Dunaújvárosi Acélbikák–MAC HKB Újbuda 4-3

   

Az ajkai matinémeccset a négyszer is vezetést szerző DAB nyerte a duplázó Szűcs túlórás találatával, így megelőzte a DVTK-t.

Egyetlen perc elteltével máris vezetett az alkalomhoz méltó ünnepi mezben pályára lépő DAB: Szűcs találata után repülhettek a macik az Ajkai Jégcsarnok jegére. A korai találat ébresztőt fújt az újbudaiaknak, akik átvették a játék irányítását és a hatodik percben Schlekmann Márk első góljával egalizáltak. Az újbudai fölény meddőnek bizonyult, a korai gólváltás után Kovács és Farkas is stabilan állt a lábán a kapukban, a középső játékrészben pedig még kétszer az újvárosiak szereztek vezetést. Lőczi góljára előbb Izacky felelt, majd öt perccel a második harmad vége előtt Török szólójánál és az ismétlésnél is Farkas védett nagyot. Egy létszámfölényes helyzetben viszont már ő sem tudott segíteni: megint Török cipelte a pakkot, le egészen az alapvonalig, onnan aztán egy flegma fonákpasszal tette középre Bubnovnak, aki nem hibázott, az orosz bekk első Erste Liga-góljával harmadszor is a DAB vezetett. Az újvárosiak azonban így sem tudtak előnnyel fordulni a záró húsz percre, a MAC egyből válaszolt, Pozsgai lövésébe az ily módon második találatát megszerző Schlekmann ért bele gólt érően. Látványos meccset választottak szombat délutáni programul az Ajkai Jégcsarnokba kilátogató nézők, a gólok, az ütközések és a jó kis oda-vissza játék mellett bunyó híján sem maradtak: az utolsó felvonás elején Csollák és Szappanos püfölte meg egymást 5-5 percért cserébe. A hajrá inkább Kovács védéseiről szólt, a döntő találatot viszont sem a MAC, sem a DAB nem tudta bevinni a rendes játékidőben. A túlórában azonban Szűcs keretbe foglalta délutánját: a büntetőpadról visszatérő Pozsár asszisztja után szépen befűzte védőjét, majd felvarrta a korongot a rövidbe. Az ajkai matinémérkőzést így a négyszer is vezetést szerző Dunaújváros nyerte, legutóbbi hat meccséből már negyedik sikerét aratva, ezzel legalább átmenetileg fellépett a 9. pozícióba a DVTK elé.

dabmac_AF_8497

fotó: DAB

Nagyon jó munkát végeztünk

   

Mestermérleg az ajkai matiné után.

Leo Gudas vezetőedző, Dunaújváros: „Nagyon jó védőmunkát mutattak be ma a srácok, hatvan percen keresztül erősek voltunk. Háromszor vezettünk, talán szerezhettünk volna három pontot is, de nagyon örülünk a kettőnek is. Kovács Dávid remekül védett, kulcsfontosságú volt a hosszabbításban kivédekezett emberhátrány, nagyon jó munkát végeztünk.”

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB: „Péntek este kemény meccset játszottunk a Brassóval, szóval nem voltunk teljesen fittek, de ezzel együtt is gratulálok a Dunaújvárosnak a győzelemhez. Domináltunk a mérkőzésen, többet lőttünk kapura, több helyzetünk volt, de ők jobban értékesítették azokat a lehetőségeket, amik előttük adódtak, ezért tulajdonképpen megérdemelten vitték el a kettő pontot.”

Erste Liga, Ajka, 250 néző. Játékvezetők: Nagy, Nagy, Molnár, Kis-király.
Kovács: 93,8% (Ferreira)
K
Farkas: 86,7% (Bálizs)
Pozsár, Bubnov, Török, Szappanos, Kabatajev
1
Macaulay, Tóth G., Gooch, Schlekmann, Izacky
Benke, Bobcek, Szűcs, Németh P., Ribcsik
2
Garát, Dóczi, Dansereau, Ritter, Ádám
Szécsi, Erdély, Horváth, Lőczi, Németh Á.
3
Pozsgai, Csollák, Stevens, Molnár, Djumic
Tamás, Druja, Marosi, Gebei, Pinczés O.
4
Tóth R., Kreisz, Pápa
Gudas Leo, Lichanec Peter
E
Kangyal Balázs, Marton Tibor
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:00 DAB Szűcs
1-1 05:21 BJA Schlekmann Gooch Izacky
2-1 25:51 DAB Lőczi Horváth
2-2 29:36 BJA Izacky Macaulay Tóth G.
3-2 36:20 DAB PP Bubnov Török Pozsár
3-3 37:34 BJA Schlekmann Pozsgai Gooch
4-3 63:06 DAB Szűcs Pozsár
30 Kapura lövések száma 48
11 Kiállításpercek 11

Szűcs pimasz csel után döntött

 

Így győzött a DAB az ajkai matinén.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum