Titánok–Gyergyói HK 2-5

   

A gyergyószentmiklósiak begyűjtötték a 3 pontot Székesfehérváron.

Sok változás történt a Titánok meccskeretében: Dolinar, Ambrus Gergő, Rétfalvi, Nochta és Jábor visszatért, míg Mingazov bemutatkozott, ellenben Salamon, Fekete, Dézsi és Fedorin nem játszott. A GYHK-nál Szabó Krisztián újra jégre lépett, ellenben Péter Zsolt nem szerepelt. A nyitó perceket megnyomta a Gyergyó, főként a fehérvári harmadban folyt a játék. Horváth Dominik első bravúrjára sem kellett sokat várni, Vincze Péter közelijét fogta. A kapus később sem unatkozott, Ferencz Csibi életerős lövését tolta oldalra. A vendégfölény emberelőnyt kamatozott. Remekül védekeztek a Titánok, felállni sem hagyták ellenfelüket. Öt az ötben jobban ment a székelyeknek, Horváth Dominik eszén azonban nem tudtak túljárni. A 8. percben megvolt az első fehérvári helyzet is. Az új szerzemény, Mingazov távolija a felső vasról vágódott a védőhálóba. A játékrész derekára kijött a szorításból a farmcsapat, volt dolga bőven az addig fagyoskodó Rinnének is. A folytatásban ismét Sárpátkiék percei következtek, eldugták a korongot az akadémisták elől, betalálni nem tudtak. Ahogy a másik oldalon Ambrus Gergő sem, aki kontrából szólózhatott. Az első harmadban a vendégek voltak kezdeményezőbbek, de a Titánok állták a sarat, 0-0-s állásnál jött a szünet.

Gyors gyergyói góllal indult a középső felvonás. Szkakodub támadó harmadbeli szabálytalansága után Sárpátki ért bele Fejes lövésébe és kihasználta a fórt (0-1). Horváth Dominikot nem törte meg a bekapott gól, Orbán szólóját is kifogta. A 23. percben kis híján összejött az egyenlítés, Rinne az egyik védőjére sodorta a korongot, ami csak centiméterekkel csúszott el a kapu mellett. Bánhatták a Titánok a kimaradt helyzetet. A 24. percben újabb vendégelőny következett. Mindössze 8 másodperc után jött is a gól, Császár másodszorra a gólvonal mögé juttatta a pakkot (0-2). Nem késett a válasz sem, Nagy Ákos egy kipattanót a helyére küldött újra nyílttá tette az összecsapást (1-2). Kiegyenlített percek után a gyergyóiak kerültek fölénybe. Agresszív letámadásukkal már a hazai harmadban korongot szereztek, majd lövésig vitték az akcióikat. Horváth Dominik védéseivel tartást adott társainak. A 36. percben Orbán és Bodó kettő a semmiben törtek kapura, utóbbi lövése a kapuvasat találta el. Már csak másodpercek voltak hátra, amikor Vincze Péter megharcolt a korongért, visszapasszát Tranca lőtte a hálóba (1-3).

A záró harmad elején megpróbálta gyorsan lezárni a meccset a Gyergyószentmiklós, nem járt sikerrel. Áttevődött a játék a másik kapu elé, jól küzdöttek, nem adták fel a Titánok. A 46. percben eldőlt a mérkőzés: egy levágódó korongot Ferencz Csibi lőtt a kapuba (1-4). Karaktert mutattak a fehérvári fiatalok. Tíz perccel a vége előtt Ambrus Csongor beszáguldott a harmadba, majd bombájával két gólra zárkóztatta övéit (2-4). Még szorosabb is lehetett volna a találkozó, Rinne azonban az összes hazai helyzetet hárította. A nagy rohamok okozták a Titánok vesztét: 4 perccel a vége előtt Tranca korongot szerzett és gólig vitte a szólót (2-5). Újabb találat nem esett, a Gyergyószentmiklós elérte, amiért jött, mindhárom pontot elvitte a Raktár utcából. A Fehérvár is sokkal jobban játszott, mint a legutóbbi dunaújvárosi mérkőzésén, megnehezítette Sárpátkiék dolgát, de ezúttal ez nem ért pontot.

titgye_SAE_8827

fotó: Soós Attila/Titánok

A három pont mindig jól jön

   

Így látták az edzők a Titánok és a Gyergyó meccsét.

Anatoli Bogdanov vezetőedző, Titánok: „Hatvan percig látszott rajtunk a küzdőszellem egy nagyon kemény ellenfél ellen. Tetszik a Gyergyó játéka, rutinos játékosok alkotják a keretet. Egy ilyen tapasztalt csapat ellen keményen kell játszanunk, de közben meg is kell őrizni a hidegvérünket. Az első gólnál egy buta, támadóharmadbeli szabálytalanság után pár másodperccel már a kapunkban volt a korong. Jött egy újabb kiállítás és máris 2-0 volt oda. Az ilyen csapatok ellen nehéz visszajönni, de még így is rengeteg lehetőségünk volt. Az ellenfél kapusának megint annyi dolgot adtunk, mintha az NHL-ben védene. Dolgoznunk kell ezeken, de összességében jól harcoltunk és ezt is kértük a srácoktól. Már készülünk a holnapi Debrecen elleni meccsre, ami még ennél is keményeb csata lesz.”

Szilassy Zoltán vezetőedző, Gyergyói HK: „A három pont mindig jól jön, főleg most, hogy ilyen szoros az élmezőny. Most kezdünk majd a konkurens csapatok ellen játszani. Egy laikus azt mondhatná, hogy a mai papírforma, de ez a Titánok nem az volt, mint a gyergyói meccsen. Megmutatta ezt a Fradi vagy az Újpest legyőzésével, így teljes komolysággal és élességgel próbáltunk belemenni a meccsbe. Nagyon jól dolgoztak a Titánok, jó munkát végeznek a kollégák a túloldalon, strukturált hokit játszanak és mivel fiatalok, sosem fáradnak el. Jó állapotban vannak. Boldog vagyok, hogy nyertünk és csak két gólt kaptunk. Szeretnénk ilyen jól folytatni a túránkat.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 378 néző. Játékvezetők: Berger, Berger, Fényi, Kedves.
Horváth: 87,2% (Belomojev)
K
Rinne: 93,8% (Ruczuj)
Mingazov, Reiter, Szkakodub, Lundin, Keceli-Mészáros
1
Haaranen, Kozma, Bodó, Orban, Császár
Dolinar, Farkas, Ambrus Cs., Ambrus G., Rétfalvi
2
Fejes, Saari, Szabó K., Vincze P., Tranca
Nochta, Szabó P., Csiszer, Jábor, Nagy
3
Györfy, Ferencz Csibi, Silló, Sárpátki, Szigeti
Tkacsenko, Kóger, Mayer, Győrffy, Alapi
4
Sándor-Székely, Todor, Benedek, DiDiomete, Vincze G.
Bogdanov Anatoli, Arany Máté Dániel
E
Szilassy Zoltán, Góga Attila
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:49 GYE PP Sárpátki Fejes Saari
0-2 23:58 GYE PP Császár Orban Haaranen
1-2 24:38 FHA Nagy Farkas Szabó P.
1-3 39:42 GYE Tranca Vincze P. Saari
1-4 45:05 GYE Ferencz Csibi Silló
2-4 50:37 FHA Ambrus Cs. Ambrus G. Rétfalvi
2-5 56:10 GYE Tranca Vincze P. Szabó K.
32 Kapura lövések száma 39
8 Kiállításpercek 2

Ambrus Csongor szép csel után lőtt gólt

 

A Titánok–Gyergyói HK mérkőzés találatai videón.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum