Linz–Hydro Fehérvár AV19 0-4

   

A Volán a pazar formában visszatérő Bartalis vezetésével és Kornakker shutoutjával vett revansot a Black Wingsen a sereghajtó otthonában.

Tirronen ezúttal pihenőt kapott, a fehérvári kapuban Kornakker kezdett. A mezőnyjátékosok közül Petan hiányzott, a helyére Kuralt lépett fel az első sorba, az ő pozícióját pedig a Znojmo ellen visszatérő Terbócs vette át a második ötösben. Lamarche gáncsa után rekordgyorsasággal, 15 másodperccel a kezdő korongbedobást követően kezdhette meg első emberelőnyét a Volán, s bár ez még kihasználatlanul maradt, a következőt már gólra váltotta a csapat. A hatodik perc végén Jacobs tökéletesen takarta a kilátást Coreau elől, Bartalis pedig sokadszorra mutatta meg, mennyire fontos láncszeme az együttesnek, minden műfajban: okos és pontos lövése akadálytalanul talált utat a hosszúba, ezzel pénteki visszatérése óta két nap alatt két meccsen két gól a mérlege máris (az asszisztot pedig ki más, mint a vele együtt visszatérő Terbócs osztotta ki).

A második harmadra motiváltabb Linz korcsolyázott ki, az osztrákok sokkal több feladatot adtak Kornakkernek, mint a nyitó játékrészben, a fiatal kapus lába azonban nem remegett meg, 40 perc után is érintetlen maradt a hálója. A záró periódust remekül kezdték a vendég magyarok: Kuralt szép egyéni alakítás végén mattolta Coreau-t, a gólnál Bartalis újabb pontot jegyzett. Tíz perccel a vége előtt minden érdemi kérdés eldőlt, a harmadik fehérvári találatot két fiatal hozta össze: Németh Kristóf átadása után Mihály Ákos tüzelt kapásból, bombája akadálytalanul vágódott a hálóba. A végére így csak az maradt a kérdés, Kornakkernek összejön-e a shutout, végül ez is összejött, az utolsó percben pedig Erdély üres kapus góllal tette fel a pontot az i-re. A Fehérvár így méltóképpen, 4 lőtt és 0 kapott góllal, kiállításperc nélkül vágott vissza a Black Wingsnek a fájó fehérvári vereségért, egyben megőrizte pozícióját a liga közvetlen élmezőnyében.

linzavs

fotó: Black Wings Linz/Hannes Draxler

Sorsolás
Tabella
Kanadai táblázat

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 23., vasárnap
MK 14:05 FTCMIS 4-3VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 16:30 BRASCC 0-3VÉGE
MK 17:15 AVSDEB 3-4VÉGE
    • M4 SPORT+
január 24., hétfő
EL 18:40 TITDAB 4-0VÉGE
január 26., szerda
ICEHL 19:15 AVSZNO 7-1VÉGE
január 27., csütörtök
EL 18:00 MISBRA 5-1VÉGE
EL 18:30 FTCGYE 4-2VÉGE
EL 18:40 TITSCC 5-4ÉLŐ
EL 19:00 ETOUTE 3-3ÉLŐ
január 28., péntek
EL 18:30 DEBBRA 
EL 19:00 MACSCC 
ICEHL 19:15 AVSHCB 
    • DIGI SPORT 1
január 29., szombat
EL 14:05 UTEFTC 
    • M4 SPORT+
EL 17:00 DABGYE 
Partnerünk
Archívum