DEAC–Gyergyói HK 3-5

   

A gyergyószentmiklósiak az 1+3 pontot szerző Brance Orban vezérletével győzelemmel zárta decemberi magyarországi túráját.

A DEAC ugyanazokkal a sorokkal lépett jégre, mint a Titánok elleni siker során, míg a Gyergyói HK nem nevezte Vincze Pétert. A vendégek az 5. percben megszerezték a vezetést, miután Fejes megszelídített egy pattogó korongot és Antek kapujába lőtte azt. Két percre rá egyenlítettek a debreceniek, Kulesov kotorta be közelről emberelőnyben a játékszert Rinnének. A nyitó harmad közepén 3 az 1 ellen meglépett a GYHK, az akciót Szigeti zárta sikerrel. A második felvonás közepén a DEAC emberelőnyben egyenlíthetett volna, kimaradt a fór, aztán a vendégek éltek az 5 a 4 elleni lehetőséggel, Haaranen kétgólosra növelte csapata vezetését. Pár percre rá Kulesov előnyben közelebb zárkóztatta a DEAC-ot, ám 2 perccel később Orban 4-2-re módosította az állást. A harmadik harmadban Berta visszahozta a hazaiak reményeit, de az 59. percben Bodó eldöntötte a meccset.

A Gyergyói HK 5-3-ra nyert, csütörtökön az UTE-t látja vendégül. A DEAC pénteken az FTC-Telekomot fogadja.

debgye_211206_IMG_2024

fotó: DEAC

Nagyon fel voltunk paprikázva

   

Edzői értékelések a DEAC-GYHK meccsről.

György József vezetőedző, DEAC: „A szerencse hiányzott. Igazából a második harmad végéig hat tiszta, kapus elleni helyzetünk volt, amiből ha egyet belövünk, meglehetett volna a mérkőzés. Nagyon meg kellett szenvednünk a góljainkért, de nagyon könnyen kaptuk őket. Egy kis hiba és már egyből ránk jöttek. Én ebben láttam a mérkőzésnek a kulcsát. A Gyergyó is nagyon jó társaság, főleg abban jók, hogy korongvesztés után gyorsan tudnak kontrákat felépíteni. Egyáltalán nem vagyok elégedetlen, nagyon jó munkát beleraktunk a meccsbe,  úgy gondolom. ez kintről is látszódott. Végig energikusan, gyorsan korcsolyázva, sok letámadással tudtunk játszani. Ma a kapusuk is jó munkát végzett, kifogott rajtunk, habár sok kipattanó jött le róla, de nem volt senki, aki azt beüsse azokat.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyó:Nagyon fel voltunk paprikázva, mert jól játszva kikaptunk – elég szerencsétlen módon – Miskolcon, nem elvéve a DVTK érdemeit. Ez eléggé dacossá tett minket, és szerettünk volna nagyon szervezetten játszani, mert volt egy edzőváltás Debrecenben, és elég komoly szériába is kerültek utána. Tudtuk, hogy nagyon veszélyes csapat, szellemileg a váltás után nagyon frissek voltak, sok jó képességű játékossal. Tudtuk, hogy iszonyúan gyors csapat, a letámadásoknál készültünk rájuk. Láttunk bizonyos tendenciákat az új edző érkezésével, játékelemeket, amikre készülnünk kellett. Ez nem volt egyszerű, mert nagyon sűrű a programunk és nincs idő ezeket gyakorolni edzésen. Ez a felpaprikázottság hozta azt, hogy végre nagyon jól védekeztünk. Azt a fajta mentalitást láttam a harmadik harmadban, ami egy ilyen meccs behúzásához kellett. Rendkívül egyszerű, puritán, de célhokit játszottunk.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 355 néző. Játékvezetők: Pálkövi, Pálkövi, Balla, Vincze.
Antek: 85,3% (Gönczi)
K
Rinne: 93,2% (Ruczuj)
Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny
1
Haaranen, Kozma Zs., Bodo, Orban, Császár
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Sági
2
Fejes, Saari, Szabó, Sárpátki, Tranca
Sándor F., Bogesic, Kozma F., Mazzag, Molnár
3
Györfy, Ferencz Csibi, Silló, DiDiomete, Szigeti
Jakabfy, Hári, Berta, Almási
4
Sándor-Székely, Todor, Benedek, Vincze G.
György József, Kecskeméti Áron
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:29 GYE Fejes Orban Császár
1-1 06:29 DEB PP Kulesov Sági Gőz
1-2 09:48 GYE Szigeti Silló Ferencz Csibi
1-3 30:45 GYE PP Haaranen Bodo Orban
2-3 33:16 DEB PP Kulesov Spirko Gőz
2-4 35:33 GYE Orban Császár Ferencz Csibi
3-4 53:13 DEB Berta Vokla Turcotte
3-5 58:18 GYE Bodo Orban
44 Kapura lövések száma 34
2 Kiállításpercek 6

Haaranen hatalmas kapásgólt vert

 

A DEAC–Gyergyói HK meccs 8 gólja több mint 4 percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 18., kedd
ICEHL 18:30 G99AVS TÖRÖLVE
EL 19:00 ETODAB 2-0VÉGE
január 21., péntek
EL 16:00 TITMAC 6-4VÉGE
EL 17:30 GYEBRA 4-0VÉGE
január 22., szombat
MK 14:05 DEBMIS 5-3VÉGE
    • M4 SPORT+
MK 17:15 AVSFTC 5-0VÉGE
    • M4 SPORT+
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0ÉLŐ
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 
Partnerünk
Archívum