FTC-Telekom–DEAC 4-1

   

A ferencvárosiak visszavágtak a november 19-én elszenvedett 5-1-es vereségért a debrecenieknek.

Fodor Szabolcs ugyanazokat a sorokat küldte jégre, mint Miskolcon, a DEAC-nál pedig Bartók helyén Vokla tért vissza. Alig 3 perccel a mérkőzés kezdete után Galántai egy pontos fonáklövéssel vezetéshez juttatta a ferencvárosiakat. A harmad végén egyenlített a DEAC: Dalecky első lövését hiába védte Arany, a cseh légiós duplázásával szemben tehetetlen volt. A debreceniek nem örülhettek, sokáig, Tóth Adrián passzából Fowlie talált be közelről. A második húsz perc nem hozott gólt, Hetényi 20, Arany 11 védést mutatott be a középső játékrészben. A harmadik harmad elején Roczanov egy 3 a 2 elleni akció végén megeresztett lapos lövéssel 3-1-re módosította az állást. A végén Hetényi lekorcsolyázott, Aranynak nagyokat kellett védenie, majd 19 másodperccel a vége előtt Kulmala egy üres kapus góllal beállította a végeredményt.

Az FTC-Telekom 4-1-re nyert, kedden Magyar Kupa-visszavágón fogadja az UTE-t, két nappal később pedig a Brassóval csap össze a bajnokságban. A DEAC pénteken a Titánokat látja vendégül.

ftcdeb-NBA_5081

fotó: FTC-Telekom

Ez az a játék, amit mindenki elvár tőlünk

   

Edzői értékelés az FTC és a DEAC meccséről.

Fodor Szabolcs FTC-Telekom: „Sikerült továbbvinni azt a lendületet, amit az Újpest elleni győzelem során szereztünk, és amit a DVTK ellen is megtartottunk pénteken, ez az a Ferencváros, amiért érdemes kijönni a lelátókra, amiért érdemes szurkolni, és ez az a játék, amit a nézők és mindenki elvár tőlünk. Hatvan percen keresztül keményen melóztunk, mindenki hozzátette a magáét, nem volt gond a lendülettel, a motivációval. Megvoltak a jó egyéni teljesítmények, Arany Geri ma is remekül védett, a Roczanov-féle sorunk két gólt is szerzett, úgyhogy ezúttal minden a helyén volt. Ezt a játékot, ezt a hozzáállást kell állandósítanunk, továbbvinnünk a hétköznapokra, az edzésekre és minden mérkőzésre.”

György József DEAC: „Annak ellenére, hogy nem szereztünk pontot, nem lehetek elégedetlen. Tisztában vagyunk a képességeinkkel, azzal, hogy hol tartunk, és azzal is, hogy a Ferencváros milyen erőt képviselő csapat, de persze a múltkor is láthattuk, hogy nincs lehetetlen, és most is úgy jöttünk ide, hogy szeretnénk ponttal, pontokkal távozni. Gyors gólt kaptunk, de sikerült abból is visszajönni, és a második harmadban is megvoltak a lehetőségeink. Mondtam a játékosaimnak, hogy nem elég megszerezni és megtartani a korongot, a helyzeteket gólra is kell váltani. Ez ma nem sikerült, és bár szerettünk volna ezúttal is pontot szerezni, ezen kívül egyáltalán nincs hiányérzet vagy csalódottság bennem, amit tudtunk, megtettünk, ez ma ennyire volt elég. A harmadik harmadban kapott gól után már nagyon nehéz dolgunk volt, kényszerpályán mozogtunk, a végén is mindent megpróbáltunk, az üres kapus gól pedig lezárta a meccset. De nincs semmi baj, megyünk tovább, küzdünk, fejlődünk.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 257 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Mizsák, Szabó.
Arany: 97,4% (Földes)
K
Hetényi: 94,4% (Gönczi)
Karmeniemi, Boros, Nagy G., Hajós, Kóger
1
Kloz, Vokla, Dalecky, Turcotte, Novotny
Seregély, McFadden, Tóth A., Fowlie, Tóth G.
2
Gőz, Klimek, Spirko, Kulesov, Sági
Hegyi, Sarcia, Kulmala, Tamminen, Somogyi
3
Sándor F., Bogesic, Kozma, Mazzag, Molnár
Komáromy, Roczanov, Galántai
4
Jakabfy, Sándor B., Berta, Almási
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
E
György József, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:02 FTC Galántai Boros Roczanov
1-1 18:07 DEB Dalecky Novotny
2-1 18:34 FTC Fowlie Tóth A.
3-1 42:55 FTC Roczanov Komáromy
4-1 59:41 FTC EN Kulmala Somogyi Tamminen
54 Kapura lövések száma 38
12 Kiállításpercek 6

Galántai közelről lőtt fonákgólt

 

Az FTC-Telekom–DEAC meccs videó-összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR INFO
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
Partnerünk
Archívum