DVTK Jegesmedvék–Gyergyói HK 5-3

   

Kevin Wehrs vezetésével, remek emberelőnyös játékának köszönhetően fordított a miskolci csapat a Gyergyó ellen.

A DVTK-ban Szirányi helyett a 18 éves Illés játszott, a kapuban pedig Kiss Bence kezdett. A Gyergyói HK összeállítása nem változott csütörtökhöz képest. A vendégek kezdtek bátrabban, ám mire a miskolci együttes is belemelegedett volna, Löveit kiállították, az emberelőnyt pedig a 6. percben kihasználta a GYHK: Vincze Péter kapásból a rövid felső sarokba lőtt. Egy perccel később megduplázta előnyét a székely csapat, Bodó lapos lövése utat talált a kapuba az emberek között. A DVTK is élni tudott első fórjával, a jó buli után Wehrs a kékről talált be, Rinne nem látott semmit a lövésből. A következő kiállítást már ki tudták védekezni a hazaiak, aztán viszont kettős előnyben támadhattak, de ezzel nem tudtak élni. Másfél perccel a harmad vége előtt egy kapu előtti kavarodás végén Orban kotorta be a korongot, és újra kettővel vezettek a vendégek.

A második játékrészben lendületesebben játszottak a Jegesmedvék, és a 25. percben ismét gyorsan gólra váltottak egy emberelőnyt, ismét Wehrs távoli lövésével. Az egyenlítéshez is közel járt a DVTK, de Walker szólóját Rinne védte. Kiegyenlítetté vált a játék, akadt helyzet bőven mindkét oldalon. A harmad hajrájában ismét kettős emberelőnybe került a miskolci gárda, és ebből megszületett az egyenlítő gól, Wehrs lövésébe jól nyúlt bele Galanisz. A sima fór alatt is volt még lehetőségük a hazaiaknak, de maradt a 3-3.

Az utolsó harmad elején az újabb hazai emberelőny kihasználatlanul maradt, ahogy később a Gyergyó sem tudott mit kezdeni Kiss Roland büntetésével. Az 52. percben viszont Wehrs ismét betalált fórból, ez már a harmadik gólja volt, így a DVTK először vezetett. A vendégek próbálkoztak, de ezúttal hiányzott játékukból az átütőerő, a Jegesmedvék pedig fegyelmezetten bekkeltek. Szilassy Zoltán az időkéréssel és a kapus lehozatalával is megpróbálkozott a hajrában, ám Doetzel lefülelt egy átadást, és távolról az üres kapuba lőtt, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

A Gyergyó hétfőn Debrecenben zárja majd magyarországi túráját, míg a DVTK legközelebb csak december 21-én játszik a ligában, szintén a DEAC ellen.

dvtk_gyhk

fotó: DVTK Jegesmedvék

A 2. harmadra sikerült megtalálnunk magunkat

   

Vezetőedzői értékelések a DVTK-Gyergyó után.

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK: „Kicsit nehezen értünk bele a mérkőzésebe, magasabb fokon kezdett a GYHK. Tulajdonképpen a második harmadra sikerült megtalálnunk saját magunkat. Szükségszerű volt az, hogy az emberelőnyös játékunk ilyen jól működjön és át tudjuk venni a kontrollt a mérkőzés felett. 3-1-es gyergyói vezetésből tudtunk fordítani. A mérkőzés érzelmi részét a magunk irányába tudtuk fordítani. Az volt az érzésem, hogy nem gondolkodunk semmin, csak élvezzük a játékot.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyó: „Kétségtelen, hogy fordulatos meccs volt. Nagyon jól kezdtünk, eredményesen dolgoztunk, utána rengeteg kiállítást kaptunk ami megölte a tempónkat. Öt az ötben kiválóan jégkorongoztunk, de nem szabad ennyi szabálytalanságot elkövetni. Nem tudom megmondani jelen pillanatban, hogy jogosak-e ezek a fújások vagy sem, de ezt megfogjuk nézni. Talán ez volt az első olyan mérkőzés, amikor nem működött annyira a hátrányos játékunk. Okosabban kell dolgoznunk az ütőkkel, hogy ne kapjunk ennyi kiállítást és akkor talán könnyebb lett volna.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 0 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Dorner, Pálkövi.
Kiss B.: 90,0% (Duschek)
K
Rinne: 89,7% (Ruczuj)
Kiss R., Wehrs, Walker, Elgestal, Miskolczi
1
Haaranen, Kozma, Bodó, Orban, Császár
Hadobás, Doetzel, Lövei, Mattyasovszky, Galajda
2
Fejes, Saari, Szabó, Vincze P., Tranca
Hyvarinen, Illés, Galanisz, Mihalik, Vojtkó
3
Györfy, Ferencz Csibi, Silló, Sárpátki, Szigeti
Szabad, Pecsét, Farkas M.
4
Sándor-Székely, Todor, Benedek, DiDiomete, Vincze G.
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:09 GYE PP Vincze P. Orban Haaranen
0-2 06:26 GYE Bodó Kozma Orban
1-2 07:15 MIS PP Wehrs Walker Elgestal
1-3 18:26 GYE Orban Bodó Fejes
2-3 24:44 MIS PP Wehrs Doetzel Walker
3-3 38:15 MIS PP2 Galanisz Wehrs Elgestal
4-3 51:49 MIS PP Wehrs Walker
5-3 59:24 MIS EN Doetzel
39 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 16

Hatalmas Wehrs-bombákkal nyertek a miskolciak

 

A DVTK Jegesmedvék–Gyergyói HK mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum