DEAC–FTC-Telekom 3-6

   

A zöld-fehérek erős középső harmaduknak köszönhetően nyertek Debrecenben.

A DEAC kapujába visszatért Hetényi Zoltán, az utánpótlás-válogatott Jakabfy Sámuel helyett a 18 éves Kókai Máté öltözhetett élete első Erste Liga mérkőzésére. Az FTC-Telekomnál egy változás volt a Csíkszereda elleni győztes kereten, Komáromy Botond kikerült a 13. csatár pozíciójából. Az első gólra a 13. percig kellett várni, Seregély robogott el a szélen, jó ütemű beadásából Galántai Richárd szerezte meg a vezetést a Fradinak. Az első emberelőny a DEAC előtt adódott, mégis Nagy Gergő szólózott, Hetényi védett. A speciális helyzet vége felé Turcotte húzta be az egyenlítő gólt, repülhettek is a macik a jégre. A 18. percben már a hazaiaknál volt az előny, Novotny lőtte be középről Klimek passzát. Még az első harmad vége előtt egyenlített az FTC, McFadden értékesített egy Hetényiről kipattanó korongot. A második harmad újabb DEAC emberelőnnyel indult, itt is volt veszélyes ellentámadása a zöld-fehéreknek, a vezetés végül a 27. percben jött össze, Kóger volt eredményes a bizonytalankodó hazai védők között. Az FTC uralta a mérkőzést, a harmadik DEAC emberfórt is magabiztosan védekezték ki. A harmad végén előbb Kulmala okos átadásából McFadden duplázott, majd Hetényi és Klimek határozatlanságát használta ki Tóth Adrián, 2-5. A gólt követően György József időt kért. A harmadszünetben kapust cserélt a DEAC, Gönczi Lajos érkezett a vasak közé. Az FTC kihagyott két emberelőnyt is, majd Tóth Gergő és Bogesic akaszkodott össze a hazai kapu előtt, a bunyót a fiatal hátvéd nyerte. A végjátékban kihasznált egy előnyt a debreceni alakulat, Dalecky lőtt nagy gólt a hosszúba. A végeredményt Kulmala állította be egy szólót követően.

Az FTC-Telekom a 6-3-as győzelmével megőrizte dobogós helyét, legközelebb december 21-én lép jégre Dunaújvárosban, míg a hetedik helyezett DEAC ugyanazon nap a DVTK Jegesmedvéknél vendégeskedik.

debftc_IMG_2158

fotó: DEAC

Amikor gond van, kijönnek az igazi karakterek

   

Mestermérleg a DEAC-FTC után.

György József vezetőedző, DEAC: „Az első harmad után is azt mondtam a srácoknak, hogy 2-2 az állás, de sajnos a Fradi úgy jött át a védelmünkön, ahogy akart, és jeleztem, hogy ez így nem lesz elég. Próbáltunk változtatni a játékunkon, elmondtam, mit szeretnék látni, de sajnos ebből semmi nem valósult meg, sőt ahogy jöttek a gólok, kezdtünk szétesni. Hamarabb akartam időt kérni, de volt egy-két jobb cserénk és ezért nem tettem. A második harmadban nagy részben a Fradi uralta a játékot, a harmadik harmadban azt kértem, hogy hozzuk le a mérkőzést további kapott gól nélkül, nem kértem senkitől plusz dolgot, csak azt, hogy mindenki törődjön a saját játékával. Ilyenkor, amikor probléma van, kijönnek az igazi karakterek, hogy ki kit hibáztat, de ha távlati célokba gondolkozunk, nem a hibáztatás az útja a fejlődésnek. Ismét jó játékkal kezdtünk, jó harmaddal, de csak megint megcsináltuk a hülyeségünket.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Az egész mérkőzésen jól játszottunk, ott folytattuk, ahol abbahagytuk a Csíkszereda ellen. Nagyon jól álltunk bele a mérkőzésbe. Vezetett a Debrecen, de szépen visszajöttünk, és meg tudtuk fordítani a meccset. Azt gondolom, hogy jól játszottunk végig. Talán a speciális egységek nem működtek olyan jól, mint a Csíkszereda ellen, de ahogy említettem, ott folytattuk, ahol abbahagytuk és nagyon jó játékot tudtunk kirakni a jégre.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 330 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Fényi, Szabó.
Hetényi: 87,8% (Gönczi: 93,8%)
K
Arany: 90,3% (Földes)
Gőz, Klimek, Kulesov, Molnár, Spirko
1
Karmeniemi, Boros, Kulmala, Nagy G., Pavuk
Kloz, Vokla, Dalecky, Mazzag, Sági
2
Seregély, McFadden, Tóth G., Fowlie, Tóth A.
Sándor F., Bogesic, Berta, Hári, Turcotte
3
Hegyi, Bohunicky, Hajós, Kóger, Somogyi
Kókai, Kozma, Novotny, Almási
4
Bán, Roczanov, Galántai, Farkas
György József, Kecskeméti Áron
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 12:00 FTC Galántai Seregély
1-1 14:06 DEB PP Turcotte Kloz Vokla
2-1 17:07 DEB Novotny Klimek
2-2 18:49 FTC McFadden Tóth A.
2-3 26:20 FTC Kóger Hajós Somogyi
2-4 36:28 FTC McFadden Nagy G. Kulmala
2-5 36:49 FTC Tóth A. Fowlie Tóth G.
3-5 57:42 DEB PP Dalecky Gőz Almási
3-6 58:06 FTC Kulmala
31 Kapura lövések száma 57
15 Kiállításpercek 17

Tóth Adrián góllal büntette a debreceni hibát

 

A DEAC–FTC-Telekom meccs találatai közel 4 és fél percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum