UTE–FTC-Telekom 2-1

   

Büntetők döntöttek a derbin, Suter szép csel után szerezte meg a győztes gólt.

Az UTE Lászlóffyt nevezte Simon Péter helyett, az FTC-nél másfél hónap után tért vissza Bohunicky, a szlovák bekk Sarciát szorította ki. A derbin a szurkolók remek hangulatot teremtettek, a jégen pedig érezhető volt a feszültség, ami több kiállításhoz is vezetett. Az újpestiek az első fórt alaposan megnyomták, de Arany nagyokat védett. A 12. percben öt a három ellen is támadhattak a lila-fehérek, aztán egy újpestinek is le kellett ülnie. A harmad végén még egy hazai emberelőny következett, ám ebből sem született gól. Egyenlő létszám mellett inkább küzdelmes volt a játék.

Sokáig a második harmad sem hozott változást. Az FTC némileg többször jutott el Rajna kapujához, de Aranyhoz hasonlóan ő is remekelt. A 33. percben bő egy percig négy a három ellen próbálkoztak a hazaiak, ám a ferencvárosi csapat kihúzta ezt az időszakot. A 37. percben aztán megszerezte a vezetést a zöld-fehér együttes: a hátvédek nem tudtak felszabadítani, két újpesti korcsolyáról pattant Nagy Gergő elé a korong, aki közelről nem hibázott.

A harmadik felvonás bunyóval indult, Somogyi és Horváth akaszkodott össze. A ferencvárosi csatárt durva játékért büntették, és az emberelőnyt fél percen belül kihasználta az UTE, egy kipattanót Kovács Alex ütött be jól érkezve. A gól után megélénkült a meccs, nagyobb lett a tempó, több a helyzet, és jobban ügyeltek a szabálytalanságok elkerülésére a felek. A lendületesebb hoki viszont nem hozott újabb gólt, ráadásul az utolsó percekre már óvatosabbá vált mindkét csapat.

A hosszabbításban Rajnának volt jóval több dolga, de Kulmaláék nem tudtak túljárni az eszén. A szétlövés első körében Suter és Tóth Adrián sem hibázott, majd Fowlie talált be, és az ötödik párban Kovács Alex tudott egyenlíteni. A hatodik körben Nagy Gergő kihagyta, Suter belőtte a büntetőt, így a lila-fehéreké lett a plusz pont.

Az UTE egy ponttal áll a listavezető Csíkszereda mögött, és hétfőn a Brassót fogadja. A harmadik helyezett FTC-re a Csíkszereda elleni rangadó vár hétfőn.

ute_ftc_2021

fotó: Jani Martin/UTE

Ez a magyar hoki ünnepe volt

   

Így látták az edzők a derbit.

Virág Csaba vezetőedző, UTE: „Ki-ki mérkőzés volt, akadt olyan periódus, amikor mi nyomtunk, akadt, amikor az FTC, az, hogy büntetőpárbajig ment a meccs, korrektnek nevezhető. Ez a magyar hoki ünnepe volt, fantasztikus hangulattal mindkét részről. Mi nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy kijöttek, sokat hozzátettek ahhoz, hogy nyerjünk. Óriási öröm, hogy sikerült, de dolgozunk tovább, készülünk a hétfői mérkőzésre. „

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Mindkét csapat mindent kitett a jégre, ez egy igazi derbi volt. Ki-ki meccs volt, csak egy-egy apró dolog döntötte el. Az Újpest csinált a védekező harmadban egy hibát, amit mi kihasználtunk, utána mi is csináltunk emberhátrányban egy hibát, amit kihasznált az UTE. Ennyire szoros volt a meccs, utána csak gyűrtük egymást, senki sem tudott gólt lőni, és ugyanez volt három a háromban is. A büntetőlövésekből pedig az Újpest jött ki jobban, így látszott, hogy milyen apró dolgokon múlik egy derbi. Nem szeretünk kikapni, pláne az Újpesttől, de mérgelődünk most, vasárnaptól pedig a hétfői meccsre koncentrálunk, ahol nagyon fontos dolgunk lesz.”

Erste Liga, Megyeri út, 1125 néző. Játékvezetők: Rencz, Rencz, Balla, Mizsák.
Rajna: 97,8% (Márkus)
K
Arany: 94,4% (Földes)
Balázsi, Stadel, Németh, Suter, Kiss Patrik
1
Karmeniemi, Boros, Hajós, Nagy G., Kóger
Horváth A., Jago, Kovács A., Coatta, Just
2
Seregély, McFadden, Pavuk, Fowlie, Tóth A.
Varga, Kiss Phil, Zsigmond, Csergő, Robichaud
3
Hegyi, Bohunicky, Kulmala, Tamminen, Somogyi
Nemes, Lászlóffy, Balogh
4
Farkas, Bán, Roczanov, Galántai, Tóth G.
Virág Csaba, Baróti Zsolt
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 36:57 FTC Nagy G. Kóger
1-1 42:43 UTE PP Kovács A.
2-1 65:00 UTE GWS Suter
36 Kapura lövések száma 45
13 Kiállításpercek 19

Suter a 6. körben zárta le a szétlövést

 

Az UTE–FTC-Telekom 1-1 rendes játékidős találata, valamint büntetőpárbaja közel 7 percben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum