MAC HKB Újbuda–DVTK Jegesmedvék 3-1

   

Az újbudaiak visszavágtak a miskolciaknak a négy nappal korábbi, Magyar Kupában elszenvedett vereségért.

A MAC HKB ugyanazokkal a játékosokkal lépett jégre, mint Győrben, míg a DVTK Jegesmedvéknél a pénteki meccshez képest hiányzott Ritó és Illés. A találkozót a vendégek kezdték jobban, Bálizsnak több dolga akadt, mint Duscheknek. A 10. percben Djumic akkora ütközést osztott ki Hadobásnak, hogy kitört a plexi, így bő 10 perces technikai szünet következett. A kényszerszünet a hazaiaknak jól jött, Izacky egy kimaradt emberelőny után vezetéshez juttatta az újbudaiakat. Egy kimaradt miskolci fórt követően a 19. percben 2-0-ra módosult az állás, miután Gooch lövése talált irányt váltott egy védőn, mindenesetre Duschek tehetetlen volt. A második játékrészben nem született gól, aztán a harmadik felvonásban Djumic egy egyéni akció végén meglőtte a MAC HKB 3. találatát. Nem sokkal később szépítettek a Jegesmedvék, Wehrs volt eredményes a korongjáratás végén. Másfél perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek a vendégek, a kapusukat is lehozták, 6 a 4 ellen támadhattak, hiába.

Az újbudaiak 3-1-re nyertek, a két együttes kedden újra összecsap, a miskolci kupavisszavágót kétgólos előnyből várják a fővárosiak.

macmis-ml_211128_12

fotó: Mudra László/MAC HKB Újbuda

Mintha visszamentünk volna az időben

   

Így látták az edzők a MAC HKB-DVTK találkozót.

Kangyal Balázs vezetőedző, MAC HKB Újbuda: „A mérkőzésnek egyetlen hozadéka volt, az a 3 pont, amit megszereztünk, és nyilván a riválisok ellen ez egy nagyon fontos dolog. A többi egyszerűen másodlagos, mert olyan dolgok történetek a pályán hullámokban, amiből 1-2 dolog tényleg tetszett, de mintha visszamentünk volna az időben. Mindig elismerem, amikor jól játszunk, jó dolgokat csinálunk, de az első 10 percet Brunyának köszönhetjük, aztán utána 10 percig jók voltunk, a második 20 percben volt szerintem 10 óriási helyzetünk, az üres kapuktól elkezdve mindenféle. Aztán a harmadik harmadban megint csak túléltünk. Az egy jó dolog, hogy ilyenek is megtörténnek velünk, fiatalok vagyunk és egyszerűen muszáj tapasztalatot szereznünk, de azért ez már egy kicsit sok, hogy tapasztalatot szerzünk, már el kellene felejteni ezeket a rossz dolgokat. Fegyelmezetlenek voltunk és ezeket befújták a bírók. Ezeknek az ütő kiállításoknak semmi értelme, ahelyett, hogy használnánk a lábunkat. Legalább emberhátrányban jól védekeztünk és jól védett a kapusunk.”

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK: „Nagyjából ugyanazzal a lendülettel érkeztünk erre a mérkőzésre, mint az előzőre. Az első harmadban ez meg is valósult. Nem nagyon szoktam ebbe belebonyolódni, de most nem tudok amellett elmenni, hogy a játékvezetés részéről kritikus pillanatokban olyan döntések születtek, amelyek befolyásolták a mérkőzésnek a kimenetelét, bármilyen irányba, akár eredmény szempontjából, akár érzelmileg. Ettől függetlenül nekünk ezt tudni kell kezelni, fejben ezt rendbe rakni és semmi mással nem foglalkozni, csak a játékkal. A harmadik harmadra úgy jöttünk ki, hogy valóban összeszedettek voltunk, csináltuk a dolgunkat, ami gólban is megmutatkozott és kapufákban. Általában azt szokták mondani, hogy a vas éle igazságos, én ezt a mai nap nem annyira érzem igazságosnak. Nagyon sokat dolgoztunk azért, hogy gólt tudjunk lőni, de Bálizs Bence kifogott rajtunk. Ettől függetlenül megyünk tovább, két nap múlva találkozunk otthon, az egy más típusú mérkőzés lesz a kupa miatt, de még egyszer mondom, hogy az eredmény nem a mi oldalunkra áll, pedig állhatna úgy is. Egész egyszerűen ma valamiért ez történik, reméljük, valamikor majd megfordul. Mi csináljuk tovább a dolgunkat, ami a jégen történt, az tetszett.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 496 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Vincze, Balla.
Bálizs: 98,2% (Farkas R.)
K
Duschek: 90,9% (Kiss B.)
Macaulay, Tóth G., Gooch, Schlekmann, Izacky
1
Kiss R., Wehrs, Walker, Elgestal, Miskolczi
Garát, Varga, Dansereau, Ritter, Ádám
2
Szirányi, Hyvarinen, Lövei, Mattyasovszky, Galajda
Pozsgai, Csollák, Stevens, Molnár B., Djumic
3
Hadobás, Doetzel, Galanisz, Mihalik, Vojtkó
Tóth R., Kreisz, Pápa
4
Szabad, Pecsét, Farkas M.
Kangyal Balázs, Marton Tibor
E
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:58 BJA Izacky Pozsgai
2-0 18:51 BJA Gooch Dansereau Garát
3-0 45:44 BJA Djumic Macaulay
3-1 48:02 MIS PP Elgestal Wehrs Walker
33 Kapura lövések száma 55
16 Kiállításpercek 12

Gooch tűpontos lövést eresztett meg a vas mellé

 

A MAC HKB Újbuda–DVTK Jegesmedvék mérkőzés videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum