DVTK Jegesmedvék–FTC-Telekom 1-5

   

A zöld-fehérek még a Kiss Bence kapustalálataként elkönyvelt öngóljukat is elbírták, Tóth Adrián triplázott a miskolciak elleni meccsen.

A hazaiaknál Farkas Olivér helyett Illés öltözhetett, a ferencvárosiaknál pedig nem játszott Bán, Farkas és az eltiltását töltő Pavuk, ellenben jégre léphetett Roczanov. Mezőnyjáték jellemezte az első harmadot, nem forogtak nagy veszélyben a kapuk. A legnagyobb helyzet az emberhátrányban kilépő Fowlie előtt adódott, de mellélőtt. A játékrész végén a hazaiak is kivédekeztek egy emberhátrányt. A második felvonás Miskolci lövésével kezdődött, de Arany védeni tudott. Az FTC átvette a kezdeményezést, nyomását Kóger kiállítása törte meg. A kiegészülést követően Roczanov szerezhette volna meg a vezetést, ám ez végül Nagy Gergőnek jött össze a 31.percben, Kóger lekészítését követően talált be messziről. A folytatásban a zöld-fehérek előbb kivédekeztek egy szimpla, majd egy kettős hátrányt is. A harmad utolsó másodpercében Löveiék bejuttatták a korongot Arany kapujába, de a játékvezetők videózást követően sem adták meg a találatot, 40 perc után maradt a 0-1.

A 42. percben a Tóth fivérek megduplázták az FTC előnyét, Gergő lövése kijött Kissről, a kipattanót Adrián tette be, 0-2. Két perc múlva újból villant a magyar bajnokság örökranglistáját vezető Tóth: Wehrs kiállítása alatt Kóger lekészítéséből módosította 3-0-ra az eredményt. Egy újabb Jegesmedvék-kiállítás alatt felpörögtek az események, Kiss Bence hatalmas bravúrokat mutatott be, de Arany Gergelynek is minden tudására szükség volt Walkerrel szemben. Az 58. percben komikus jelenetsor után megszületett a DVTK Jegesmedvék szépítő találata: egy késleltetett kiállítás során lekorcsolyázott Arany, Nagy Gergő passzába rosszul ért bele Kärmeniemi, a korong becsúszott az üresen maradt ketrecbe, 1-3. A gólt a hazaiak kapusának, Kiss Bencének könyvelték el. A végén McFadden, illetve Tóth Adrián is betalált kettős, majd szimpla emberelőnyből, utóbbi ezzel mesterhármasig jutott.

Az FTC-Telekom megérdemelten nyert 5-1-re, így utolérte a harmadik helyen álló Gyergyói HK-t. A két csapat vasárnap a Tüskecsarnokban egymás után lép jégre, a DVTK Jegesmedvék a MAC HKB-val játszik majd, míg az FTC-Telekom a DEAC-ot fogadja.

misftcDSC_0044

fotó: DVTK Jegesmedvék

Ez kell ebben a ligában, ha valaki nyerni szeretne

   

Edzői értékelések a DVTK-FTC meccs után.

Tokaji Viktor vezetőedző, DVTK: „Nem feltétlenül tükrözi az eredményt a játékot. Nem először fordul ez elő a szezonban. Nagyot küzdöttünk, nem feltétlenül a Fradi ellen, hanem saját magunk ellen. Érvényes ez a harmadik harmadra kifejezetten. Tudtuk azt, hogy a Fradi egy bajnokcsapat, tudtuk, hogy jó csapat, és valahogy nem azzal az energiaszinttel kezdtük el a játékot, ahogy szerettük volna. Megijedtünk a saját magunk árnyékától. Ebből tudtunk váltani és túl is éltünk. Viszont, ahogyan a fiatalok végig húzták ma a szekeret, az mindenféleképpen előremutató és tulajdonképpen ezért van ez az egész szezon.”

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom: „Végigdolgoztuk a 60 percet. Mindenki láthatja, nem titok, hogy a DVTK egyre jobb. Már a bajnokság elején is jók voltak, de még hiányzott nekik a gól. Nagyon harcos csapat, és 100 százalékot kell nyújtani ahhoz, hogy legyőzzük őket, pláne itt Miskolcon. Úgy gondolom, hogy a csapatomnak ez sikerült. Az emberhátrányos védekezés fantasztikus volt, az emberelőnyös játék is. Ez kell ebben a ligában, hogyha valaki nyerni szeretne. Megküzdöttünk, és megérdemelten visszük haza a három pontot.”

Erste Liga, Miskolci Jégcsarnok, 585 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Balla, Szabó.
Kiss B.: 88,9% (Duschek)
K
Arany: 100% (Földes)
Hyvarinen, Wehrs, Walker, Elgestal, Miskolczi
1
Karmeniemi, Boros, Nagy G., Hajós, Kóger
Doetzel, Hadobás, Lövei, Mattyasovszky, Galajda
2
Seregély, McFadden, Tóth A., Fowlie, Tóth G.
Szirányi, Kiss R., Galanisz, Ritó, Vojtkó
3
Hegyi, Sarcia, Kulmala, Tamminen, Somogyi
Szabad, Illés, Pecsét, Mihalik, Farkas M.
4
Komáromy, Roczanov, Galántai
Tokaji Viktor, Sainio Jarmo
E
Fodor Szabolcs, Hennelly Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 30:40 FTC Nagy G. Kóger Hajós
0-2 41:10 FTC Tóth A. Tóth G. Sarcia
0-3 43:43 FTC PP Tóth A. Kóger Karmeniemi
1-3 57:15 MIS EN Miskolczi
1-4 58:37 FTC PP2 McFadden Nagy G. Fowlie
1-5 59:43 FTC PP Tóth A. Kóger Hegyi
29 Kapura lövések száma 45
18 Kiállításpercek 14

Videón az öngól és a Tóth Adrián-tripla

 

A DVTK-FTC meccs összefoglalója.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum