiemelkedő nemzetközi eseményei result managerként (olimpia és A-csoportos vb is szerepel a listában!).

Ami pedig a gyakorlati munkákat illeti: Hörsholmban sem kezdődött másképp a nulladik nap, mint bárhol máshol. Az IIHF rendszerében elvégezte a játékosregisztrációt, a nemzetközi szervezet online statisztikai rendszere és adatbázisa kommunikál azokkal az applikációkkal, amelyek követik az eseményeket. A játékvezetők és a hivatalos személyek regisztrálása is megtörténik, majd az adott meccsnapokon a friss nevezési listák is összeállnak. A meccs folyamán egy kisebb team követi az eseményeket, vezeti fel a büntetéseket, bulikat, lövéseket, kapusstatisztikákat, a result manager pedig az ezekből az adatokból kreált riportokat és jegyzőkönyveket kontrollálja. S hogy milyen javítási lehetőségek akadnak? Milyen mederben folyik járványhelyzetben ez a munka? Hol találkozhatunk legközelebb Polányi Tamással? Ez mind kiderül a vele készült interjúból.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum